Home Articole Ciolos – inginer horticol, legaturi puternice cu Franta

Ciolos – inginer horticol, legaturi puternice cu Franta

4644
30
SHARE

Dacian Cioloș s-a născut la data de 27 iulie 1969 în orașul Zalau. După absolvirea în 1987 a studiilor medii la Liceul agroindustrial din Șimleul Silvaniei, specializarea Horticultură și Viticultură, a urmat cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994), obținând diploma de inginer horticultor, potrivit Wikipedia.

A urmat apoi studii de agronomie aprofundată, specializarea “Sisteme de producție și Dezvoltare rurală” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franța, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză (1995-1996) și un master științific (DEA) în “Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) și Université Montpellier I (1996-1997). Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare și rurale la Institutul Național de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM).

În perioada studenției, a fost reprezentant al studenților în Senatul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și în Consiliul de Administrație al Facultății de Horticultură din Cluj Napoca (1990-1995), coordonator al Programului de stagii pentru studenții USAMV Cluj Napoca în ferme agricole din Franța (1992-1995) și inițiator și membru fondator al asociației profesionale AGROECOLOGIA (1995). În anul 2000, a devenit membru al Grupului din Bruges, grup european independent de analize și propuneri privind Politica Agricolă Comună și Uniunea Europeană[2].

A urmat stagii practice totalizând 13 luni în ferme de agricultură ecologică sub egida Federației Regionale a Agricultorilor Ecologici din Bretagne – Franța (1991-1996), studiind administrarea fermelor agricole familiale, principiile agriculturii durabile, organizarea interprofesională a agriculturii ecologice în Franța. A activat la Centrul Internațional de Cooperare pentru Dezvoltare Agricolă – CICDA Paris – Montreuil, Franța (august – septembrie 1995) ocupându-se de pregătirea unui proiect de cooperare descentralizată Savoia – Arges pentru dezvoltare rurală, proiect de a carui implementare s-a si ocupat timp de doi ani. A activat in calitate de inginer stagiar la Camera Județeană de Agricultură Aveyron – Franța (februarie – septembrie 1997), ocupându-se cu elaborarea lucrării de diplomă DAA “Analiza și evaluarea experienței de dezvoltare agricolă și rurală în Nord Aveyron”.

După absolvirea masteratului, lucrează ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeană de la Bruxelles, în cadrul Diviziei de Dezvoltare rurală a Direcției Generale de Agricultură (martie – iulie 1997, aprilie 1999), ocupându-se cu pregătirea Programului SAPARD – elaborarea cadrului de reglementare și a dispozitivului administrativ de implementare în statele eligibile. Pentru o perioadă (martie 1998 – octombrie 1999) este directorul Programului de dezvoltare rurală locală în Argeș, în cadrul cooperării descentralizare dintre Consiliul General Savoia (FR) și Consiliul Județean Argeș – CICDA. Lucrează apoi coordonator al programelor de cooperare franco-române în dezvoltare agricolă și rurală la Centrul Internațional de Cooperare pentru Dezvoltare Agricolă – CICDA in cooperare cu Asociația Naționala de Dezvoltare Agricolă – ANDA, Franța (noiembrie 1999 – decembrie 2001).

Între anii 2002–2003, lucrează la Comisia Europeană, Delegația CE în România, ca Manager cu Țintă Agricultură și Dezvoltare Rurală, SAPARD. Începând din ianuarie 2005, activează în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, mai întâi pe postul de consilier al Ministrului, reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European (ianuarie 2005 – mai 2007), apoi subsecretar de stat pentru Afaceri Europene (mai – octombrie 2007) pentru ca in final sa ocupe funtia de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale in perioada 11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008 in cabinetul condus de Premierul Călin Popescu-Tăriceanu. Nu face parte din nici un partid politic.

Președintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, a anunțat la 27/11/2009 lista comisarilor europeni : Dacian Ciolos a fost desemnat comisar pentru Agricultură și Dezvoltare rurală. “Este cel mai competent candidat pe care l-am avut pentru Agricultură”, spune Barroso.

În data de 9 februarie 2010, Parlamentul European acordă votul de învestitură Comsiei Europene condusă de Jose Manuel Baroso și automat și lui Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș este căsătorit și vorbește limbile franceză și engleză.

