COMUNICAT Vineri 13 Aprilie 2018

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 13 aprilie a.c., ministrului Justiției cererea de urmărire penală faţă de domnul Iliescu Ion, de domnul Roman Petre şi de domnul Voiculescu Gelu – Voican, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 11/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secția Parchetelor Militare, sub aspectul săvârșirii de către aceștia a infracțiunii contra umanității, prevăzută de art. 439 alin. (1) lit. a), g), i) şi k) Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, urmând a se proceda conform legii,  având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, în temeiul prevederilor art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituția României, republicată, ale art. 12 şi art. 18 din Legea nr. 115/1999, precum şi a celor reținute prin Deciziile Curţii Constituţionale nr. 93/1999, nr. 665/2007 şi nr. 270/2008.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

12 COMMENTS

  • “Justitia” pe care o vor unii si cu care sa-si atace adversarii politici, este “obstructionata” de lipsa de dovezi si nici cu dovezi inventate nu prea mai tine.Dar smecherasii Statului Paralel,Corupt si Mafiot,care cred ei ca multi nu mai stiu cum au decurs intamplarile din ’89,spera ,cu povestea asta reinventata cu acuzatii pe placul lor, ca macar de o propaganda pentru prosti sa le mai iasa de niste voturi in plus in disperarea lor de a se vedea in curand ,din functii inalte, in sapa de lemn si la coada la somaj.

 1. Ok, fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale insa, in acelasi context, astia care de peste 28 de ani secatuiesc Romania si pe cetatenii acesteia, cand vor fi judecati pentru genocid, Inalta Tradare sau de ce nu pentru “infractiunii contra umanitatii” ? La astia nu se pune ?

 2. Da, desigur! Sa-i urmarim! :))
  Cata nesimtire sa ne fluture aceleasi teme vechi si ingropate si fara solutii, pentru ca ce sa vezi, doar n-o sa-i bage la racoare pe adevaratii responsabili, adevaratii criminali gen: gorbi, zoirosi, cancelari, si altii…
  E sinistru sa vezi ca aceste marionete penibile, ne cred in halul asta de prosti.

  PS: Cel mai bun proces al Ceausestilor l-am vazut la Antena 3, intr-o emisiune istorica din puntul meu de vedere. Ar trebuii sa-l reluati, eventul sa-l traduceti si sa incercati sa-l distribuiti si in exterior. A fost de un profesionalism si de un impact emotional incredibil.

 3. se apropie funia de par! tare mi-e teama ca procesul va tegiversa si liescu nu va reusi sa fie condamnat…

 4. Ma gandesc ca poate se pun si ei pe rezolvat in acest deceniu cazul colectiv, Gigina, alro, flota, sase case… chesti d-astea simple.
  Nu de alta dar, nu mai avem timp…

 5. Pai si cu scoala de fotbal pentru prichindei Roman -Tiriac “Centru Social de Educație și Excelență” cum ramane?

 6. … Ili (escu), Constantin (escu), Bas (escu).Destul, aveti acum unul fara ”escu” – nu va place de el, sau da?

 7. Am inteles dintrun articol ca nu are niciun drept ioha,privind admiterea sau nu a cercetarii penale! Acei 2-3 sau cati sunt anchetati,nu aveau functii care sa prevada imunitatea in acea perioada,ei erau ministri de-o zi,de-o noapte,poate in viitor numiti daca satisfaceau poftele ordonatorilor! L-au bagat pe ioha la inaintare ca pe minge. Habar nu are de continutul constitutiei!
  In alta ordine de idei si practici:
  Ce naiba sa ceri anchetatorilor cu scoli de politie sau diplome sri daca studiile nu au nicio legatura cu meseria sau functia?! In tarile civilizate,politistii din 4 ani de studii,1 an este diar psihologie:a orice in domeniu,inclusiv a mentalitatii cetateanului oricare,apoi se continua psihologia impreuna cu studierea armelor 2 ani si ultimul an e programat pe psihologie,instructiile militare si manuirea armamentului! Aproape ca in armata! In romanica,se dau pistoale,arme oricui! Scoala pentru asa ceva,nu exista! Exista doar cursuri la care poti merge sau nu,cumperi cursul sa omori ce vrei! O sa ajunga romanica la fel cu Gagauzia sau Ujraina,racolari pentru a ucide! Cat despre anchetatori:procurorii fac studii dupa absolvirea facultatii,nu pleaca la anchete fara politistul din zona dar,este exclusa agresiunea fizica si verbala din partea celor doi! Ultimul cuvant,raport sau semnatura,se da doar de procuror,de zona,de oras,de stat! Gasiti ceva in comun cu practica in romanica? Putem sa urlam in gura mare cu drag,super Romana mea? Nu! E c aiste in tara din toate punctele de vedere!

Leave a Reply