Guvernul se afla in plin efort de recalculare a tuturor pensiilor din Romania, printr-o noua lege ce va fi terminata in curand la Ministerul Muncii, pentru a fi trimisa in Parlament.

In emisiunea Punctul de intalnire de la Antena 3, redactorul sef Jurnalul, Elena Cristian, a afirmat ca recalcularea legii pensiilor prin noua lege ar depasi suma de 100 de miliarde de lei.

“Informatiile mele sunt ca suma depaseste bine 100 de miliarde de lei, adica 20 de miliarde de euro. Suma necesara pentru recalcularea si marirea tuturor celor 5 milioane de pensii in urmatorii 4 ani”, a declarat Oana Zamfir, realizator Antena 3.

 

9 COMMENTS

  1. 60% astazi, 80% maine pentru “speciale”. Cei “mici” ca si astazi. Sarabanda a inceput de anul trecut. “Securistii si magistratii”.

  2. Buna seara! Va rog, intrebati-o pe d-na ministru al “Muncii și Justiției Sociale”…,ce se intampla cu “cealalta parte” a ministerului pe care-l pastoreste, si anume: “Justitia sociala”! Legile acelea de care in Romania este atat de multa nevoie, cum ar fi, de ex.: “legea impotriva violentei in familie”. mai intra si ea in vigoare…!? La ce alte “legi” ale “justitiei sociale” lucreaza? Intelegeti dvs. “unde bat”…! Mai sunt si alte lucruri, cel putin la fel de importante ca pensiile/salariile, daca nu, mult mai importante…, de rezolvat in tara asta! Multumesc frumos!

  3. Domnule Radu, nu mai stresați românii cu tot ce ne spune dna Vasilescu. Cine o mai crede după toate minciunile pe care tot le-a spus pe legea salarizării. Despre ce echitate vorbește? Vi se pare normal, ca să dau numai un exemplu, ca generalul Ciucă, șeful SMG, să aibă un venit ca al secretarei din Primăria Botoșani? Și dacă tot o invitați, fiți măcar jurnalist… de monologuri suntem sătui. Simte ceva, dna Vasilescu, de cum apare ceva legat de persoana dânsei sau cum iese de la DNA, fie apare la Antena 3, sau România TV, dar niciodată la alt post tv?

  4. Cred ca si noi dar, mai ales ei, sunt rupti de realitate. Vorbim de 20 de miliarde de euroi. Romania nu produce mai nimic, nici mari perspective nu sunt iar, marele magician Darius Valcov ne baga pana-n gat pe toti. Sa ne lase sau sa ne explice din ce maneca scoate 20 de miliarde, ori vinde la pachet toate cele agonisite si face de cateva miliarde ?
    Cel mai grav mi se pare ca-n nebunia vanzarilor sau a concesiunilor, nimic nu mai e al nostru si nici parghiile necesare nu mai exista, facem strategii (oare) si ne punem intrebari in privinta dezvoltarii societatii, a Romaniei.

    • Te-ai apropiat de esență. Cum cei trei piloni esențiali pe care se bazează un stat independent, exploatarea resurselor naturale, distribuțiile de energie și băncile se află în proporție covârșitoare la străini este inutil ca statul român să-și mai facă planuri de dezvoltare, nemaiavând resursele și pârghiile necesare pentru a înfăptui acest deziderat. Nu mai are importanță cine guvernează. Că-i Dragnea, că-i Cioloș, că-i Orban rezultatul este același, încremenirea în subdezvoltare a acestei biete țărișoare.

  5. Pe naiba,pretul il stiu toti dar costul real nu se vrea stiut! S-au grabit sa arunce pensionarii cu vechime in munca la inaintare,pentru ei costul e urias! Care e procentul pentru a lor speciale? Cat costa calculul specialelor nesimtite?!

  6. Suma asta s-ar acoperi usor daca ar creste colectarea de la 29-30% cat ne zbatem acum la 40-45% ca nivelul UE, la un PIB de circa 850 miliarde lei.
    Pe vremea lui Ponta se ajunsese la 32-33% cu mult hulitii detasati, acum a scazut iar sub 30%.

    Dar fara un sistem informatic, cu contracte cu Banca Mondiala esuate sau cheltuiti banii pe hartii, cu angajati suprasolicitati, in deficit de personal, prost platiti, unii incompetenti, altii coruptibili dar mai ales cu unii pusi sa acopere firmele de partid si nu sa caute marii contribuabili si marii evazionisti, n-o sa reusim niciodata sa ajungem la nivelul celorlalte tari UE.

    Si astfel banuiesc PSD ca va trece la cresterea taxelor, chiar taxarea progresiva daca ii conving pe cei de la ALDE sau se va imprumuta in continuare!

  7. Nu este prima aberatie a statului comunist. Ca sa incaseze un leu cheltuieste 100 euro.Asa mentine statul gasca de aplaudaci.La fiecare schimbare de legislatie se cumpara programe si echipamente de calcul noi. Cele vechi sunt mentinute in intretinere pana dispare raspunderea penala. si curtea de conturi da descarcarea de gestiune ordonatorului de credite. Verificati cate schimbari de legislatie au avut loc din 1989 si o sa aflati unde duce fluviul furaciunilor. In institutiile publice nu se folosesc echipamente de calcul programe dedicate. Se folosesc echipamante destinate publicului pentru comunicare si agrement dar cumparate la preturi speciale. Asa functionarii se relaxeaza comunicand pe facebook.Poate faceti un experiment si verificati care sunt cheltuielile fiecarui an bugetar si pe ce se dau banii in fiecare an.La acest titlu a raspuns olguta intr-o emisiune a Dumneavoastra.:programe de calculator ,echipamente si personal suplimentar.Ce nu a spus ca pe langa aceste cheltuieli mai apar si altele suplimentare Au la MFP programe mentinute in functiune din 1988 (progr venis,cobol…)

Leave a Reply