30 COMMENTS

 1. Si verisor al “Vulpii” Virgil Ardeleanu. Da’ astea sunt amanunte.
  Aceeasi Vulpe,in 2004,purta corespondenta la Voda Basheala cu ceva dosare (informatii) cu si despre adversarii politici.Asta e sistemul,informatiile.
  Ce vedem la suprafata….vax albina,crema puca

   • Un basist securist. Asta e caracterizarea cea mai scurta si completa. SRi ul si-a facut guvern cu ordin de la Bruxelles.

   • O sa fii uimit 🙂 Cu toata mistocareala de doi bani,tinerii frumosi,curati si liberi o sa si-o ia.
    Da am zis,sunt amanunte 🙂

 2. Aveti dreptate domnule Tudor in privinta lui Banicioiu. Ar trebui neaparat pastrat in noul guvern alaturi de domnii Cimpeanu si Dusa. Poate si Szabo la sport.

 3. «Dacian Cioloș – sfântă nerușinare, câtă bătaie de joc în urma alianței de ultima oră dintre întâiul sas al țării și primul general din sectorul agricol Ilfov, Gabriel Oprea, cel mai hulit și demis ministru de Interne!

  Tragedia Colectiv nu a însemnat nimic altceva pentru mai-marii zilei decât un paravan în spatele căruia familiile își numărau morții, iar pe partea cealaltă Iohannis&Co numărau voturile cu care să aibă majoritatea din Parlament prin care să treacă ”Guvernul meu”.
  Haideți sictir!»

  http://www.mariustuca.ro/actualitate/sfanta-nerusinare-la-tine-se-inchina-intaiul-sas-al-tarii-19859.html

 4. 🙂 mă gîndesc că şi-au bătut joc de el de l-au numit. un nou început. unde? la mîna lui Dumnezeu care dă palme en-gros pentru”facerile” anterioare sau din genă? Am impresia(certitudine) că e paralizat de spaimă şi neputincios în a se mobiliza şi a mobiliza, greutate în a se face înţeles şi ajutat condiţonat de ceva anume încă vreo 3-4 ani. nu m-ar mira ca să se întîmple ceva”cărat cu targa sau manipulat puternic după:vine şantajul” nu e vorba de violenţă asupra-i ci de ceva ”accident” spontan grav cu urmări grave.(poate nu deşi am convingerea că va fi). certitudinea mea: fără putere de a face şi de a lua decizii, mereu temător şi vulnerabil, lipsa de comunicare sau greaua comunicare-exprimare ca maestru tehnocrat, el care trebuie să fie AS în comunicare, mereu va începe cu finalul acţiunilor neştiind nimic despre momentul iniţial sau momentul de început. nu e vorba de imaturitate tehnocrată sau politică, îl are destui la mînă sau a promis şi îi e teamă să se ţină de cuvînt de unul singur.
  ”Maestru e numărul, dar maestră trebuie să fie prestaţia şi performanţa tot prin măiestrie!”
  ”n-au găsit alt individ mai bun? şi-au bătut joc de el!” fie-vă milă şi nu-l chinuiţi că nu rezistă la tăvăleală! 🙂
  Mare atenţie tuturor: greul e pe spatele celor mulţi! energia lui e energia tuturor:lipsă totală.
  (părerea mea)

 5. Dl. Ciolos are un CV impresionant i-l resppect, tocmai de aceea trebuie sa stie ca atunci cand va urca treptele Palatului Victoria, nu va urca pe un covor rosu, ci va urca peste cadavrele tinerilor morti fara voie intr-un club care a servit drept paravan al daramarii unui guvern, a scoaterii in “strada” a multor feisbucusti asa zisi “viitor al Romaniei”, niste manipulati care azi tac malc pentru ca li s-au rezolvat doleantele, care doleante ? Este regretabil ca Presedintele Romaniei s-a pretat la tot acest joc murdar si dureros pentru foarte multi cetateni ai Romaniei, multi dintre ei pierzand ce au mai scump, oameni in adevaratul sens al cuvantului, multi dintre aceia fiind demni “viitori al Romaniei”.

 6. Un alt “Boc” (desi e nascut in Salaj) din Republica Separatista Cluj. Sper sa nu-si treaca guvernul ilegitim in Parlament.

