Potrivit declaratiei ministrului apararii Mircea Dusa la bilantul pe 2014 al MApN, cele doua comandamente NATO ce urmeaza a fi create in Romania vor avea sediul la Bucuresti.

 

35 COMMENTS

 1. Hai să zicem că NATO fortifică România și hai să zicem că aceste fortificări n-ar fi dinamitate de către ruși în doi timpi și trei mișcări 😀
  Sunt dispuși ca cei de la NATO care fortifică România să ofere o garanție solidă că ultimele generații de pești,delfini și alge nu vor pieri datorită a ce vrea să facă NATO pe teritoriul României?
  E bine și cu JOS RUSIA dar aș vrea ca progeniturile mele să se bucure,să vadă acele specii minunate de pești și plante.
  Bazele navale și aeriene construite pot fi la fel de păguboase ca exploaarea Gazelor de Șist sau Roșia Montană
  Dacă în schimbul fortificării României,România este de acord ca Roșia Montană să fie vândută Europei pentru a fi exploatată ca să acopere deranjul NATO pentru apărarea României?

 2. Ar trebui introdus si la noi fiindca i-ar mai disciplina pe acei tineri(din categoria manelisti,melteni,a celor fara 7 ani de acasa..) i-ar calii/pregatii un pic mai mult pentru viata.
  Ar trebui ca parlamentul/sri/dna sa faca o cercetare sa vada cine a fost personajul din varfurile statului (precis a fost un om al “rusilor” sau un tradator de tara ) care a decis scoaterea SERVICIULUI MILITAR OBLIGATORIU ,sa vada cine a dus,timp de 25 ani, campanii de combatere a patriotismului la romani,de negare a istoriei si traditiilor,de distrugere a invatamantului ,de distrugere a constintei sociale, a omeniei (incat sa avem astazi asemenea situatii oribile ca cea prezentata aseara de Dnul GADEA cu.. ..”dna care i se fura geanta pe strada”) si astfel sa aflam cine a fost acel personaj/personaje malefic/e care au dorit sa avem un tineret needucat/analfabet ,neomenos si indiferent .Iar daca il gasesc pe acest individ(sau indivizi) sa-i (sa le )asigure …brutaria pe viata.
  In ce priveste toate aceste probleme cat si SIGURANTA NATIONALA si SIGURANTA CETATEANULUI(mai ale la sate unde romii/romanii hoti isi fac de ..cap)) guvernul actual este …paralel si poate din acest motiv(cat si din motiv de musamalizare a lui basescu,udrea si altora ) ar trebui sa ne ….lase(sau sa mearga in DUBAI,unde se pare poate sa se simt mai bine si sa mai ia ceva lectii de la …).
  In plus comisia parlamentara(de control al SRI) trebuie sa verifice daca SRI a ..sesizat/semnalat sau NU aceste aspecte negative(in cei 25 ani ) .Daca SRI n-a semnalizat sa ..platesca .Daca a semnalat/sesizat atunci sa …platesca basescu si toti premierii care au fost in functie un cei 25 ani.
  Pacat ca si presa postdecembrista a fost complice la aceasta …deteriorare/distrugere a constiintei romanilor.

  • De acord (fiindca comentariul imi apartine de acum cateva zile… in totalitate !!! ).Intrucat DVS militati pentru aceiasi cauza ,eu nu ma supar deloc,chiar deloc, pentru …plagiat(se practica si la case mai mari).

   • Pai n-avea rost sa mai stau eu sa scriu, daca tot isi pierd altii timpul pe aici sa inventeze diferite frectii emanate din neuronul personal. Dau doar cu copy/paste sa-mi fac planul la postari si astfel economisesc timpul, adica n-are rost sa pierdem timpul aiurea, daca pe aici oricum sunt scrise tot felul de harneli in cantitati industriale. Cam asta. Sal

  • Iti dai seama cati sunt oamenii rusilor in Romania daca au fost in stare sa voteze Noua Constitutie pentru ca nu au vrut sa mai faca armata ?

  • De vina este cine se arunca in mare nu cine ii spune sa se arunce. Asa ca nu mai dati vina pe altii pentru greselile poporului.

