Fostul premier Dacian Cioloş, membru fondator al partidului ‘Mişcarea România Împreună’, consideră că în acest moment sunt necesare o reformă profundă a statului şi o reformă în politică, apreciind că singura soluţie la situaţia actuală o reprezintă demisia guvernului, organizarea unui referendum pentru Justiţie şi alegeri anticipate.

‘Atunci când domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de apărat în justiţie, se foloseşte de instituţii ale statului – de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnându-le scopul, noi toţi suntem în pericol. Când se ajunge în astfel de situaţii, e clar că avem nevoie de o reformă profundă a statului şi a instituţiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reformă în politică. Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluţie în trei părţi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!’, a scris el, într-o postare pe Facebook.

Cioloş a adăugat că în Parlament nu mai există dezbateri şi că statul ar trebui să îşi folosească puterea pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

‘Oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează. Puterea în Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. În Parlament nu mai există dezbateri. Cine e de vină atunci că dialogul democratic se mută în stradă ? A cui e vina că parlamentul a fost ‘privatizat’ de un grup care-l foloseşte împotriva societăţii?’, a adăugat el.

Dacian Ciolos a fost premier intre 2015 si 2016, votat de PSD, in urma unor negocieri cu liderul PSD Liviu Dragnea.

6 COMMENTS

 1. Pai eu credeam ca reforma facuta de Basescu, Boc, Udrea, Bica plus Iohannis, Codruta si restul e minunata. Ce sa mai reformam profund ?? Ce nu-i bine facatura astora ???

  In rest Ciolos si limbajul lui de lemn securist.

 2. “Copil” de suflet al haosului, precursor al anarhiei, numele tau este Dacian Ciolos.
  Dragnea & Co sunt datori cu explicatii cetatenilor, mai ales votantilor psd, cum a fost cu “Dacian Ciolos a fost premier intre 2015 si 2016, votat de PSD, in urma unor negocieri cu liderul PSD Liviu Dragnea.” ?

 3. Cursul valutar a luat-o razna azi, urmeaza noi scumpiri, cresterea robor, tensiunea sociala creata de dragnea, presiunea extrema pe justitia romana, o tara in haos. Normal ca vrem oameni corecti si cinstiti ca Ciolos. A fost atunci in Romania o atmosfera normala cand nici un membru al guvernului nu trebuia sa isi salveze pielea ca acum

  • Se prea poate ca Dragnea sa plece, sunt curios toate o vor lua in jos, cotatia euro, robor-ul si va avea loc un val de ieftiniri ? Sigur, toate aceste manipulari se adreseaza celor cu un singur neuron si ala putin alterat din cauza caldurii si a prostiei.

 4. Pe cine mai intereseaza dorintele lui ciolos? Nici pestisorul de aur responsabil cu dorintele nu mai este interesat de minciunile lui. Au stiut stramosii cind i-au spus ciolos care in traducere inseamna minciuna

 5. Din start esti o minciuna gogonata cu partidul tau Miscarea Romania a Impreuna! Romania e Romania,un tinut si vatra stramoseasca! Impreuna sub nicio forma,impreuna esti tu cu ai tai,cu naivii care-i sponsorizezi si manipulezi, in niciun caz toata tara impreuna cu tine! Si nu o sa fie alaturi sau impreuna cu tine!

Leave a Reply