Din cate stiu, Ambasada Romaniei la Roma face eforturi mari pentru familiile celor decedati. Iata insa ca unii vorbesc de sentimentul de abandonare. Ideea doliului national apare acum. In martie 2004, in atentatul terorist de la Madrid, au murit 16 romani si s-a decretat doliu national. Trebuie sa facem si acum acelasi lucru?

—————

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că situaţia din Italia este mai tragică decât s-a anunţat oficial, că numărul românilor morţi a ajuns deja la 12 şi că acesta va creşte. El spune că România ar trebui să declare zi de doliu naţional, iar unul dintre primii oameni în stat ar trebui să meargă la locul tragediei, pentru că românii de acolo se simt abandonaţi, scrie news.ro.

http://www.news.ro/social/ministrul-pentru-diaspora-merge-duminica-la-rieti-unde-va-fi-o-slujba-la-biserica-romaneasca-pentru-victimele-seismului-1922403027092016082015555483

 

 

7 COMMENTS

 1. Da, vezi sa se duca Iohannis in italia ca sa-l fluiere aia. El nu e presedintele romanilor, el trebuia sa fie turist profesionist. Cum sa se duca undeva unde e naspa? Desi a racnit cat ii poate gura despre demnitatea romanilor din diaspora!!! Si cum au fost tratati ei cu dispret de Ponta. Diaspora??? Poate sanctionati si de data asta, ce ziceti?!
  Eu am votat la Madrid bine-merci.
  Da parca aveam si ministru pt diaspora?! Sau ma insel. Si ala tot in concediu?!
  N-ar fi tea o zi de doliu national. Ne-am mai sensibiliza si responsabiliza ca o mare parte din banii populatiei (aia care da pa stat orice taxa mai inventeaza cretinii aia sau orice tva mai adopta alti dobitoci de-si fac planul de buget pe cati bano vin de la populatie) vin de la romani care au ales sa nu stea intr-o tara asa periculoasa ca Romania dar sa-si ajute rudele de aici.

   • :)))) parca vad ca si pe Sadoveanu l-ai fi intrebat de ce face carti cu crime odioase dupa ce citeai “Venea omoara pe Siret”:)))

 2. Doliu naţional? Doar pentru scăunari !
  De 27 ani de zile România şi românii sunt permanent în doliu naţional ! Nu se observă că totul pe zi ce trece moare în surdină dispărând definitiv?
  Scăunarii nu se mândresc şi nu omagiază între ei şi în ţară decât reuşitele infracţionale escrocante având la bază fapte mizerabile care ulterior se transformă în legi! Cum să omagieze sau să bage doliu naţional scăunarii doar pentru sclavii care muncesc din greu în alte ţări şi pentru care nu au interes decât pentru(V-V) vot şi venituri? Să fim serioşi, sunt mult prea departe de umanizare, dar când o să cadă în prăpastia făcută doar de ei, o să-i auzim urlând ca-n gură de şarpe! …succes cu reuşită la…cădere!

 3. Nu stiu daca doliul national le va aduce o mangaiere familiilor decedatilor, poate fi si aceasta o solutie. Cu certitudine o vorba buna, o mangaiere, un ajutor, un sprijin concret spiritual si mai ales material dat celor aflati in suferinta la mii de km distanta de tara le va alina mult mai mult suferinta cauzata de pierderea celor dragi.

 4. … sa tinem doliu national si pentru ziua in care facibuci ne-a dat un presedinte ”de nicaieri”!

Leave a Reply