 3. Cum sa functioneze justita pentru toti daca Bercea avea peste 100 de dosare si nimeni nu se atingea de el? Iacobescu l-a prins cu interceptarile si l-au scos la pensie. Bica acum spune ca generalul Coldea a cerut sa nu fie condamnat cu executare Tender din motive de securitate nationala. Omul probabil era sub acoperire si avea un rol in spionajul international. Bica spune ca a fost amenintata de Coldea.

  Din interviu cu Adina Anghelescu:

  “In perioada in care ati facut ancheta in dosarul RAFO, ati primit amenintari si ati primit interdictie. De la cine au fost amenintarile, cui ati adresat cererea de protectie?”

  “Cererea de protectie a fost adresata Procurorului General. Au incercat sa ma scoata de pe strada, in decor. Cand ma duceam spre RAFO, autoturismul nostru a fost izbit si scos de pe strada de o alta masina. Exista un proces verbal in acest sens, in dosarul de urmarire penala.”

  Vedem tot timpul “victime” o data cu schimbarile de regim. Toate arestarile, anchetele din decembrie pana azi sustin aceasta teorie enuntata chiar de Tender.

  Justitia nu este independenta si Mircea Badea are dreptate. Cea mai mare realizare a sistemului a fost sa convinga pe unii ca intradevar justita este independenta. Nu a fost si nu va fi indiferent de cine vine la putere deoarece majoritatea sunt corupti. Cei care nu sunt coruptibili/santajabili nu au sanse sa ajunga sau sa ramana prea mult la putere. Sistemul este complex si puternic. Noi toti ne uitam in trecut la sistemul mafiot din regimul basescu si asteptam cu nerabdare sa vedem ca se face “dreptate” si nu realizam ca acum la butoane ar putea fi doar un alt sistem corupt, poate mai discret si istet, dar tot murdar, construit prin ticalosie.

  PS. Nu cred ca acuzatiile la adresa lui Coldea ar trebui sa ne faca sa suspectam tot SRI-ul de coruptie. Sunt convins ca serviciul are destui oameni integrii care nu sunt implicati in jocuri murdare, ci incearca sa isi serveasca tara.

  Referitor la articol, este intradevar dubios ca acum s-a redeschis acest dosar, dar cineva daca a gresit in trecut ar trebui sa plateasca (Iliescu). Poate si pe Basescu o sa il vedem la puscarie doar cand nepotii lui vor fi la facultate. Mai important ar fi sa se indrepte tara intr-o directie mai buna insa doar daca vedem in fiecare luna politicieni arestati sau condamnati nu inseamna ca nu raman destui corupti la butoane care vor ajuta in continuare firme straine sa profite de Romania si vor juca permanent pentru contracte, legi si proiecte spre binele lor, nu spre binele tuturor romanilor.

  • Nu credeti ca ar merge in fraza enuntata de dvs :”Noi toti ……..nu realizam ca acum la butoane ar putea fi doar UN ALT SISTEM CORUPT ,poate mai discret ,dar tot murdar,construit prin ticalosie “…..ar putea merge si : …ACELASI SISTEM CORUPT ,poate mai discret,dar tot murdar,construit prin ticalosie ????.
   Eu doar intreb nu dau cu …parul.

 4. Sunt dispuși ca cei de la NATO care fortifică România să ofere o garanție solidă că ultimele generații de pești,delfini și alge nu vor pieri datorită a ce vrea să facă NATO pe teritoriul României?
  E bine și cu JOS RUSIA dar aș vrea ca progeniturile mele să se bucure,să vadă acele specii minunate de pești și plante.
  Bazele navale și aeriene construite pot fi la fel de păguboase ca exploaarea Gazelor de Șist sau Roșia Montană
  Dacă în schimbul fortificării României,România este de acord ca Roșia Montană să fie vândută Europei pentru a fi exploatată ca să acopere deranjul NATO pentru apărarea României?

