Ciolos, de aia e prim ministru : sa constate probleme si sa spuna “Doamne Fer”….

Premierul Dacian Cioloș admite că în România sunt probleme care trenează de ani de zile în ceea ce privește consolidarea unor clădiri și spune că foarte mulți proprietari privați sunt reticenți să elibereze temporar imobilele pentru a fi refăcute.

“Avem alte probleme care trenează de ani de zile legat de consolidarea unor clădiri. Sunt lucruri pe care Guvernul, în limitele pe care le are le dispoziție, le face, însă aici avem nevoie și de participarea autorităților locale, primăriei. Sunt foarte mulți oameni, mai ales proprietari privați, care sunt reticenți în a accepta eliberarea temporară a clădirilor pentru ca ele să fie consolidate. Ne gândim inclusiv la proiecte legislative care să ne permită să facem lucrul acesta”, a spus sâmbătă Cioloș citat de Agerpres.

Întrebat ce se va întâmpla în România în eventualitatea unui cutremur similar celui din Italia, Cioloș a răspuns: “În România, Doamne Fer’, să spun. Sper să nu fim în această situație. Dar (…), după cazul Colectiv, când au fost identificate anumite disfuncționalități în modul de acțiune în astfel de situații de urgență, au fost deja luate și măsuri legislative și măsuri de ordin organizațional care să amelioreze funcționarea instituțiilor noastre în caz de intervenție. (…) E vorba de intervenție”.

7 COMMENTS

 1. Iarasi autoritatile constata ca suntem complet nepregatiti daca “Doamne Fer’ ” se zgaltaie pamantul prin Vrancea si cad cladirile ca popicele prin Bucuresti sau in alte orase de pe “linia frontului”. Nu stiu de ce atata secretomanie asupra planului de actiune contra dezastrelor. Parca exista un comandament, un loc de dislocare a acestuia, un inventar a utilajelor, al salvatorilor, a cladirilor care ar putea fi folosite in caz de dezastru natural, deci cele care raman in picioare, etc, etc. Nu inteleg constatarea Premierului sau tot acel plan a cazut, ori n-a fost informat ? Oricum daca domnia sa are un mandat limitat nu inteleg de ce se agita atata.

 2. Eu zic ca avand nesperata si nemeritata sansa de a-l avea pe Arafat aici,la noi,nu trebuie sa ne facem griji cu nici un fel de cutremur.

  • Griji isi face oricine, inclusiv Doctorul Arafat. Intr-adevar avem o “nesperata si nemeritata sansa” de aceea ar trebui sa-l pretuim mai mult si sa-i dam mana libera in vederea realizarii tuturor proiectelor impotriva dezastrelor si nu numai, ceea ce implica si fonduri considerabile.

 3. E f simplu: proprietarii nu vor sa plece “temporar” din imobile pt ca nu mainau incredere in autoritatile romane (fie ca ele se cheama Guvern sau Primarie). Omul (pe buna dreptate), cand vede ca de ex Arcul de Triumf nu este restaurat in doi ani (dupa ce a fost construit intr-un an iar proiectul de reabilitare trebuia sa se incheie in decembrie 2016) cum sa creada pe cuneva care ii spune ca vor sta stramutati doar 6 luni, de ex?! Mai ales ca multi sunt in foste case nationalizate si revendicate si carora le e teama ca “statul”, odata plecati, nu-i mai primeste inspoi. Desi cu cei care nu sunt proprietari ar trebui sa fie simpla treaba si sa tina de Primarie, nu de Guvern! Nu prea ma prind ce treaba are guvernul cu asta, inafara sa atraga fonduri europene pt asa ceva, cam cum a procedat (nu actualul guvern), pt reabilitarea termica. Aa, daca justitia din romania ar fi sanctionat drastic orice abatere de la un contract, daaa, alta era parerea si increderea cetatenilor. Da asa…
  Credeti ca in caz de cutremur in Romania si de dezastre majore, bancile unde aveti “casco” la locuinte vor plati? Asta e tara in care nimic nu e sigur: intri in spital, e periculos ca poate te trateaza aiurea sau iei altceva de acolo, sau mori cu zile daca ramai fara bani de spaga. Te duci la politie si nu stii daca te aresteaza pe tine si nu pe raufacatori, pt ca politiei ii e lene sa investigheze sau e chiar mana in mana cu criminalii. Te duci la tribunal si nu esti sigur ca pe dreptatea ta nu esti chiar TU cel care vei infunda puscaria. Platesti toata viata dari la stat si nu esti sigur ca iei o pensie sau ca ea nu fluctueaza a bataie de joc. Iti deschizi o afacere si nu stii cum mai baga statul alte taxe care te-ar ruina peste un an de la deschidere. Faci un copil si nu stii ce se mai schimba la scoli peste 5-6 ani sau ce dealeri sunt lasati in incincta scolilor. Romania, CU TOTUL, este un loc f periculos! La propriu! Romania?? Doamne Fer’!!!

 4. Blestemele grevistei platita de antena3 la adresa lui boc, aparandu-si pensia parlamentara viitoare este evenimentul zilei!

 5. 🙂 îi salvează…regionalizarea şi constatările care au pe limbă şi la baza gurii în comunicare nelipsita vocală multiplicată: ăăăăăăăăă plus verbul la viitorul îndelungat în manipulare: ‘vom face’ sau ‘am putea face’ ori constat că…pas cu pas precum robotul plimbăreţ sub numele ”turist de România cu prima doamnă personală”!
  🙂 se mai întâmplă în orice stat al U.E. de ce nu şi în satul(al 7-lea stat cu puteri coordonate ca întrun sat) numit România?

Leave a Reply