Averea cumulată a celor mai bogaţi 300 de români este de 21,7 miliarde de eruo, cu 4,2% mai mare decât nivelul înregistrat în ediţia de anul trecut a clasamentului.
O creştere de 20% a fost înregistrată la pragul minim pentru ocuparea unui loc în clasament.
Dacă în ediţia precedentă acest nivel se situa la 16-18 milioane de euro, acum pragul a urcat la 20-21 milioane de euro.


Astfel, în 2016 cel mai bogat român este Ion Ţiriac, care  a ajuns la o avere între 1,6 -1,65 miliarde de euro, faţă de 1,5 miliarde de euro în 2015.

Pe locul al doilea se află fraţii Pavăl, care deţin reţeaua de bricolaj Dedeman, cu o avere de 920-950 de milioane de euro, în creştere cu 6,8% faţă 201.Ioan Niculae, cândva considerat cel mai bogat român şi ieşit recent din închsoare, ocupă locul al treilea, cu o avere de 600-700 de milioane de euro, în scădere faţă de 2015, când averea era estimată la 750-800 milioane euro.

Zoltan Teszari, proprietarul RCS&RDS, are o avere evaluată la 500-520 milioane euro, în creştere faţă de anul trecut.Pe următoarele locuri se clasează Iulian Dascălu, cu o avere de 450 de milioane de euro, Gruia Stoica şi Vasile Didilă (380-400 milioane euro), fraţii Cristescu (350-360 milioane euro), Gabriel Popoviciu (340-360 milioane euro), George Becali (280-300 milioane euro) şi Radu Dimofte (270-290 milioane euro), scrie news.ro.

În ceea ce priveşte metodologia de calcul a averilor, fiecărui milionar i s-a întocmit o fişă în care au fost trecute companiile la care deţine acţiuni, proprietăţile imobiliare, banii pe care îi are în conturi, investiţiile în artă sau bunuri precum bijuterii sau maşini, potrivit autorilor topului realizat de revista Capital.Anul acesta au fost calculate valorile de piaţă a peste 3.000 de firme deţinute de 476 de antreprenori români, aflaţi pe lista pretendenţilor  pentru un loc în clasamentul Capital.

Pentru evaluarea afacerilor s-au folosit multiplicatori EBITDA, diferiţi pentru fiecare industrie, actualizaţi în funcţie de valorile de piaţă confirmate în cazul realizării unor tranzacţii recente în domeniile respective.

4 COMMENTS

  1. Eu credeam ca e Johannis cu cele 6 case(dintre care 2 apartamente ceausiste la bloc) Plus ca a vandut muntii cu tot cu paduri austriecilor.

  2. Nu prea m-am lămurit.Cum are Clinton mai mult dar Trump e președinte ? Ce fel de sistem au ei ? Oricum cam exact acest număr de voturi a lipsit ca Băsescu să fie DEMIS , sau așa se spune

    • au un algoritm care permite in caz de prabusire a sistemului care l-a creat sa-si revina la Curtea Constitutionala si bizonii sa creada ca au ramas tot in democracy 😀

  3. Daca se vrea a face vorbire despre cel mai bogat roman, nu sa ramanem consternati la ce face Unchiu’ in aceste zile, pot spune ca dl. Tiriac si-a cladit averea “pe bune” nu in 27 de ani, cei care-i sunt alaturi in acest “top”, cu mici exceptii, toti sunt buni de puscarie grea.

Leave a Reply