Foarte dubios ! Sa ai atatia ani dosarul deschis cu numele unuia din procurorii sefi din Romania ….

Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT, susţine că a cerut DNA să studieze cauza în care ar fi fost vizat şi în care s-ar fi dat clasare, menţionând că ar fi trebuit să fie anunţat. Precizarea, după ce luju.ro a anunţat că Horodniceanu ar fi fost vizat de un dosar.

“Am făcut o solicitare de studiu a dosarului şi după ce o să mă lămuresc eu, o să lămuresc şi pe altcineva. Era normal să fiu anunţat”, a declarat Daniel Horodniceanu.

Întrebat, ulterior, cum a făcut solicitarea către DNA, şeful DIICOT a răspuns: “Am făcut o solicitare scrisă pe care am primit răspuns. Cred că în urmă cu o săptămână”. “Am avut azi (marţi -n.r.) şi o discuţie cu doamna Kovesi”, a mai precizat Daniel Horodniceanu, la Antena 3.

Este vorba despre o cauza care ar fi fost deschisă pe 20 ianuarie 2016 de DNA, fiind investigate fapte de abuz în serviciu, constând “în aceea ca desi in dosarul nr. 20/P/2006 al DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi exista deja o ordonanţă de institutire a măsurii asiguratorii prin poprirea sumelor de bani deţinute în conturi de către Didilă Vasile, Gruia Stoica şi Raducan Vasile şi de societăţile SC GFR SA, SC Transbordare Vagoane Marfa GFR si SC Rapid Com SRL, emisă la 14.05.2014, procurorul de caz a emis o altă ordonanţă de schimbare a măsurii asiguratorii, fiind instituite măsuri asupra unor bunuri imobile şi mobile, în baza unei cereri formulate de persoanele cercetate, fără să existe temei legal, creând astfel un beneficiu numiţilor Didilă Vasile, Gruia Stoica şi Răducan Vasile ale căror conturi personale au fost deblocate”, potrivit luju.ro.

 

6 COMMENTS

  1. Nici o ciudățenie la mijloc, conducerea DNA voia sa se asigure ca are la mâna toată conducerea DIICOT, in caz ca aghiotanții lui Bica s-ar fi “răsculat” cu ocazia arestării acesteia; sigur ca Horodniceanu e furios sa afle din presa ca trebuia tratat cu aceeași metoda ca și colegii săi, din moment ce el nici nu s-a gândit sa se “răscoale” cu ocazia arestării șefei sale, ba chiar trebuie sa se fi bucurat de incidentul respectiv, care a golit postul pe care-l râvnea de ocupanta de drept. Sa nu fii considerat nici măcar demn de eticheta “șantajabil”, e foarte supărător, fiindcă te arată drept ceea ce ești: un ambițios fără scrupule, gata oricând sa profite de nenorocirile altora ca sa parvina in funcții și posturi grase.(nici o aluzie la persoana parvenitului, doar o expresie idiomatica folosită automat). Asta, însă, nu scutește DNA și pe agenții acestei structuri, in frunte cu șefa lor, coana Nefertiti, de eticheta binemeritata de “șantajiști” ordinari prinși cu mata in sac încă odata.

    • Nefertiti in absurditatea ei nemarginita nu mai stie ce sa faca cu puterea ei imensa. Cel mai grav mi se pare ca acest personaj are extrem de multi acoliti, o gramada de frustrati carora li s-a dat putere si un nepermis sprijin extern. Daca ar fi dupa ea ar aresta toata tara, de altfel a si inceput. De aici si zicala ca puterea tampeste.

    • Ziceti merci domnu Horodniceanu ca nu v-a luat nimeni din trafic dimineta cand va duceti la servici.
      Inca…

  2. Acum ar trebui sa actioneze cu modificarea legislatiei! Chiar,nu mai trebuie conferinte de presa sau monolog pentru a-si spala imaginea, au demonstrat modul de lucru”parsiv” cand e vorba de “cirese” la compot! Familia Cozma a fost banuita ca minte pentru a-si apara spatele,cand de fapt,e purul adevar demonstrat cu acest dosar! “Hai moldovenii mei, acum sa actionam”cum spunea Bichinet candva,si chiar trebuie cat nu e prea tarziu!

Leave a Reply