Adriana Saftoiu, prim-vicepresedinte PNL, recunoaste pe Facebook faptul ca PNL a gresit cand a votat alegerile intr-un singur tur. Si regreta ca greseala persista :

“Adica, PSD, ALDE, UNPR sunt de acord sa se modifice legea care prevede un singur tur pentru primari, dar dupa ce produce niste efecte in iunie. Adica, acestia spun ca legea trebuie schimbata, mai clar, recunosc ca e proasta, caci altfel de ce sa o schimbi, dar asta nu are nici o importanta daca ei asa vor acum. Stiu argumentul cu votul PNL, dar sa depasim totusi momentul. Acum era momentul sa reparam ceva gresit. Aliatii insa spun ca ce e gresit sa se schimbe dupa ce greseala produce defecte. Inca patru ani defecti!”

 

9 COMMENTS

  1. :))))) Mai rău v-aţi ”scufundaseu”.
    :))))) Nu vă daţi seama cît de penibili sînteţi?
    :))) Doar tot în casa poporului unde au murit mulţi în perioada construirii acestei ”catacombe” îmbîcsită de habotnicia şi ura politicienilor fie şi tehnocraţi cu etichetă la vedere :))))))

  2. Si eu sunt de parere ca votul de alegere a unui primar in doua(sau mai multe)tururi ar fi cu un rezultat MAI reprezentativ si nicidecum REPREZENTATIV. In putine locuri votul este cu adevarat reprezentativ,maximul realizat chiar si dupa turul doi nefiind macar egal cu jumatate din numarul cetatenilor din localitatea respectiva.Nici Iohannis nu este reprezentativ pentru alegerea romanilor pentru ca multi AU ALES sa nu voteze iar alesul nu a ajuns sa aiba cel putin o jumatate din preferintele romanilor.Este cel putin(si oarecum) mai… SI ATAT. Deci se vorbeste cam prea mult despre reprezentabilitate.Poate este mai bine sa vorbim de curentul principal,dar si acesta s-a cam dovedit in toate locurile si in toate vremurile ca in general nu este prea inteligent si este usor de fraierit cu lozinci si demagogie.Insa acum Peneleaua face valuri pe propria alegere,(pana acum fiind ocupati sa-i numere zilele lui Ponta) acum vor sa si-o ia viceversa macar ca ei fac asta si pentru ca sunt in vesni caca mpanie electorala(ca oricum la altceva nu se pricep).Pai bai PENELEA ,ACUM LAS-O ASA CA A PLECAT DREACU DEJA TRENUL DIN GARA.Doar nu se schimba regulile in ziua votului dupa cum va vine voua bine la socoteala.Asta ar fi un precedent mult prea periculos pentru viitor cand se poate ajunge la balamucul schimbarilor de legi dupa cum bate vantul,ca si asa ati jughinit de atatea ori cu basismul si interesele voastre si Constitutia si legile tarii.Daca va place ca in Bolivia,duceti-va voi si ramaneti acolo mai bine. Si coana Saftoiu ce se mai miorlaie, ca aici NU ESTE VORBA DE NICIO GRESEALA,ci premeditat ati prelungit (impreuna si cu psd) metoda votului intr-un singur tur ramasa tocmai dupa vremea lui Boc si acum va dati loviti in aripa de dragul “democratiei”.Treaba este ca nu va mai ies socotelile cum le-ati pregatit ca sa puneti ghiara cel putin pe Bucuresti si Constanta UNDE ATI MUNCIT DIN GREU CU TOATA GASCA CA SA II SAPATI PE OPRESCU SI MAZARE , SA FACETI POTECA PENTRU MAFIOTII VOSTRI ACOLO UNDE SUNT BANII CEI MAI MULTI.

  3. Pierdem timpul. De regula, clientela servita e oricum aceeasi, fiindca smecherul da la toti eligibilii. Fara valoare adaugata, nu-s decât doua politici: sa iei de la bogati ca sa dai la saraci sau invers. Solutia: investitii idealiste pe termen lung in supracalificarea fortei de munca! Dar clasa politica, emanatie a celei universitare, plagiat, fabrici de diplome, biblioteci rahitice, nu va investi in educultura 9% din pib, ca sa culeaga roadele peste 10-15 ani si ca s-apara vreo concurenta autoelitei intelectuale. In postromânism, nici macar Luminarea Poporului: Mezzo TV si Museum Channel, mai ales Arte TV si RAI 5 gratuit si obligatoriu in toate retelele de telecablu, sa vaza si poporul documentare!

  4. Doamna cronicareasa a Domnilor de la Cotroceni s-a hotărât sa reintre in gratziile Curții pentru a-si reîmprospăta inspiratia in vederea viitoarei cronici, drept pentru care, dintr-un condei, ne trasează sarcina măreață sa move on/trecem peste momentul penibil in care PNL a votat o lege “neinspirata” si sa ne gândim la îndreptarea greșelii. Acu’ nu ne strica un cronicar la palat, mai ales ca doamna Săftoiu știe sa între in intimitatea iluștrilor ocupanți ai clădirii si-așa vom privi si noi, pe gaura cheii, ce se petrece prin budoarele aleșilor, dar ce ne facem dacă iar ii dorește “suflețelul” sa se ducă bărbatu-sau la SIE? Ne secretizeaza cronica, Doamne ferește, si nu mai apucam sa aflam, noi ăștia mai bătrâni, cel puțin, ce fatza va fi făcut “ravasitoarea” de pilda, când va fi primit răspunsul la recursul extraordinar in procesul cu casa din Sibiu; sau unde-si tine Johannis SPP-ul când e in intimitate, probabil pe post de cuiere in anticamere, dar măcar sa avem confirmarea, nu?

  5. Doamna Saftotiu cum spunea o fosta colega de-a dunmeavoastra “ciocu’ mic” ca inca stam bine cu memoria.

Leave a Reply