Dupa ce doua scandaluri au fost declansate de afirmatiile ministrului justitiei Raluca Pruna, primul ministru sare in apararea acesteia. Pruna a spus ca a mintit judecatorii CEDO in legatura cu unele realitati din Romania. Iar Casa de Pensii a demonstrat ca Pruna a mintit cand a afirmat ca exista 60 de pensii de magistrati cu un nivel de peste 1 miliard de lei vechi. In loc sa corecteze gafele ministrului justitiei, Dacian Ciolos afirma ca Pruna e “onesta”. Protestele magistratilor se tin lant la adresa ministrului.


“Eu cu doamna ministru Prună am lucrat bine. E o persoană onestă, care e directă, probabil câteodată prea directă”, a afirmat Dacian Cioloș, joi, la Digi 24, fiind întrebat dacă o mai susține pe Raluca Prună.

Totodată, premierul a spus că ministrul Justiției nu are experiență politică, dar are onestitate.

“N-are experiență politică, dar are, din punctul meu de vedere, onestitate și își folosește experiența profesională cât de bine poate în ceea ce face”, a adăugat premierul Cioloș.

14 COMMENTS

 1. Are perfecta dreptate, nu are flerul lu ponta mitomanu sa te minta in fata cu ranjetul pe buze , clar ca nu are aceste calitati care sunt apreciate de antena3, femeia asta le-a dat in cap hotilor care vroiau sa scape mai repede scriind reviste. ESTE DIRECTA SI ONESTA! Poporul roman sustine onestitatea!

  • Clar nu are flerul lui Ponta la mintit… Sau… Parca exact despre asta era vorba, ca a mintit cu nerusinare:
   – o data in fata tarii, cand a declarat ca exista 60 de pensii de peste 100.000 de RON pentru fosti magistrati (dovedita ulterior a fi o afirmatie falsa), doar pentru a deturna atentia de la revendicarile judecatorilor din toata tara si a intoarce opinia publica impotriva lor;
   – a doua oara, cand a recunoscut singura ca a mintit cu buna stiinta in fata… CEDO… probabil pentru a le mai creste increderea partenerilor nostri din UE in Romania…

   Clar nu are flerul lui Ponta la mintit, in cazul ei fiind vorba de un talent nativ, pe care il foloseste de cate ori are ocazia si cu o nonsalanta debordanta… In rest, dupa cum spunea “Domnul” Ciolos, este atat de ONESTA… sa fim seriosi!

  • Ia fugi tu de-aici…că doar nu întruchipezi tu, Pruna şi gunoierul de Văcăreşti, întregul popor român…Eu nu-i văd atât de cinstiţi pe idolii tăi…Sunt şi ei nişte marţafoi care joacă după cum le cânta alţii, numai că nu o fac în interesul ţării….Sunteti un fel de muşte care vor să se aşeze pe ceva şi urmaţi calea mirosului.

 2. Va fi schimbata, ca de altfel intreaga echipa guvernamentala, cand vor decide cei care ni i-au adus pe cap : liderii UE si unchiul Sam.

 3. Wow!
  Astea sunt criteriile de bază privind numirea în funcţii guvernamentale şi politic?
  Asta înseamnă că suntem o naţiune şi o ţară distrusă cu bună ştiinţă şi prin bună credinţă!
  **E o persoană onestă, care e directă, probabil câteodată prea directă”**
  Cum adică: onestitate, loialitate, rece faţă de conaţionali şi nu profesionist ???
  De asta a ajuns România în halul în care este!
  Mai sunt numiţi în funcţii patrioţi de ţară şi profesionişti în domeniu?
  Noooo!
  Coincidenţă!!!

 4. Portal > Tribunalul SIBIU > Informaţii dosar
  Informaţii dosar
  Informaţii generale
  Părţi
  Şedinţe
  Căi atac
  Citare prin publicitate

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 16140/306/2009
  Data inregistrarii 21.05.2010
  Data ultimei modificari: 13.10.2016
  Sectie: Secţia I civilă
  Materie: Civil
  Obiect: anulare act
  Stadiu procesual: Apel

  Părţi
  Nume Calitate parte
  OARGĂ IOAN ADRIAN Apelant Revizuent
  OARGĂ ANCUŢA STELUŢA Apelant Revizuent
  BAŞTEA RODICA Intimat Pârât
  ANTONESCU ELISABETA Apelant Revizuent
  OARGA ANA Apelant Revizuent
  OARGA IOAN Apelant Revizuent
  BAŞTEA IOAN prin mandatar KLAUS WERNER IOHANNIS Intimat
  IOHANNIS KLAUS WERNER Intimat
  IOHANNIS CARMEN GEORGETA Intimat
  STATUL ROMAN PRIN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SIBIU Intimat
  S.C. URBANA SA Intimat

