Priviti cu atentie : cam asa arata civilizatia occidentala, respectul fata de cetatean si adevaratul Craciun, probabil cea mai frumoasa dintre sarbatori.


CNN a inclus în topul celor mai frumoase 10 pieţe de Crăciun din lume pe cele din Berlin, Strasbourg, Viena, Montreal, Praga, Florenţa, Cracovia, Birmingham, Copenhaga şi Bruxelles.

Image result for Viennese Christmas Market

Pieţele alese de CNN sunt: Gendarmenmarkt din Berlin, una dintre cele mai vechi pieţe, cea de la Strasbourg, Franţa, deschisă prima dată în 1570, Vienesse Christmas Market, Grand Christmas Market din Montreal, Piaţa Wenceslas din Praga, Piaţa Santa Croce din Florenţa, Piaţa din Cracovia, Frankfurt Christmas Market din Birmingham, Tivoli Gardens din Copenhaga, Winter Wonders din Bruxelles.
Image result for wenceslas square christmas market

1 COMMENT

  1. Uitandu-ma la aceste fotografii cu piete de Craciun, mi-am reamintit o chestiune care m-a preocupat si care, bineinteles, ma preocupa in continuare. Am si scris Primariei Generale pe aceasta tema pentru ca imi renaste speranta de cate ori se schimba primarul general.
    Primaria Generala ar trebui sa relocheze Detasamentul de Pompieri din spatele sediului din B-dul Elisabeta, mai ales acum, in noul context, al lucrarilor de renovare. Ar rezulta o piata generoasa, asa cum sunt multe piete din fata primariilor in multe orase europene. Ar fi ceea ce se numeste generic Piata Mare. In acest spatiu, care nu ar mai afecta nici o circulatie si nu ar mai deranja pe nimeni nici de la somn, nici de la munca, ar putea fi organizate evenimentele Primariei Generale. Inclusiv o frumoasa de Craciun, aflata in plin centrul orasului.
    Poate, cu puterea comunicarii pe care o are A3, deschideti o dezbatere pe aceasta tema.

Leave a Reply