 5. Într-un interviu publicat duminică de blogul Mandiner, Simicska a spus că autoritățile comuniste l-au pus sub urmărire și, când era în armată, i s-a arătat ‘un teanc gros de hârtii’. Orban i-ar fi spus de bunăvoie că scrie rapoarte despre el, iar ei discutau despre ce ar trebui să includă acestea, a precizat omul de afaceri. După ce și-au încheiat serviciul militar, Orban i-a spus că autoritățile comuniste “au încercat să-l coopteze, dar că a refuzat”. Simicska a mai declarat că l-a crezut atunci pe Orban, dar că acum nu mai știe ce să creadă. “Faptele vorbesc de la sine. Toate informațiile sunt disponibile”, a declarat luni Orban presei. El s-a declarat ‘întristat” că “nemulțumirile personale pot face pe cineva să se coboare atât de jos”. Orban a mai spus că nu vede niciun sens în a crea un ‘circ’ în politica ungară și că, în afară de prezentarea faptelor, nu vrea să se angajeze într-o astfel de dispută. Socialiștii, aflați în opoziție, au cerut convocarea Comisiei pentru securitate națională din Parlament în legătură cu afirmațiile omului de afaceri Lajos Simicska privind activitățile premierului în timpul perioadei comuniste. Vicepreședintele socialiștilor, Zoltan Lukacs, a declarat într-o conferință de presă că ‘cea mai gravă afirmație’ a lui Simicska este că documentele care ar dovedi presupusa cooptare a lui Orban de către serviciile secrete sunt păstrate de către autoritățile ruse. Dacă se va dovedi că este așa, atunci suveranitatea Ungariei ar putea fi compromisă, din moment ce Orban ar putea fi șantajat de către autoritățile ruse, a insistat Lukacs. Cabinetul premierului a răspuns oferind documente care arată că lui Orban i s-a cerut să colaboreze cu autoritățile comuniste oferind informații, dar că el a refuzat. Documentele fac parte dintr-un răspuns la o întrebare scrisă a unui parlamentar adresată lui Orban în 2012. În răspunsul său, Orban a spus că el și soția sa și prietenii lor de atunci din opoziție au fost puși sub supraveghere în anii ’80. “Foloseau diverse tipuri de instrumente ale serviciilor secrete împotriva noastră. Eram supravegheați, urmăriți de serviciile secrete, ni se ascultau telefoanele la serviciu, acasă și chiar în dormitor”, a scris Orban în răspunsul la întrebarea adresată de Agnes Vadai, vicepreședintă a Coaliției Democrate (DK), formațiune de stânga aflată în opoziție. De altfel, Agnes Vadai a declarat de asemenea într-o conferință de presă organizată luni că DK a inițiat o întâlnire a comisiei parlamentare responsabile și că, deși nu se știe care este adevărul în această chestiune, acuzația la adresa lui Orban este una extrem de gravă. Ea a precizat că Simicska a fost colegul de cameră a lui Orban la liceu și că acestea “sunt afirmațiile celui mai bun prieten al său”. Există, astfel, suspiciunea că “cel mai anticomunist politician al ultimilor 25 de ani ar fi fost un informator comunist înainte de căderea fostului regim”, a adăugat ea. Partidul naționalist radical Jobbik i-a cerut lui Viktor Orban să demisioneze dacă nu va putea dovedi că acuzațiile lui Simicska nu sunt adevărate. Partidul LMP de opoziție a transmis la rândul său că Orban ar trebui să fie chemat în Parlament și să clarifice această problemă. Formațiunea de opoziție Dialog pentru Ungaria (PM) a cerut de asemenea ca toate microfilmele care conțin date despre informatori să fie făcute publice. Orban și Simicska, care este cu doi ani mai în vârstă decât premierul, s-au cunoscut în timp ce urmau același liceu la Szekesfehervar, în centrul Ungariei. La 6 februarie, șefii Magyar Nemzet, Hir TV, Lanchid Radio și Magyar Nemzet Online, instituții media la care Simicska avea acțiuni, au demisionat după ce cotidianul Nepszava Online a relatat că omul de afaceri a declarat un ‘război media total’ în urma deciziei guvernului privind taxa pe publicitate care afectează interesele media ale fostului coleg al lui Orban, mai notează MTI, citat de Agerpres.

 6. Oameni dementi care au alte interese decat bunastarea si pace in acest loc Romania ne vor impinge in razboi cu rusii. Ce va urma, prapadu, vom avea sansa sa nu mai raman piatra de piatra pe acest locuri. Nato am vrut Nato am capatat. “Autorităţile au aprobat modelul formularului medical pe care tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani vor trebui să îl prezine la comisiile locale de recrutare-încorporare pentru a fi înrolaţi în caz de război

  Modelul certificatului medical, care va fi eliberat de medicii de familie, a fost publicat luni în Monitorul Oficial.

