Potrivit unor surse militare, drona americana doborata de aviatia de vanatoare ruseasca este abandonata pe fundul Marii Negre.

De la punctul impactului cu apa, este foarte posibil ca drona sa-si fi schimbat pozitia, pe fondul existentei unor puternici curenti marini.

Fortele americane nu dispun de capabilitati de suprafata sau submarine pentru a putea recupera epava dronei MQ-9 din apele internationale ale Marii Negre.

Din cele 3 state NATO riverane, doar Turcia are capacitate submarina dezvoltata, ce ar putea fi utila in astfel de operatiuni. E insa putin probabil ca o va face.

In prezent, sunt doua variante analizate in mediile militare :

  1. Drona prabustita, aflata pe fundul marii undeva la cel putin 150-200 metri adancime, va ramane definitiv acolo sau va fi plimbata de curentii marini in diverse pozitii, in zone mai adanci, in centrul marii
  2.  Rusia va folosi capacitatea submarina si de suprafata pentru a fura drona in scop de spionaj militar (extragerea datelor) si spionaj industrial (furt de tehnologie)

1 COMMENT

  1. […] 1) Drona prăbușită, aflată pe fundul mării undeva la cel puțin 150 – 200 de metri adâncime, va rămâne definitiv acolo sau va fi plimbată de curenții marini în diverse poziții, în zone mai adânci, în centrul mării;2) Rusia va folosi capacitatea submarina și de suprafață pentru a fura drona în scop de spionaj militar (extragerea datelor) și spionaj industrial (furt de tehnologie)”, a scris Radu Tudor pe blogul său. […]

Leave a Reply