 7. AVEM PREMIER. E DACIAN CIOLOS – OMUL LUI SOROS SI AL GRUPULUI BILDERBERG. Victorie a ONG-urilor lui SOROS care au reusit sa impuna primul-ministru in Romania. Manipularea lor a reusit dar Lumea a aflat adevarul.
  Asa cum “societate civila” inseamna de fapt “ONG-urile lui SOROS” exista si alti termeni consacrati care se pot traduce usor pentru ca noi, cetatenii Romaniei, sa nu ne mai lasam prostiti de cei care au distrus economia Romaniei vreme de 26 de ani si care au dat pe nimic resursele tarii noastre multinationalelor straine

  “a face reforme structurale” = “a inchide si a falimenta industrii importante si, in acelasi timp, a vinde pe nimic alte industrii unor profitori si speculanti internationali”

  “accelerarea investiţiilor” = “accelerarea privatizarilor facute pe nimic”

  “Soluţia prietenoasă cu pieţele”, “premier pro-business” = solutie impusa de FMI si UE, prin care profitorii si speculantii internationali (mai ales cei de pe Wall-Street) pot veni repede caci se vor da tunuri mari”

  ING Bank (in alte tari poate fi alta ‘banca’) = Agentul local din tara respectiva pus sa informeze pietele si multinationalele daca ce va urma va fi favorabil lor

  Astfel:

  “Guvern interimar tehnocrat” = guvern si premier, pus de FMI si UE, “prietenos cu pieţele”, care va “accelera investiţiile” si care va “face reforme structurale”. Toate astea inainte de alegeri pentru ca nici un partid politic sa nu-si asume raspunderea.

  In traducere:

  “Guvern interimar tehnocrat” = guvern si premier, pus de FMI si UE, “unde profitorii si speculantii internationali (mai ales cei de pe Wall-Street) pot veni repede caci se vor da tunuri mari”, pentru ca premierul va “accelera privatizarilor facute pe nimic” si “va inchide si va falimenta industrii importante si, in acelasi timp, va vinde pe nimic alte industrii”. Toate astea le va face inainte de alegeri pentru ca nici un partid politic sa nu-si asume raspunderea
  Pana si Traian Basescu a spus ca CIOLOS e pregatit demult sa fie PREMIER si ca Iohannnis joaca doar o piesa de teatru

  Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că președintele Klaus Iohannis cunoaște deja numele premierului pe care îl va desemna, acesta fiind Dacian Cioloș, afirmând că prin consultările prelungite președintele Iohannis sacrifică stabilitatea guvernamentală în favoarea unor beneficii de imagine.

  “Uneori, un președinte poate lucra și la imaginea lui. Dar, dacă pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentală, cu siguranță este un cost prea mare pentru țară, mai ales când știi numele premierului Cioloș pe care vrei să-l desemnezi”, a comentat Traian Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
  Basescu a afirmat că “teatrul consultărilor prelungite” în vederea numirii unui noi premier sunt “o mizerie provincială, care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat”.
  ROMANI, VEDETI CE FORTE DIN AFARA TARII VA NUMESC PRIMUL-MINISTRU? IN TIMP CE VOI STATI CA PROSTII IN PIETE SI-L CREDETI PE IOHANNIS? SI IN TIMP CE, TOATE PARTIDELE S-AU DAT LA O PARTE PENTRU A FACE LOC ACESTEI NUMIRI.

  “Friends of Europe” este un ONG de tip “Think Tank” – adica un ONG de tip “Grup de Ganditori” – dedicat pregatirii “Viitorului Luminos al Europei” si instaurarii “Noii Ordini Mondiale”

  Presedintele organizatiei “Friends of Europe” este Étienne Davignon, actualmente membru in consiliul de Conducere al Grupului Bilderberg si fost presedinte al Grupului Bilderberg

  Sponsor si STAKEHOLDER al Grupului “Friends of Europe” este GEORGE SOROS

  Grupul “Friends of Europe” are ca membri si ca Stakeholder-i o multime de oameni cunoscuti de peste tot din Europa dar si de peste Ocean.

