Medicul primar dr. Valeriu Gheorghiță, de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” a fost desemnat, marți, coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

„Am avut azi a treia sedinta pentru pregatirea campaniei de vaccinare COVID-19. Avem motive de optimism la nivel european. Dupa elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19 care va fi facuta publica saptamana viitoare, autoritatile au inceput organizarea propriu-zisa pentru implementarea strategiei. A fost desemnat coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel national Valeriu Gheorghita, medic primar boli infectioase la Spitalul Militar Central.

Vaccinarea se va face etapizat, va incepe cu anumite catoegirii de populatie. Va fi vorba in prima faza de personal medical, cei din grupe de risc, precum si angajati din sectoare vitale precum lucratori din transporturi, energie, furnizarea de apa si alimente.

 

2 COMMENTS

  1. De ce e implicata Armata in asta ?
    Nu are atributii in vaccinare.Doar M.Sanatatii.
    Ce se urmareste ? Plasarea unei imense raspunderi a unor achizitii/ distribuiri/efectuari a acestei vaccinari ?

    • Daca nu intelegeti cat de grava e situatia si ce rol important a jucat armata prin medici militari, spitale militare, transporturi echipamente medicale…..

Leave a Reply