Cîțu : USR minte si incalca programul de guvernare. Am aprobat programul Anghel Saligny

Premierul Florin Cîțu a anunțat că proiectul ”Anghel Saligny”, care a creat scandalul din coaliția de guvernare, a fost aprobat.

”Colegii de la USR, deși este în atribuția lor de miniștri și sunt plătiți pentru asta, nu au venit astăzi la ședința de Guvern, dar am avut cvorum și am aprobat singurul punct de pe ordinea de zi, Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Vreau să fie clar că acest program sau ceea ce se regăsește în acest program se regăsește în programul de guvernare și nu facem prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau să nu respecte programul de guvernare.

Aș vrea să vă dau citire, de la pagina 97: Obiectivele de investiții, programate pentru perioada 2021 – 2024, extindere rețele apă și canal, modernizare și reabilitare, dumuri județene și locale, vă invit să citiți acolo mai multe detalii. Sunt mai multe lucruri, vorbim și de sume și așa mai departe.

Deci este un plan de investiții în care a fost inclus sau ceea ce avem în acest plan de investiții, avem deja incluse în programul de guvernare. Este un plan de investiții care este corelat cu ceea ce vom aproba în câteva săptămâni și de aceea fac din nou apel la maturitate politică, pentru că în câteva săptămâniu aprobăm un plan foarte important pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență, care va aduce în România investiții de aproape 30 de miliarde de euro. Doar această coaliție poate să implementeze acest program de investiții.

Aș vrea să mai clarific un lucru, pentru că am văzut dicuții în spațiul public și am cerut situația de la Ministerul Justiției în ceea ce privește avizarea. Doar vreau să vă aduc un singur detaliu care nu a fost dat în spațiul public. În 17.08.2021, Direcția de Specialitate a pregătit o adresă de răspuns, adică a avizat proiectul care ajunsese la Ministerul Justiției, adresă care a rămas la cabinetul ministrului. Nu a fost niciodată semnată, scrie Antena3.ro

„După 30 de ani de zile fără apă, canalizare și fără asfalt totuși este o urgență. Eu am tratat fiecare măsură din programul de guvernare cu urgență, am susținut prioritățile USR de fiecare dată. Nu este vina mea că după opt luni de zile nu avem rezultate la un anumit minister.”

„PNL și eu nu facem compromis cu PSD. A negocia cu PSD este a negocia împotriva poporului român.”, a mai precizat premeirul.

„Noua coaliție care pare să fie USR-AUR-PSD”, este de părere Florin Cîțu.

Leave a Reply