  Presedintele organizatiei “Friends of Europe” este Étienne Davignon, actualmente membru in consiliul de Conducere al Grupului Bilderberg si fost presedinte al Grupului Bilderberg

  Sursa:fluierul.ro

 8. Eu ma intreb,de ce cei tineri fara minte,nu s-au legat de justitie,care este corupta pana la radacinile ei?au cerut ce?s-au prevalat de moartea acestor tineri,au intinat memoria lor ca sa isi faca jocurile murdare impuse de UE..rusineee acestui asa-zis presedinte,care a fost ales tot la ordinul UE…inclin sa cred ca totul a fost o manipulare iar tragicul accident a fost tot aranjat…dar Dumnezeu e mare,daca s-au folosit de moartea acelor tineri ptr scopurile lor murdare,atunci nu vor scapa nepedepsiti…sper sa nu fie asa,ca atunci chiar vom merge cu totii la Cotroceni sa-l scoatem din barlog pe acest ,,penal” care se crede curat…

  • Tinerii frumosi si liberi habar n-au ce se intampla in justitie. Dar nu-i bai, au premier acum.

 9. “Dacian Ciolos este casatorit si vorbeste limbile franceza si engleza”

  Bine ca nu se spune nici cu cine, nici de ce. De la Nina Iliescu, care le rupea mai greu cu romana, la acest “sa-ti traiasca frantuzoaica” sa recunoastem, e un progres!
  Altfel, nu e nici o paguba ca romana nu figureaza printre limbile vorbite… de la Pavel Kiseleff incoace (primul guvernator, oficial, al Tarilor Romane) nici n-a prea fost mare nevoie.
  Cetatenie romana mai are? O fi singura? Copii, ceva? declaratie de avere si interese? Religie? Masini? Cu ce echipa tine?

 10. D-l Csolos este actualmente consilier al lui Junk-er, si cred ca asta este inspaimantator. Adica un om de Palat – Palatul din Bruxelles- , unde se pune la cale al 4-lea Reich in loc de Europa. Cunoastem deja si un membru al govt.Csolos, si anume, Ministrul pt.Migrare si Refugiati al Germaniei, care deja a dispus ca alte tari sa degreveze Germania: “Ministry for Migration and Refugees would decide case-by-case whether to let migrants apply for asylum in Germany or transfer them to other EU states.” – adica un minister din Germania ordona ce sa faca Guvernelor Suverane ale altor Tari!
  http://www.reuters.com/article/2015/11/10/us-europe-migrants-germany-syrians-idUSKCN0SZ2HL20151110

  Pe de alta parte, uite ce idiot util ar fi pe teava la PSD: http://www.agerpres.ro/politica/2015/11/10/dancu-sper-ca-politicienii-romani-vor-intelege-ca-germania-este-capitanul-de-echipa-al-proiectului-europei-unite-21-08-29
  Dâncu: Sper că politicienii români vor înțelege că Germania este căpitanul de echipă al proiectului Europei unite

  Tov.Dancu a transpirat de emotie ca Germania i-a oferit crucea de fier, pardon, “Crucea de Merit în rang de Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania”, si si-a avertizat colegii politicieni ca e bine sa abandoneze politica nationala si sa-si ia ordinele direct de la Berlin. Cat de curind vom auzi si ca nationalismul romanesc ne-ar condamna la declin; si alte bazaconii franco-germane care stau la baza EU. Dancu vrea “puternică integrare a mediului intelectual, a societății civile, de a crea punți suplimentare de comunicare între popoarele noastre”. Posibil, mai ales dupa ce vom demostra solidaritate cu Germania si vom inghiti migrantii ilegali 81% practic analfabeti pe care aceasta ii va revarsa curind peste noi.

 11. Eu nu stiu un premier pana acum sa fi avut la baza o expertiza la un asemenea nivel intr-un domeniu economic f.important….De politruci numiti pe prietenii si interese de gasca poate ca ne-am saturat.

  • Bai GUVIDE,cred ca MAI DE GRABA pestisorii tai s-au saturat de tine.Ia pune-i in balta sa vezi daca mai vin inapoi.Pana si aia au inteles ca bati campii cu tot felul de vrajeli pe baza de ce? De flacai cu “nivel” si “expertiza”? PAI DE 25 DE ANI AM TOT VAZUT UNDE NE-AU DUS FLACAII ASTIA CU TOT FELUL DE ATESTATELE LU’ PESTE, DE TOT FELUL DE,EXPERTI DE MOARE LUMEA,mai ales celebrii experti adusi de basisti si penelisti dea lungul vremii CARE SI-AU FACUT DOAR INTERESELE LOR MARUNTE SI MESCHINE CACI DE ALTCEVA NU SUNT IN STARE,PENTRU CA EI NU POT FI ALTCEVA DIN NATURA LOR.SUNT DOAR NISTE DULAI CU UN OCHI LA SHEFU’ SI CU UNUL LA CASTRONUL DIN FATA COTETULUI.

