Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că, în urma discuţiilor cu partidele, a rezultat nu există în acest moment o majoritate parlamentară foarte clară care să susţină revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Premierul a precizat că soluţia este în Parlament şi guvernul este gata să îşi dea sprijinul, dacă există o voinţă reală pentru modificarea legii alegerilor locale.

“Am constat astăzi că majorităţile sunt foarte volatile în Parlament.(…)Nu există o majoritate clară pentru revenirea la două tururi. Nu este cazul ca Guvernul să tranşeze pe acest subiect”, a declarat Cioloş.

El a mai spus că Guvernul nu trebuie să se transforme în “instrumentul” niciunui partid, nici al celor care vor modificarea legii, nici al celor care se opun.

“Nu pot decât să constat că, cu toată voinţa guvernului de a ajuta, decizia rămâne tot la Parlament”, a insistat Cioloş. El a mai spus că încă există discuţii între unele partide privind poziţionarea lor faţă de modificarea legii electorale în condiţiile în care există două proiecte de lege în Parlament, precizeaza Mediafax.

 

7 COMMENTS

 1. :))))) şi ce flit vor lua mulţi!
  :))) O să-i vedem pe micile ecrane(cei care încă mai posedă tv. propriu) încă 4-5 ani urlînd şi certînd poporul! O permanentă campanie electorală prin ceartă, ură, scandal şi maidanezeală care se practică non-stop pe micile ecrane în România!
  :)))) Halal politică şi halal politicieni!

 2. Tot politicienii au votat asta cu un singur tur de scrutin. Acum in timpul “jocului” vor sa schimbe regula jocului ? Nu este fair dar ce asteptari poti avea din partea unor golani cu gulere albe ?
  Am impresia ca-n turul 2 se fac cele mai mari manevre si furaciuni cu ajutorul unor institutii de altfel respectabile la prima vedere.

 3. SE vede de departe ca PNL este vlaguit de pdl , nu are conducere de incredere , se joaca de a legile ,se calca singuri in picioare si ne demonstreaza frica de alegeri .

 4. ciolos ne-a dat flit noua alegatorilor si democratiei, dar cum retorica e sa dam in pnl cu orice mijloace…
  imoralii si anti democratii lovesc din orice pozitie

Leave a Reply