  Ordinul de aprobare a certificatului face trimitere la o lege din 2006 care spune că la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

  În România există peste 2,1 milioane de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, potrivit datelor de la recensământul din octombrie 2011. Ordinul a fost publicat în contextul crizei existente în Ucraina, potrivit onlinereport.ro.”

   • Pai am dat cu copy/paste la postari din urma dl. Radu Tudor! Va rog sa nu va suparati pe mine si sa nu-mi atribuiti mie comentariul, pentru ca este comentariul unui prost care posteaza pe aici, va dati seama! Si colegul dvs. Mircea Badea reitera pana si aseara, ca este plin net-ul de prosti, ceea ce daca va uitati la multe comentarii, este intr-o anumita masura destul de adevarat. Nivelul de dezbatere si de combatere este scazut, incerc sa spun. Toata stima! Sa traiti!

 7. Cred ca nu exista cinism mai mare decit cel al americanilor.
  Dominatia mondiala e o iluzie pt ca daca reusesti sa-i supui pe rusi trebuie sa-i supui pe arabi apoi pe chinezi si nu ai nici o garantie ca la un moment dat cei pe care ii antrenezi intr-un conflict artificial nu vor descoperi ceva(exemplul bombei nucleare care a fortat Jponia sa capituleze neconditionat) care ii vor face sa capituleze neconditionat. Stii cei mai urit lui Dumnezeu la firea umana e aroganta si la un moment dat echilibreaza balanta. Temerea mea nu este ca nu se va intimpla asa la un moment dat ci daca cei care vor ajunge in locul americanilor sa detina puterea vor fi mai buni sau mai malefici. Dar Ungariei ce i s-a intamplat cand i-a trimis la plimbare? Nimic. Cand bagi FMI-ul in tara, sa-ti iei adio de la suveranitate si prosperitate. Pana nu pun tara pe butuci, nu se lasa. Americanii de rand spun, “e vina voastra ca i-ati primit, dati-i afara”. FMI-ul este o unealta in mana killerilor economici care-ti vor resursele pentru stapanii lor.

 8. Off-topic:

  Copiii ar trebui sa invete la orele de religie despre torturile si crimele inchizitiei bisericii catolice si nu numai! Hai succes! Cu Dumnezeu la inaintare!

  P.S.: Noroc ca nu mai e Al. Ioan Cuza, sa le mai “secularizeze-nationalizeze” averile manastiresti ale tuturor cultelor si dupa care sa improprietareasca descultii cu pamant cu ce a confiscat! Cunoasteti istorie, vakkarilor?! Se vede, nu prea! In rest postati…

  • Spunele asta catolicilor, nu ortodocsilor. Tu vino cu argumente despre ortodoxie, nu bate campii pe aici cu catolicii.

   • Pai secularizarea averilor manastiresti a facut-o un ortodox bai … nu stiu cum sa-ti zic, ca sa nu te flatez! Nu vezi ca tocmai scrisesem si despre ortodoxie?! Sau tu in scoala generala ai sarit direct peste istorie, ca de restul nu mai este cazul sa mentionez, caci pute a branza din comentariile tale… Hai pa.

 9. Chiar m-am amuzat la întrebarea jurnalistei: De ce nu au luat nicio măsută cu …de la CCR judecătorii? Zic eu: l-au lăsat să-şi facă concediul, se plîngea că de ani de zile nu a avut concediu.

 10. România e pusă într-o situație foarte delicată și aparent fără scăpare!
  Inima îmi spune că rușii ne-au exilat regele (deși până la urmă cu toate forțările a fost decizia dânsului) și ar merita un pic de răzbunare și deci să acceptăm ajutorul NATO dacă nu de altceva numa să le facem în ciudă
  Defacto,Rusia consideră România un teritoriu de influență sovietică și s-ar simți tare jigniți dacă comandamentele NATO s-ar instala aici.De la tăierea gazelor până la ceva mai grav.
  România este prinsă practic între ciocan și nicovală.
  Ce înseamnă un stat care are baze militare?Înseamnă că fug investitorii sau investițiile se axează pe un domeniu specific.
  Ultima întrebare rămâne:Războiul împotriva Rusiei,la ce ne ajută?

