Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cotroceni, întrebat fiind dacă în urma tragediei din Piatra Neamț Guvernul Ludovic Orban ar trebui să demisioneze așa cum a demisionat Guvernul Victor Ponta dupa tragedia de la ‘Colectiv’, că actualul Executiv nu are motive să își dea demisia.

„Nu. Guvernul Orban nu trebuie sa plece acasa. In primul rand ca este in functie de nici un an de zile si a gestionat aceasta criza imensa. Doi: sistemul de sanatate a fost adus in aceasta stare de guvernele PSD-iste anterioare. Deci nu consider ca Guvernul Orban trebuie sa plece acasa. Dimpotriva, Guvernul Orban si-a asumat guvernarea intr-o perioada cand toti ceilalti au preferat sa stea deoparte si sa comenteze. Tragegia de la Piatra Neamt ne arata inca o data felul in care PSD a tratat sistemul de sanatate a dus aproape la falimentul acestui sistem. Dupa alegeri, cu o noua majoritate, trebuie intregul sistem reformat”, a declarat Iohannis.

 

 

5 COMMENTS

 1. E de vreo 6 ani la putere si tot Pesedee e de vina ?
  Cati prosti il cred ?
  La Colectiv a iesit in strada sa darame.Guvernul pesedee.
  Acum nu mai iese in strada sa darame Guvernul PeNeLee ?

 2. Dupa alegeri, cu o noua majoritate, trebuie intregul sistem reformat…

  Am o curiozitate. In cele 12 luni de guvernare PNL ce reforma au facut? Au pus specialisti sa conduca institutiile statului (asa cum cere pentru CCR) sau au pus doar marionete in functii??

  Asa vor sa reformeze CCR-ul cum au reformat judetele in 12 luni? Putem vedea o lista a tuturor “reformelor” facute de catre PNL in cele 12 luni? Asa putem sa ne facem o idee cum vor reforma CCR.

  Tara e condusa de amatori. E ca si cum ai pune in bucatarie un mecanic sa-ti prepare o mancare sau un bucatar sa construiasca o casa.

 3. toti ceilalti au preferat sa stea deoparte…??

  Sa stea deoparte…? sau a vrut sa spuna… i-a pus deoparte… numindu-i ciuma, penali, etc

  Tara a ramas cu conducatori fara morala si fara frica de Dumnezeu. Lipsiti de inima si fara empatie. Tara are nevoie de scoli de moralitate si de relatii mai stranse intre comunitati.

  Lipsa de unitate intr-o comunitate duce la dezbinare si ura fara nici un motiv.

 4. Nataraul ne povesteste despre starea dezastruoasa in care PNL a gasit sistemul de sanatate lasat de PSD. Pai daca e adevarat, de ce a taiat PNL-ul cu 23% bugetul sanatatii, la asumarea raspunderii pe buget?

Leave a Reply