  Şedinţe
  12.10.2016
  Ora estimata: 09:00
  Complet: A1 Apel Civil
  Tip solutie: Admite revizuirea
  Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de revizuenţii ANTONESCU ELISABETA, OARGĂ IOAN ADRIAN, OARGĂ ANCUŢA STELUŢA, OARGĂ IOAN – în calitate de succesori ai defunctei OARGĂ ANA împotriva sentinţei civile nr. 2228/04.03.2010 a Judecătoriei Sibiu, pe care o schimbă în tot, în sensul că: Admite cererea de revizuire formulată şi completată de revizuenţii ANTONESCU ELISABETA, OARGĂ IOAN ADRIAN, OARGĂ ANCUŢA STELUŢA şi OARGĂ IOAN în contradictoriu cu intimaţii BAŞTEA RODICA în calitate de moştenitor al defunctului Baştea Ioan, JOHANNIS KLAUS WERNER şi JOHANNIS CARMEN GEORGETA toţi intimaţii reprezentaţi convenţional de Muşat şi Asociaţii S.p.a.r.l., STATUL ROMÂN PRIN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPILUI SIBIU şi SC URBANA S.A formulată împotriva sentinţei civile nr. 6.700/07.10.1999 pronunţată de Judecătoria Sibiu în dosar nr. 4979/1999. Schimbă în tot sentinţa civilă nr. 6.700/07.10.1999 pronunţată de Judecătoria Sibiu în dosar nr. 4979/1999 şi procedând la o nouă judecată în fond: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor BAŞTEA RODICA în calitate de moştenitor al defunctului Baştea Ioan, JOHANNIS KLAUS WERNER şi JOHANNIS CARMEN GEORGETA invocată de pârâţi. Respinge acţiunea civilă formulată de reclamanţii BAŞTEA RODICA în calitate de moştenitor al defunctului Baştea Ioan, JOHANNIS KLAUS WERNER şi JOHANNIS CARMEN GEORGETA împotriva pârâţilor ANTONESCU ELISABETA, OARGĂ IOAN ADRIAN, OARGĂ ANCUŢA STELUŢA, OARGĂ IOAN – în calitate de succesori ai defunctei OARGĂ ANA, STATUL ROMÂN PRIN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPILUI SIBIU şi SC URBANA SA, ca fiind formulată de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Obligă reclamanţii să plătească, în solidar, pârâţilor ANTONESCU ELISABETA, OARGĂ IOAN ADRIAN, OARGĂ ANCUŢA STELUŢA, OARGĂ IOAN, suma de 4.129 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat la fond, în apel şi în rejudecare. Obligă intimaţii BAŞTEA RODICA, JOHANNIS KLAUS WERNER şi JOHANNIS CARMEN GEORGETA, STATUL ROMÂN PRIN CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPILUI SIBIU şi SC URBANA SA să plătească, în solidar, apelantei ANTONESCU ELISABETA – suma de 502,50 lei, şi apelanţilor OARGĂ IOAN ADRIAN, OARGĂ ANCUŢA STELUŢA, OARGĂ IOAN – suma de 1.002,50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
  Document: Hotarâre 993/2016 12.10.2016

 5. Asa prim ministru, asa ministru al justitiei, pentru care drepturile omului sunt un lux teoretic.

 6. “…E o persoană onestă,…” bien sûr ! o persoana care minte, e onesta, rezulta in acelasi plan al gandirii : ca una care nu minte (spune adevarul), nu e onesta (cinstita). Logica Dle Ciolos? ….pacat, …. a murit de mult prin Romania.
  “Eu cu doamna ministru Prună am lucrat bine.” Dle Ciolos eu as fi ingrijorata sa “lucrez bine” cu o persoana onest de mincinoasa. Dar, desigur, depinde de perspectiva unghiului din care dvs. priviti onestitatea si minciuna, …… se pare intr- o simbioza perfecta. Poate priviti prin niste oglinzi care deformeaza logica pana la absurd.

  “A single lie destroys a whole reputation for integrity” -Baltasar Gracian

  • Nu fac apologia minciunii, insa daca toti astia, neavenitii astia, profesionistii lu’ peste daca ar mintii in interesul Romaniei, mai ca as sta langa ei. Ori mint in interesul acesteia insa comunicarea este catastrofala, ori sunt de-a binelea tampiti. Este si asta un punct de vedere, nu ?

Leave a Reply