Fostul ministru al muncii în Guvernul Cioloș, Dragoș Pîslaru, care se numără printre fondatorii noului partid al fostului premier, Mișcarea România Împreună, spune că formațiunea este pregătită pentru o eventuală candidatură la Președinție a liderului Dacian Cioloș. Iar o candidatură a președintelui Iohannis pentru un nou mandat nu ar exclude o candidatură a lui Dacian Cioloș, a arătat fostul ministru.

Dacă ar candida la Președinția României Dacian Cioloș, Dragoș Pîslaru, fostul său ministru al muncii, l-ar vota fără ezitare.

„Da, este în stare să ducă o asemenea candidatură și suntem pregătiți pentru acest lucru, este o responsabilitate pe care o avem față de cetățeni”, a spus Dragoș Pîslaru în emisiunea „În fața ta” de la digi, citata de stiripesurse.ro

– Sunteți pregătiți și dacă va candida la un nou mandat Klaus Iohannis? a fost întrebat Dragoș Pîslaru.

– Da, sigur că da, am spus-o în repetate rânduri…

– Adică să candideze atât Klaus Iohannis, cât și, din partea dvs, dl. Cioloș, a precizat Claudiu Pândaru.

– Din acest punct de vedere, a răspuns Dragoș Pîslaru, ar trebui să ne uităm la ce aduce pozitiv această bătălie, în condițiile în care trebuie să fim siguri că există un al doilea tur.

– Ce ar aduce pozitiv?

– Asta spun, trebuie să ne gândim ce ne-ar aduce pozitiv acest lucru. Vă spuneam că de pregătiți suntem pregătiți, dar trebuie să ne gândim care ar fi beneficiul unei astfel de lupte, care ar putea, până la urmă, prin divizarea unor….

– Unii analiști v-ar putea spune, de exemplu, ceva negativ: că veți diviza dreapta….

– Despre asta este vorba. Deci în contextul acelor alegeri prezidențiale, trebuie să te asiguri că în turul doi vom avea măcar o opțiune pe care să o putem considera ca alternativă, a explicat Dragiș Pîslaru.

El a repetat că cei 50.000 de oameni, care, spune el, sunt alături de Mișcarea România Împreună (RO+), sunt pregătiți să susțină o candidatură a lui Dacian Cioloș la Președinție. „Și vom fi din ce în ce mai articulați în a susține că există o alternativă la ce se întâmplă astăzi în România și o putem pune pe masă”, a asigurat Dragoș Pâslaru.

Fostul premier Dacian Cioloș, fondatorul partidului România Împreună (Ro+), declara luna trecută, într-un interviu la Adevărul, că îl va susține pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019, dacă acesta se va decide să candideze, dar dacă președintele va deveni liderul Consiliului European de la Bruxelles, așa cum s-a speculat, nu exclude o posibilă candidatură.

6 COMMENTS

  1. Parca numai Ciolos. Sunt convins ca vor mai rasari 1-2 in afara lui de pe partea dreapta. Ei cred ca asta ar reprezenta o solutie pentru a creste notorietatea partidelor dansilor. Oricum Johannis nu castiga din primul tur, prea mult il costa sustinerea Justitiei si contrele pe care le da acestor derbedei care spun ca guverneaza tara. Nu vor lasa nimic in urma lor.

  2. Era de prevazut o asemenea mișcare.Johannis s-a dovedit mult mai inept decât se așteptau susținătorii lui, dinăuntru și dinafara, deci, prin comparatie, mediocrul Cioloș strălucește ca un Luceafăr. Totuși, nu cred sa facă mare scofala cu partidul lui cu “cruce”—așa arată semnul + asezat lingă România, ca o cruce pe un fairepart, te trec fiori când vezi logoul—poate doar dacă USR raspunde la ordin și fuzionează in timp util ca sa poată oferi serviciile lui Chichirau pentru campania electorală. Încă o cacealma nereușită la Orizont, dacă o țin tot așa cu propunerile de candidat vai de “dreapta” noastră!

  3. Este evident pentru orice om cu scaun la cap ca defapt nu avem de’a face cu o candidatura serioasa ci doar de o manevra de adunare a voturilor de la cei nehotarati ca mai apoi, in turul doi sub promisiunea unui eventual minister sau chiar prim-ministru sa vina cu voturile in cosul Ficusului.

    Restul e can-can.

  4. Unde? La relaxare? Ca turist ratacit in functia cea mai inalta a tarii? Ca robot sau ca primitor de case pomana?!

Leave a Reply