O ţestoasă cu aspect „punk”, care respiră prin organele genitale şi a cărei denumire ştiinţifică este „Elusor macrurus”, a fost adăugată pe lista celor mai vulnerabile specii de reptile din lume, realizată de Societatea Zoologică din Londra, scrie The Guardian.

Ţestoasa, care măsoară 40 de centimetri în lungime, trăieşte doar în râul Mary din statul australian Queensland.

Aspectul „punk” al ţestoasei este creat adesea de alge verticale care îi cresc pe cap, dar şi pe corp. Ţestoasa a fost populară de-a lungul timpului ca animal de companie, fiind o reptilă blândă.

Organe din cloaca acestei ţestoase – un orificiu utilizat de reptile pentru excreţie şi împerechere – îi permite să rămână sub apă până la trei zile.

Însă, ţestoasele din această specie nu s-au putut ascunde de colecţionari ce le-au invadat cuiburile în anii 1960 şi 1970, luându-le drept animale de companie.

Această specie de ţestoasă este plasată pe locul 30 pe lista reptilelor distincte din punct de vedere al evoluţiei şi pe cale de dispariţie la nivel mondial realizată de Societatea Zoologică din Londra.

Lansată în 2007, variante ale acestei liste au fost publicate anterior pentru amfibieni, păsări, corali şi mamifere, contribuind la ghidarea priorităţilor de conservare a 100 de specii care se confruntă cu cel mai mare risc de dispariţie. Fiecărei specie îi este atribuit un scor calculat luând în considerare două criterii – riscul de dispariţie şi unicitatea speciei în privinţa evoluţiei acesteia.

Pe primul loc pe această listă se află „Erymnochelys madagascariensis” – ţestoasa cu cap mare din Madagascar, scrie news.ro.

 

7 COMMENTS

 1. Tot în Madagascar, pe cale de dispariție, trăiește bipedul cu nume de legumă care se hrănește din avuția Pontului Euxin. Nu cred că respiră prin organele genitale dar tot rămâne o bizarerie a naturii!

 2. Seamana perfect cu combinatia vomitiva a doua specii de capuse, capusa bass si capusa marko vrei, la care prin organul aferent din cloaca, se alipeste sexual si alte daunatoare, cum ar fi: Johanusor macrurus, Gaura kioverus, organus penelerus, laser naugustus si alte asemenea.
  Diferenta e reprezentata doar de lichidul pe care aceste daunatoare il folosesc.
  In cazul nefericitei combinatii, trebuie musai sa fie de culoare galbuie, ori foarte sarat si caldutz, ori rece si arzator, eventual cu ceva cuburi de gheatza, dar nu foarte multe pentru a nu dauna ph-ului.

  Sursa: vomitopedia.com
  :))
  Saraca broscutza, nu merita asa ceva. Imi cer scuze anticipat!

 3. Iar faptul ca respira prin organele genitale, este inca un punct important in sustinerea teoriei de mai sus.
  :)))))

 4. Si in guvernul ,,o sa” de la belina avem multe raritati de au ajuns de rasul curcilor. Ma mir ca profesorii care ie-au dat diplome nu isi ascund teasta in pamant. Comitetul de femei al PCR nu se dezminte De la CO2 la 2020 a trecut putin timp. Coldea a incercat timid sa reinventeze securitatea si a esuat dar aceasta doamna este mai ceva ca ana pauker nici ceauseasca terorista nu a subordonat statistica. Daca subordoneaza si meteo am ajuns iar in comunism. Traiasca pcr in frunte cu guvernul ,,o sa”!

 5. daca Teodorovici si-ar da cu sampon verde, asemanarile ar fi izbitoare

  mai degraba trebuie facuta o lista cu animale parazite care se inmultesc accelerat: dropia galbuie de Teleorman, vaca de Costa Rica, libelula-tipatoare de Voluntari, busoiu sapator, orbanelul de butoi….

 6. Tot prin madagascar e prapadit bipedul ciudat Mazare de sfintii scaunari,romanasii cu drept de decizie privind soarta vinovatiei certe fara nicio legatura cu infractiunile pentru care sunt pedepsiti cetatenii,si oricui,desi,nu prevede in constitutie ca procororii sa aguca doar argumente negative anchetatilor.

Leave a Reply