De-a lungul vieții, un bărbat din 8 va fi diagnosticat cu cancer de prostată, în România acesta fiind al doilea cel mai frecvent tip de cancer nou diagnosticat la bărbați. Cancerul de prostată reprezintă o cauză importantă de mortalitate la bărbat și pentru că evoluția lent progresivă și simptomatologia tăcută pot întârzia momentul diagnosticului.

Odată stabilit diagnosticul de certitudine, cancerul de prostată localizat sau local avansat poate beneficia de tratament chirurgical cu viză curativă. Prostatectomia radicală robotică este metoda chirurgicală care s-a impus prin rezultatele sale superioare față de alte tehnici minim invazive și față de intervențiile clasice, deschise. În comparație cu metodele de tratament clasice, cele minim invazive au numeroase avantaje pentru pacient: complicații mai puține, recuperare mai rapidă, reintegrare socioprofesională precoce.

Conform unei recomandări făcute de American Cancer Society, este foarte important ca pacienții care optează pentru prostatectomia radicală minim invazivă să se adreseze unui chirurg urolog cu o experiență bogată. La Spitalul Clinic SANADOR, echipa medicală de prestigiu care realizează intervențiile de prostatectomie robotică este condusă de Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, medic cu o foarte vastă experiență în chirurgia minim invazivă. P

„În prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, chirurgia robotică ne oferă avantajul de a mări până la de zece ori câmpul operator, astfel încât gesturile operatorii sunt mai precise, facilitând anastomoza căii urinare și, foarte important, prezervarea sfincterului uretral și a bandeletelor neurovasculare, când tumorile sunt localizate la nivel prostatic. Astfel, se asigură recuperarea funcțională mai bună a continenței și a potenței”, explică Conf. Dr. Constantin Gîngu.

Robotul chirurgical da Vinci Xi, cel mai avansat sistem robotic chirurgical din lume, disponibil la Spitalul Clinic SANADOR, asigură o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic postoperator foarte bun. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, recuperare rapidă și perioadă de spitalizare mai scurtă.

 

Leave a Reply