  • Ma gandesc ca la inceputul anilor ’90 US inca mai avea in Germania cam 200 de baze si instalatii militare (cam 30 in prezent cred) si inteleg acum motivele pentru care Germania o duce asa de prost economic, de ce nemtii mor de foame pe la colturi si in general de ce viata lor este atat de naspa.

  • Nu e vorba sa acceptam NATO .Romanie este NATO deoarece santem membri cu drepturi depline in NATO.Treaba nasoala este ca batalia pe zona de influenta est europeana a cam inceput pe toate fronturile economice,financiare ,politice,diplomatice si se pare ca rusi nu prea cedeaza mai ales cand au gazul euopean la dispozitie si resurse naturale imense .A mai ramas solutia armata care nu poate fi decat o solutie defensiva de aparare a tarilor NATO si a tarilor vecine independente care vor sa iasa din raza de influenta a moscovei ,tari gen ucraina, moldova ,georgia.Sa nu ne inchipuim ca nato va trage vreun cartus sau va ataca tinte pe teritoriul oficial al rusiei asa ceva ar fi un dezastu mondial.Sa avem speranta ca cei care comanda in realitate acest conflict si din partea rusiei si din partea occidentului sa se gandeasca si la cetateni de rand .Ca daca vor gandi ca ca george bush (“Stop throwing the Constitution in my face,it’s just a goddamned piece of paper!”…referitor la niste conditi din patroit act ) atunci o sa cam avem soarta naspa noi cei de la marginea europei occidentale .Sa speram ca mai mari lumii macar spiritul de autoconservare a averilor personale sa il aiba si sa evite un razboi in toata regula cu rusia .

 11. Ai dreptate. Cred ca nu exista cinism mai mare decit cel al americanilor. Dominatia mondiala e o iluzie pt ca daca reusesti sa-i supui pe rusi trebuie sa-i supui pe arabi apoi pe chinezi si nu ai nici o garantie ca la un moment dat cei pe care ii antrenezi intr-un conflict artificial nu vor descoperi ceva(exemplul bombei nucleare care a fortat Jponia sa capituleze neconditionat) care ii vor face sa capituleze neconditionat. Stii cei mai urit lui Dumnezeu la firea umana e aroganta si la un moment dat echilibreaza balanta. Temerea mea nu este ca nu se va intimpla asa la un moment dat ci daca cei care vor ajunge in locul americanilor sa detina puterea vor fi mai buni sau mai malefici. Dar Ungariei ce i s-a intamplat cand i-a trimis la plimbare? Nimic. Cand bagi FMI-ul in tara, sa-ti iei adio de la suveranitate si prosperitate. Pana nu pun tara pe butuci, nu se lasa. Americanii de rand spun, “e vina voastra ca i-ati primit, dati-i afara”. FMI-ul este o unealta in mana killerilor economici care-ti vor resursele pentru stapanii lor.

  • Semnalull a fost dat de USA din 2012 cand au refacut stategia de aparare si au retras cateva mii de soldati din europa.Unchiul sam se pare ca sa cam saturat de coana europa care e plina de birocratie inutila si in privinta decizilor majore de geopolitica europa e ca o locomotiva cu aburi pe langa SUA care merge cu un tren de tip maglev.De baieti de pe Wall Street care au adus dolarul aproape la paritate cu euro nu cred ca mai are rosr sa vorbim ca ne doare capul in ce hal este europa condusa de acesti birocrati care nu stiu altceva decat sa reglementeze tot si sa puna taxe si suprataxe.Pe deasupra mai pompezi si sume uriase in birocratia de fatada a europei condusa de Juncker cand de fapt germania si franta impun decizile in europa.Sau crede cineva ca europa e condusa de echipa lui Juncker din care face parte si distinsa corina cretu ?

   • Bun commentul tau, mai putin partea cu eurodolar. Nu putem arata cu degetul wall street ul cand e vorba de piata interbancara a valutelor. Ce se intampla cu euro fata de dolar este o consecinta normala a interpretarii factorilor macroeconomici de catre toti participantii din piata forex (banci, fonduri de investitii etc.)

   • Euro s-a depreciat si fata de lira. Turistii britanici care vin in EU au acum cu 15% mai multa putere de cumparare fata de anul trecut.

Leave a Reply