  • Expertiza zici?! Hai sa vedem…
   Are specialitatea horticultura dar NU A LUCRAT NICIDATA pe camp!! Si ultimii 20 de ani si i-a petrecut in Franta!!!!
   Începând din anul 2000, este doctorand …si in 2015 inca este?!
   Se pricepe bine la hartii, atunci?! Sau mai degraba are ochii bleu!?
   Ochii i se coloreaza inca din facultate: A urmat stagii practice totalizând 13 luni în ferme de agricultură ecologică sub egida Federației Regionale a Agricultorilor Ecologici din Bretagne – Franța (1991-1996)! Ceva gen EBA!!!
   Concluzie: am scapat de un plagiator dovedit si am dat peste unul vopsit!

 12. Pana una-alta, dl cu cv “impresionant”, cu nevasta frantuzoaica, tot tehnocrata ca si dansul, e sub urmarire penala in cazul ICA. Desigur, dosarul se va inchide-oops, desole!- dar cum spusei (ma incearca regionalismele natale) e la fel de “penal” ca si predecesorul sau (ma rog, urmarit penal, netrimis in judecata, si pasibil de NUP in curand daca se merge pe linia dreapta a dreptatii).
  CONCLUZII (personale)
  1) tehnocratia spala coruptia; 2) Johannis e surd (n-a auzit cerinta poporului ca noile fetze sa nu aiba probleme cu justitia); 3) dna Johannis va trebui sa-si ia repede o garderoba noua, ca dupa fotografii, cel putin, dna Ciolos-Villemin e cu sase clase (nu case!) peste Prima Doamna in materie de tinuta.

  • Oops! Desolee, tocmai am vazut ca stimabilul a fost doar martor in ancheta despre ICA. Deci nu e chiar ca predecesorul. Pe de alta parte doctoratul l-a luat la Montpellier deci, nici aici nu seamana. Sa-i traiasca frantuzoaica, deci, pace si iubire intre concetateni!

   • Da,martor jegos,care a fost pus de basescu si justitia confiscata, sa arunce porcarii contra lui Voiculescu cel care a cumparat corect intr-o privatizare.O RUSINE NATIONALA TOT DOSARUL ICA.UN MARTOR AL ACUZARII INTR-UN DOSAR POLITIC CE CARACTER POATE SA AIBA? UN COMPLICE AL REGIMULUI DE JAF SI DICTATURA.

 13. Fraților, mi-e așa o greață de pupincurismul așa-zișilor liberali transplantat de la băsiștii portocalii, de nu mă fac bine nici cu o tonă de lămâi! „Da, să trăiți, dom’ președinte, cum zici mata, dom’ președinte, gata, șefu’, doar dă un semn și ne facem preș! Vrei să te ștergi și la fund cu noi? Stai să ne mototolim un pic, să nu te zgâriem la dispozitivu’ de aterizat pe scaunu’ lui Mihai Viteazu, Cuza etc.”… … …
  Ați văzut că a păstrat inclusiv cretinul ăla de panou cu PREȘEDINTELE ROMÂNIEI în loc de ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ (cum ar fi ca la Casa Albă să nu scrie pe pupitru White House, ci Barack Obama???) pe pupitrul de la declarațiile de presă, că ălea numai conferințe de presă nu sunt? Încep să cred că Băsescu îi era de 1000 de ori superior lui Băshannis, și ăla era un jeg amărât, dar ăsta-i doar o copie nenorocită! Dacă dai ifosele la o parte, nu mai găsești nicio urmă de Băshannis! Ne ducem dracului ca țară, fraților! Put that to the bank!

