Elementul cheie al amenintarii cu arma nucleara lansata azi de Putin este ofensiva de succes a aparatorilor ucraineni, apropierea acestora de Donetk si spaima ca dictatorul de la Kremlin va pierde razboiul si teritoriile furate prin invazie militara.

Drept pentru care arma nucleara e folosita ca element de presiune si santaj asupra Ucrainei si Occidentului, pentru a stopa ofensiva apararii, pentru organizarea unor referendumuri aranjate de catre Moscova intr-o forma mascata de lovitura de stat si alipirea teritoriilor ucrainene la Rusia.

Ulterior, orice demers de eliberare a regiunilor ucrainene Luhansk si Donetk se va lovi de argumentul : e teritoriu rus, a fost anexat prin referendum (ca in Crimeea), e vointa (falsificata) a oamenilor, e teritoriu rusesc, daca mai este atacat, lansam arma nucleara.

Referendumurile separatiste si ilegale au fost amanate datorita succesului operatiunilor de eliberare a Harkovului si a teritoriilor de la nord de Donetk. Orice alta amanare poate duce chiar la pierderea celor 2 regiuni, Luhask si Donetk, ceea ce ar insemna sfarsitul lui Putin. De aceea se grabeste si ameninta cu arma nucleara : timpul si razboiul nu merg in favoarea lui.

Afirmatiile de azi ale lui Putin reprezinta cea mai serioasa si concreta amenintare militara la adresa Occidentului – NATO si #UE – de la terminarea Razboiului Rece.
#NATO e obligata sa ia masuri de aparare, in oglinda cu nivelul amenintarii.
#Rusia a redevenit un #URSS al anilor ‘ 50 : amenintare nucleara si dorinta de a provoca al 3 lea Razboi Mondial.
Ne apropiem de furtuna perfecta, pe fondul crizei imense a preturilor la energie in pragul iernii, a economiilor afectate de efectele post-Covid, inflatia imensa si semnele de recesiune, plus cea mai serioasa criza de securitate in #Europa de la caderea comunismului.

#Putin, #razboi, #nuclear, #Ucraina, #NATO

Discursul lui Vladimir Putin publicat pe pagina oficiala a Administratiei Prezidentiale a Federatiei Ruse. Falsurile grosolane, mistificarile, informatiile false si intreaga propaganda apartin autorului. Ele sunt piese importante in dosarul deschis de Curtea Internationala de Justitie.

http://en.kremlin.ru/events/president/news/69390

Subiectul acestei alocuțiuni este situația din Donbass și desfășurarea operațiunii militare speciale de eliberare a acestei zone de regimul neonazist, care a preluat puterea în Ucraina în 2014 în urma unei lovituri de stat armate.

Problema se referă la măsurile necesare și imperative pentru a proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială a Rusiei și pentru a sprijini dorința și voința compatrioților noștri de a-și alege viitorul în mod independent, precum și la politica agresivă a unor elite occidentale, care fac tot posibilul pentru
a-și păstra dominația și care, în acest scop, încearcă să blocheze și să suprime orice centre de dezvoltare suverană și independentă pentru a continua să-și impună în mod agresiv voința și pseudo-valorile asupra altor țări și națiuni.

Scopul acestei părți a Occidentului este să slăbească, să divizeze și, în cele din urmă, să ne distrugă țara. Au transformat poporul ucrainean în carne de tun și l-au împins într-un război cu Rusia, pe care l-au declanșat în 2014. Au folosit armata împotriva civililor și au organizat un genocid, o blocadă și teroare împotriva celor care au refuzat să recunoască guvernul care a fost creat în Ucraina în urma unei lovituri de stat.

Republica Populară Lugansk a fost eliberată de neonaziști aproape în totalitate. Luptele din Republica Populară Donețk continuă. În ultimii opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie de apărare permanentă, cu un eșalon profund. Un atac frontal împotriva acestora ar fi dus la pierderi grele, motiv pentru care unitățile noastre, precum și forțele republicilor din Donbass, acționează competent și sistematic, folosind echipamente militare și salvând vieți, mișcându-se pas cu pas pentru a elibera Donbassul, pentru a curăța orașele și localitățile de neonaziști
și pentru a ajuta oamenii pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici și scuturi umane.

