Administraţia Prezidenţială a anunţat demisia din funcţie a consilierei prezidenţiale Simina Tănăsescu, pe fondul controverselor stârnite de o întâlnire pe care aceasta a avut-o cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, scrie DC News.

Întrebat, joi, 21 iunie, la România TV, dacă Laura Codruța Kovesi, în cazul în care ar fi revocată din funcția de procuror șef al DNA, ar putea să meargă la Cotroceni în locul Siminei Tănăsescu, analistul politic Bogdan Chirieac a oferit următorul răspuns: “Eu nu cred acest lucru. Doamna Kovesi este cel mai puternic om din România în acest moment. O funcție de consilier la Cotroceni ar fi mult sub nivelul actual. Poate temporar, până se eliberează un loc la Curtea Constituțională sau până când va alege să candideze anul viitor”.

Soluție de rezervă

“Ar putea fi doar o soluție de rezervă în cazul în care, după acest weekeend, președintele ar semna decretul de revocare”, a mai spus analistul.

9 COMMENTS

 1. Vorbiti cumva de “incoruptibila” Codrutza care era in sufragerie lui Oprea penalul cu Maior , Andronic, Ontanu si alti politicieni fix in nopatea alegerilor din 2009 ?

  Si prostii contiua sa creada in ea…cat de bou sa fii…

  • Deci o persoana care a incalcat Constitutia si a fost revocata cu decizie definitiva din partea unei instante constitutionale este numai buna de numit in functii: functia de consilier prezidential pe probleme de …Constitutie sau si mai bine judecator la Curtea Constitutionala !!!
   Ma inteb cum poti sa spui ca aceste functii sunt sub nivelul ei altfel decat in bataie de joc.
   In lumea reala astfel de persoana nu mai ce cauta oriunde.
   Iar acest mit cum ca iata e sprijinita de sus, de ambasade de x de y etc, sigur o protectie e pana nu mai e. Oamenii politici se schimba, vin altii la putere promisiunile se uita, protectia se duce pe apa sambetei.

 2. Domnule Tudor daca in constitutie scrie clar ca un judecator CCR are dreptul doar 9 ani in functie fara sa-i poata fi prelungit mandatul ce cauta Lazaroiu inca pe acel post dupa doua luni de la expirarea mandatului sau?

 3. Doamna are o singura sansa. Sa plece si sa ii aduca imediat in tara pe scapatii nutii,mazare …ghita…. bombonici si bombonei si alti ciorditori de la belina….marmura…vapoare…insula serpilor…energie…paduri autostreazi…. sa se lege intre ei cu catuse si sa joace hora unirii in Piata Victoriei acum de sanzaiene si de Centenarul Tarii care nu mai este ca in 1918. .

 4. Ma amuz ori de cate ori cineva il intreaba ceva, orice, pe domnul Chireac. De ce l-ar intreba cineva ceva pe domnul Chireac, dansul nu stie decat sa dea raspunsuri bomba care nu se confirma niciodata. E amuzamentul total.

 5. De cand s-a dat startul la…am zis sa o ia acasa,sa o ia ca protector platita din propriul buzunar ca are de unde! Consilieri are cata frunza si iarba,care nufac altceva decat dezbina cetatenii,imprastie ura si minciuni,dar pozitiv,isi incaseaza drepturile si facilitatile financiare grase in fiecare luna de pomana!

 6. Radu,ai auzit emisiunea de la 15-16 cu doamna de la AMR? Socant pentru unii,eu banuiam aceste manevre,se simteau in notariate, in instante la procesele penale,nu mai spun de barfologia procuroreasca din strada,se dovedeste realitate si multi cereau linkuri de la mine!

 7. Inafara de contractele pe milioane de euro cu sisteme de comunicatii cu statul nu stiu ce il recomanda pe Chirieac sa-si dea cu parerea, ca si-a pierdut complet flerul de cand nu mai e la “Adevarul”! Poate doar sursele din PSD si PNL care ii mai dau pe goarna informatii… Kovesi nu va intra in politica.

  Ca un biet comentator de internet si cu putinele studii politice pe care le am si fara sursele din partide pe care le au Chirieac sau Pieleanu sau chiar din tabara aialalta Badin / Tapalaga, va spun eu ce se va intampla cu Kovesi: se va amana revocarea, DACA va avea loc i se va prelungi interimatul de catre Lazar inca 6 luni, apoi isi va lua un concediu in 2019 iar in 2020 va fi procurorul-sef european pe Romania https://en.wikipedia.org/wiki/European_Public_Prosecutor si se va ocupa de toate dosarele OLAF, Eurojust and Europol pe fraudarea fondurilor europene care acum stau doar in stadiu de plangeri la UE.

  Asta daca nu ne scoate Dragnea din UE sau nu devenim Ungaria 2!

 8. Pai Kovesi deja e old news datorita sentintei de azi….nu e clar ca asta e unul din principalele motive pentur care s-au pronuntat asa? Cine pe cine se foloseste de organele statului pentru a se scapa?

Leave a Reply