Explicatia inlocuirii Cristinei Guseth de la portofoliul Justitiei a fost explicata de premierul (pe atunci inca desemnat) Dacian Ciolos in felul urmator : “Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere.”

Postarea a fost facuta la ora 02,00 azi noapte.

La unul din comentariile celor care dau replici pe Facebook, Ciolos a spus : “A fost si vina doamnei Guseth. Altfel nu as fi decis asta”.

Precizarea premierului despre vina Cristinei Guseth are 362 de like-uri !

 

 

12 COMMENTS

 1. Nu stiu de ce am impresia ca doamna Guseth a fost doar “iepurele” dupa care au fugit toti, si care a distras atentia de la propunerea finala pentru Ministerul Justitiei.

  • Propunerea finala a neo-securitatii este desigur o sluga obedienta si nu aveam cum sa ne facem iluzii ca ar fi fost ceva normal, competent si care are legatura cu un act de justitie corect.
   Important este ca au mai ramas cativa oameni in Romania care au spus NU ca dna Steluta (ALDE) din comisie de exemplu. Poate dna are copii si peste 50 de de ani cand ne elibeream o sa mai fie ceva gene de oameni in tara asta de zombie.

   In rest dictatura isi urmeaza cursul natural.

 2. Pana la miile de like-uri pe care o sa le colecteze Basescu, cu criticile lui zemoase, mai e ceva vreme. Totusi, i s-a recunoscut lui Ciolos calitatea de manager normal, ca sa zic asa, adica de sef care da afara subordonatii dovediti de incompetenta crasa, fara sa se incurce in orgoliu. Si calitatea de om care munceste, zi si noapte, din moment ce concedierea si inlocuirea candidatei s-a facut la orele mici ale diminetii, caand numai “diaspora” americana mai statea de veghe, fiind ea cu sapte ore in urma tarii si neavand altceva de facut, ca si amatorii de viata nocturna din capitala, zeflemisiti de Mirel Palada, decat sa bantuie retelele de socializare. Un public mic, dar constant, care se va inmulti daca va vedea ca barul La Ciolos e deschis toata noaptea!
  In aceeasi ordine de idei: nu cred ca Ciolos a propus-o pe Guseth ca s-o poata inlocui cat mai repede. Cred ca, intr-adevar, s-a bazat pe recomandarea cuiva fatza de care are respect, sau care beneficiaza de respectul Bruxelles-ului, orice Manager occidental se bazeaza pe recomandari cand face angajari, asa merge sistemul. Si recomandarile nu sunt “pile”, si asta va trebui inteles daca vrem sa functionam ca “afara”; cel care da recomandarea nu-si risca reputatia pentru un nepot, fin sau cumnat fara competente clare in domeniul vizat de angajator. Fiindca odata dat in scris cum ca X e un specialist in comunicatii, de pilda, si X dovedeste ca nu poate formula o “propozitie simpla”, data viitoare cand mai recomanzi pe Y, fie acela toba de carte, recomandarea ajunge direct la cos, cu plic cu tot, si te mai trezesti si cu o runda de telefoane de la angajatorul “avertizat” pe la toate firmele de specialitate, cum ca sa se arunce la cos, direct, orice vine de la cutare care l-a recomandat pe X. Nu zic ca nu se practica si pila, sau “pistonul” cum zice frantuzul, dar nu prin sistemul de recomandari oficiale. Deci, cum spuneam: Ciolos a luat in serios recomandarea cuiva, poate chiar a madamei Macovei (pana una-alta, mentorul unei intregi generatii de procurori si luptatori anti-coruptie, recunoscuta ca atare la Bruxelles) si s-a intamplat ca in anecdota cu grebla, a luat-o drept in ochi. Cred ca si-a invatat lectia, de-acum, si cand o avea si destule like-uri, o sa treaca pe altcineva la taraba nocturna FB deoarece n-o sa mai fie nevoie sa caute ministri peste noapte ca sa dreaga gafele diurne.

 3. Cum vine asta “explicatia inlocuirii … a fost explicata”? La ce ora ai postat?
  Oricum, explicatia lui Ciolos e de Gîgă, esenta fiind cu totul alta (dar trecuta sub tacere). O explicatie normala “la cap” ar fi sunat asa:
  Numirea doamnei Guseth a fost una proasta / neinspirata / nefericita si, pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea bla bla bla.
  Adica, vreau sa spun, Ciolos nu-si asuma in niciun fel aceasta numire catastrofala, ceea ce, contrar celor spuse de Cristina Gorgos mai sus, il pune intr-o lumina absolut jenanta.
  OK, gresesti, e omenesc, dar asuma-ti asta cu subiect si predicat! Daca esti barbat …

 4. Domnule Radu Tudor, e urât să batjocoriți o meserie doar din cauza unei idioate care se vedea la Justiție. Mă așteptăm să distingeți meseriile , totuși. Impostoarea a terminat Electronica , deci este electronistă. Electricienii termină Facultatea de Instalații. Două lucruri distincte. Ideea este ca vă bateți joc de o meserie din cauza unei tâmpite. Cum se simt cei care au terminat Instalațiile?! Nu mi se pare mai prejos meseria de electrician decât cea de jurnalist. Aveți puțin respect pentru toate categoriile de meserii ! 😉

Leave a Reply