Zeci de persoane au fost vaccinate vineri în doar câteva ore în comuna Ciugud prin două metode inedite, “Vaccinare la poarta ta” şi “Şezătoare pentru vaccinare”, acţiuni testate în premieră la nivel naţional, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Primărie.

Campania, care va continua sâmbătă şi duminică, este derulată în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, care a asigurat dozele de vaccin şi o parte din personalul medical. Din echipele de vaccinare fac parte şi medicii şi asistenţii de familie din Ciugud.

 

 

“Direcţia de Sănătate Publică Alba salută şi susţine iniţiativa Primăriei Ciugud de a veni în întâmpinarea locuitorilor comunei, în special a celor vârstnici, în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19, prin crearea acestei acţiuni inedite – ‘Vaccinare la poarta ta’. Este primul maraton de vaccinare door-to-door organizat în mediul rural din judeţ şi ne dorim ca şi alte comunităţi rurale să aibă astfel de iniţiative, pentru care ne arătăm toată deschiderea”, a spus, potrivit sursei citate, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

La rândul său, primarul Gheorghe Damian a menţionat că “Vaccinare la poarta ta” şi “Şezătoare pentru vaccinare” sunt două acţiuni prin care administraţia locală încearcă să aducă vaccinarea cât mai aproape de cetăţenii comunei.

 

“Ne bucură deschiderea de care s-au bucurat în rândul cetăţenilor noştri aceste acţiuni-pilot şi sperăm să existe cât mai multe iniţiative de acest fel, care să stimuleze vaccinarea în mediul rural. Să nu uităm că 45% din populaţia României trăieşte în mediul rural şi aici există cele mai mari provocări pentru campania naţională de vaccinare. Cred că este şi de datoria noastră, a primarilor şi autorităţilor locale, să sprijinim campania de vaccinare, aceasta fiind soluţia pentru a reveni la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii şi pentru a învinge pandemia”, a afirmat Gheorghe Damian.

 

Comuna Ciugud derulează, de vineri până duminică, o amplă campanie de vaccinare a populaţiei prin care testează, în premieră naţională, două acţiuni inedite pentru stimularea vaccinării în mediul rural – “Vaccinare la poarta ta” şi “Şezătoare pentru vaccinare”.

 

 

Derulate în parteneriat cu DSP Alba, acţiunile au ca scop aducerea vaccinării cât mai aproape de cetăţeni, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la centrele fixe de vaccinare din municipiul Alba Iulia.

Maratonul de vaccinare de la Ciugud este unul dintre cele şase organizate la acest sfârşit de săptămână în judeţul Alba.

Leave a Reply