 14. Miile de protestatari din Bucuresti care cereau schimbare au fost doar o turma de oi! Din punct de vedere politic vorbind. Daca m-as fi numarat printre ei intram in pamant acum de rusine! E destul de evident ca Iohannis a ras de ei. Bineinteles ca acest aspect e dureros pentru naivii din strada care au acum revelatia ca au fost pacaliti. Nu cred ca mai are vreunul curajul sa recunoasca prostia de care a dat dovada, deci se va face ca ploua. Se amagesc cu totii ca Ciolos va fi mai bun ca Ponta. E greu sa se ridice cineva la nivelul lui Ponta. Nu enumar realizarile guvernului Ponta. Obsev doar ca-mi mai raman si mie cativa banuti in buzunar la sfarsitul lunii, dupa ca achit facturile si rata la banca (credit de nevoi personale facut pe timpul lui Boc, pentru mancare, nu pentru altceva). Vedeti de ce il regret pe V.Ponta? Mai vad ca si vecinii mei o duc mai bine. Acum ne uitam unul la altul si speram sa nu strice noul guvern ce a facut pentru familiile noastre binefacatorul si providentialul prim-ministru Ponta. Cuvinte mari dar meritate. Daca speram la mai bine? Nu suntem chiar naivi! Ce le e pe plac fostilor PDL-isti nu ne poate fi de ajutor noua, oamenilor de rand. Avem experienta asta nefericita a jugului basisto-pedelist.
  Pentru “tinerii” care au vrut schimbarea: fiti mandri ca ati schimbat guvernul lui Ponta! Pe asta, al lui Iohannis nu il veti putea schimba pt. ca v-o furati rau. Cum adica? Stiti voi: bă-tă-i-ță! Veti avea brusc alta titulatura, nu veti mai fi laudati, mangaiati pe crestet…Adio miscare spontana! Ce faceti ma? Blocati strada? Ce vreti ma? Jos guvernul de tehnocrati? Pai inseamna ca sunteti platiti, manipulati politic…! Asa va fi tratat oricine se va opune guvernarii tehnocrate. Succes la examene, putere de munca si pace-n suflet dragi tineri! De schimbare se ocupa dl.presedinte care, se vede…tine seama de dorintele voastre! Ce mai rade Iohannis, cu Gorghiu si Blaga!
  P.S. Aoleu…ce teapa ti-au tras mai Liviule! Noroc ca Ponta singur are sprijin popular mai mare decat tot PSD-ul. E simplu membru de partid acum dar e singura speranta reala a PSD-ului. Tineti de el cu dintii ca vin alegerile si voteaza iar prostimea cu pedelistii. Nu-i mai deosebesc de restu’, nu mai sunt portocalii, sunt galbeni!

  • Da,ai dreptate,daca il pun pe domnu’ DUDU sef cu BA-TA-ITA ,CAM SE STIE CE PREGATESC CONTRA POPULATIEI PRAMATIILE BASISTO-IOHANNISTE.Ceva TERAPIE DE SHOC CA LA ALCEVA NU-I DUCE NICI MINTEA,NICI INTERESUL.DUDU GEORGESCU este specialist la spart capete de NEMULTUMITI.Nu mar mira sa-l vad iar pus pe treaba,caci pentru porcariile ce le-a facut contra minerilor nu l-a intrebat nimeni niciodata de sanatate.

 15. constat doar ca “tehnocratul” a primit toate functiile prin numire politica. ar fi interesant de vazut totusi ce a facut pentru romania in aceste functii pentru ca atunci cand a fost la ue a fost considerat al 2 lea comisar francez. oare de ce? ilie serbanescu a explicat “maretele” realizari ale acestui infiltrat. iar daca ne luam dupa ce spune cristoiu atunci binomul e tare si luluta va fi iar sefa in 2016.

 16. Frumos CV , cat o fi costat toate lucrarile, teze de doctorat, plagiat?.Dar ceva o realizare, o ferma agro-viticola sa o puna pe profit, care sa fie un exemplu pentru fermierul roman are?

 17. Cand a fost ministru al agriculturii, Dacian Ciolos a avizat, in 2008, un proiect de lege prin care 11 deputati au vrut sa praduiasca regia “Caii de rasa” de la Romsilva, dar, in urma scandalului mediatic, afacerea a picat.

 18. @Cristina Gorgos, Nu se spune nicaieri ca si-a luat soctoratul la Montpellier…
  “Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare și rurale la Institutul Național de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM)”

  Dupa stiinta mea, care inatamplator am un doctorat in Republica Franceza, acolo nu poti fi doctorand mai mult de 6 ani fara thesis dissertation. Amicul nostru pare sa fie o exceptie daca este inca doctorand de 15 ani!:) Probabil ii place mult scoala!:)

Leave a Reply