După începerea operațiunii militare speciale, în special după discuțiile de la Istanbul, reprezentanții Kievului au exprimat un răspuns destul de pozitiv la propunerile noastre. Aceste propuneri se refereau în primul rând la asigurarea securității și intereselor Rusiei. Dar o soluționare pașnică, în mod evident, nu convenea Occidentului, motiv pentru care, după ce au fost coordonate anumite compromisuri, Kievului i s-a ordonat de fapt să distrugă toate aceste acorduri.

Mai multe arme au fost pompate în Ucraina. Regimul de la Kiev a adus în joc noi grupuri de mercenari și naționaliști străini, unități militare antrenate conform standardelor NATO și care primeau ordine de la consilieri occidentali.

Doresc să subliniez următoarele. Știm că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de neonaziști, și acestea sunt în primul rând teritoriile istorice ale Novorossiei, nu doresc să trăiască sub jugul regimului neonazist. Oamenii din regiunile Zaporojie și Kherson, din Lugansk și Donețk au văzut și văd acum atrocitățile comise de neonaziști în zonele ocupate [de ucraineni] din regiunea Harkov.

Descendenții banderitei și membrii expedițiilor punitive naziste ucid, torturează și încarcerează oameni; își reglează conturile, bat și comit atentate asupra civililor pașnici.
Înainte de izbucnirea ostilităților, în republicile populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Kherson trăiau peste 7,5 milioane de persoane.

Mulți dintre ei au fost forțați să devină refugiați și să își părăsească locuințele. Cei care au rămas – aceștia sunt în număr de aproximativ cinci milioane – sunt acum expuși atacurilor cu artilerie și rachete lansate de militanții neonaziști, care trag în
spitale și școli și organizează atacuri teroriste împotriva civililor pașnici.

Nu putem, nu avem dreptul moral să ne lăsăm rudele și apropiații să fie sfâșiați de măcelari; nu putem decât să răspundem la efortul lor sincer de a-și decide singuri destinul.

Parlamentele republicilor populare din Donbass și administrațiile militaro-civile din regiunile Kherson și Zaporojie au adoptat decizii de a organiza referendumuri privind viitorul teritoriilor lor și au făcut apel la Rusia să sprijine acest demers.

Aș dori să subliniez faptul că vom face tot ce este necesar pentru a crea condiții sigure pentru aceste referendumuri, astfel încât oamenii să își poată exprima voința. Și vom sprijini alegerea viitorului făcută de majoritatea oamenilor din republicile populare Donețk și Lugansk și din regiunile Zaporojie și Kherson.

Occidentul a mers prea departe în politica sa agresivă împotriva Rusiei, făcând amenințări nesfârșite la adresa țării și poporului nostru. Unii politicieni occidentali iresponsabili fac mai mult decât să vorbească despre planurile lor de a organiza livrarea de arme ofensive cu rază lungă de acțiune în Ucraina, care ar putea fi
folosite pentru a lansa lovituri asupra Crimeei și a altor regiuni rusești.

Washington, Londra și Bruxelles încurajează în mod deschis Kievul să mute ostilitățile pe teritoriul nostru. Ei spun în mod deschis că Rusia trebuie învinsă pe câmpul de luptă prin orice mijloace și, ulterior, privată de suveranitatea politică, economică, culturală și de orice altă suveranitate și jefuită.

Au recurs chiar și la șantajul nuclear. Mă refer nu numai la bombardarea, încurajată de Occident, a centralei nucleare de la Zaporojie, care reprezintă o amenințare de dezastru nuclear, ci și la declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor țări NATO cu privire la posibilitatea și admisibilitatea utilizării
armelor de distrugere în masă – arme nucleare – împotriva Rusiei.
Aș dori să le reamintesc celor care fac astfel de afirmații cu privire la Rusia că și țara noastră are diferite tipuri de arme, iar unele dintre ele sunt mai moderne decât cele pe care le au țările NATO. În cazul unei amenințări la adresa integrității teritoriale a țării noastre și pentru a apăra Rusia și poporul nostru, vom folosi cu
siguranță toate sistemele de armament pe care le avem la dispoziție. Aceasta nu este o cacealma.


 

Leave a Reply