Ciucă, foc cu foc spre Cotroceni

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, vineri, că România trebuie să aibă în următorii 10 ani un preşedinte liberal, un preşedinte echilibrat, un ostaş în fruntea ţării. ”E aici, preşedintele nostru, Nicolae Ciucă, iar campania începe de pe 10 iunie”, a mai spus Rareş Bogdan.

”Avem şansa de a arăta că nu suntem doar 1200 de primari şi 16 preşedinţi de CJ. Avem şansa, cu ajutorul fiecărui liberal, să mergem o cale pe care în urmă cu un an mi-era greu să spun că o vom lua. Azi spun că partidul e mai mobilizat ca oricând, iar scorul pe care îl putem face ne poiate plasa în fruntea clasamentului”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, la lansarea candidaţilor PNL Argeş.

Rareş Bogdan a precizat că nu e deloc o chestiune care să fie doar visare, doar proiecţie. ”E realitatea, aşa cum arată ea pe baza sondajelor de opinie. Doar două săptămâni de nesomn, două săptămâni de muncă, de pliante, strâns de mâini, explicat despre ce vrem să facem cu oraşele, comunele şi Argeşul va urca acolo unde îi este locul, în primele cinci judeţe, dar acest lucru nu se poate decât cu administraţie liberală. Dacă liberali nu sunt, dezvoltare nu este. Este o realitate”, a completat Rareş Bogdan, citat de news.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins ipoteza potrivit căreia, în prezent, s-ar afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale, precizând că decizia va fi luată în PNL după alegerile locale.

“Alegerile prezidenţiale fac deliciul tuturor supoziţiilor şi discuţiilor în acest moment, dar (…) să finalizăm alegerile locale. (…) Sigur, putem să discutăm despre profilul preşedintelui, cum îl vedem fiecare dintre noi. Viitorul preşedinte poate să fie de genul masculin sau de genul feminin, trebuie să fie un om care a performat în carieră, care are cunoştinţele necesare ca să porţi responsabilitatea integrată a instituţiilor statului, trebuie să ai dăruirea şi devotamentul să îţi slujeşti concetăţenii şi să poţi, de fiecare dată, să pui mai presus de orice interesul naţiunii”, a spus, joi, Ciucă, la Euronews România.

Întrebat dacă volumul pe care doreşte să îl lanseze este legat de o intenţie de a candida la prezidenţiale, Ciucă a răspuns că lucrează încă la carte împreună cu echipa sa.

“Mi s-a reproşat că sunt un politician atipic şi atunci am considerat că este bine să vin cu o descriere a tot ceea ce a însemnat viaţa mea profesională, viaţa mea personală, ca să nu mai existe niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană. Este un demers pe care mai mulţi oameni l-au făcut şi consider că este un gest de respect faţă de oamenii care mi-au cerut mai multe date şi care vor să mă cunoască”, a răspuns el.

Acesta a amintit că în PNL candidatura la Preşedinţie se decide în interiorul forurilor partidului.

Întrebat dacă îşi doreşte funcţia de preşedinte al României, Ciucă a replicat: “Nu este vorba de ce îmi doresc eu. (…) Chestiunile sunt dependente de mai mulţi factori. Să lăsăm timpul să treacă, să vedem cum se derulează şi care sunt rezultatele în alegerile locale, după care luăm o decizie”.

Leave a Reply