Aproape toţi membrii familiei Băsescu sunt implicaţi, într-un fel sau altul, în câte un dosar penal.

Doar Maria Băsescu, soţia fostului preşedinte, face excepţie.

DOSARELE PENALE ALE FAMILIEI BĂSESCU
1. RADU PRICOP, soţul Ioanei Băsescu
– urmărit penal pentru complicitate la şantaj într-un dosar al unui mare asfaltator
– urmărit penal pentru fals şi înşelăciune în dosarul Moşia Brătienilor privind retrocedări ilegale de terenuri (10 milioane euro despăgubire ANRP)
2. TRAIAN BĂSESCU
– urmărit penal pentru şantaj în dosarul deschis de Gabriela Firea
– campania prezidenţială din 2009 – dosar disjuns din Microsoft pentru finanţare ilegală (Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan Pinalti)
– surse: familia lui Bercea Mondial a predat la DNA înregistrări în care Mircea Băsescu spune că i-ar fi dat o parte din şpagă
3. MIRCEA BASESCU, fratele lui Traian Basescu
– arestat la domiciliu
– urmărit penal pentru luare de mită, 250.000 de euro
4. IOANA BĂSESCU, fiica cea mare a lui Traian Basescu
– proprietara în acte a moşiei de la Nana, pusă sub sechestru de Parchetul General într-un dosar privind retrocedări ilegale
– audiată ca martor
5. ELENA BĂSESCU, fiica cea mica a lui Traian Basescu
– apare în denunţul fostului ministru Gabriel Sandu (dosar Microsoft)
– 125.000 euro din şpagă au ajuns ca sponsorizare pentru campania sa de la europarlamentare
6. BOGDAN SYDA IONESCU, soţul Elenei Băsescu
– familia lui Bercea Mondial susţine că era intermediarul şpăgilor către persoane influente
– o astfel de întâlnire, într-o benzinărie, în care a luat sacoşe cu bani, ar fi fost filmată
7. BEBE IONESCU, socrul Elenei Băsescu
– apare în dosarul bancherilor

10 COMMENTS

 1. Oameni buni, nu credeţi sau nu vedeţi că trăim de 25 de ani de zile în epoca”SE PARE”, în loc de CERTITUDINE? Ori e alb ori e negru, de ce acceptăm să trăim în GRI aşa cum se vrea de 25 de ani de zile? Nici hotărîrile judecătoreşti nu sunt alb sau negru curat, orice hotărîre îţi impune SĂ FACI chiar dacă în realitate este cu totul altfel, sunt enorm de multe exemple încit totul este definitiv şi irevocabil! Cît despre acest clan şi nu numai, să vedem ce soluţie vor da anchetatorii şi judecătorii alături de procurori, să nu ne trezim cu o hotărîre identică cu a lui mircea b. Vedeţi că ocupă ilegal şi totodată impune regului stricte fostul nr.1 şi nu ştiu de ce i se prmite, cum adică el are tot dreptul şi restul poporului are dreptul de a fi dat afară din casă prin semnături de retrocedări legale sau nu! Pe teritoriul ţării noastre s-a format o mafie indestructibilă din mulţi cu funcţii şi destui fabricanţi de acte! Începe ploaia peste ţară şi vor fi curăţaţi pe alese mulţi. Oricum se practică NUP-ul pe bandă rulantă de ani de zile, în ultima perioadă se practică arestul la domiciliu sau pedeapsă cu suspendare. Nimic nu mă mai miră şi nimc concret/măsuri şi pedepse corecte nu mai aştept de la cei care anchetează sau dau hotărîri judecătoreşti.

 2. ASA ..si …justitia vedeti ca-si face treaba..acuma chiar pe tot minutul Basescu…Basescu…Basescu…Cine incita la ura? Cine demonizeaza? Cine intretire ura in tara asta? PRESA domnule Tudor, presa din care faceti parte si dumneavoastra!

 3. Cand o sa fie condamnati si cu banii furati recuperati o sa putem sa spunem ca se misca ceva in ,,justitie”. Pana atunci spectacol si circ.
  Ca tot e 1 aprilie cica
  Ponta s-a inscris in ,,noul’’ pnl de suparare ca nimeni nu-l mai intelege de cand cu recuperatorii
  alta
  Guvernu a instituit regula recuperarii din banii furati la 10 % crezand ca procentul e spaga ce o iau marii guvernanti in raport cu afaceristul autohton
  si ultima
  cica in piata Obor un evazionist a scos la vanzare cateva tablouri de Picasso.
  Le da omu’ cu 50 Euro bucata ca sa faca in ciuda dna-ului

 4. Domnu Tudor de ce nu-i cereți domnului Johannis sa dizolve parlamentul având în vedere scandalul declanșat din nou la Senat de Tăriceanu.?

 5. Ce pomană şi-ar face judecătorii dacă l-ar/i-ar ascunde pe aceşti nemernici! Măcar aşa televiziunile nu i-ar mai prelua mojiciile care distrug, care îmbolnăvesc poporul de ură indusă de aceşti nemernici posaci! Cînd îi aud clămpănind simt că fierbe şi se cutremură pămîntul sub picioare! Trebuie să se termine odată pentru totdeauna cu acest nemernic care scuipă numai şi numai ură prin tot ceea ce a făcut şi face la momentul de faţă! Faceţi vă rog un experiment: nu-l mai băgaţi în seamă cu postările sau telefoanele 2 săptămîni să ne liniştim şi noi, daţi doar ceea ce ati descoperit pe micul ecran! Să i se pună pe inimă poate crapă! Veţi vedea că intră în spital ori va ajunge ratat, doar dacă pupăcioşii îi rămîn fideli şi-i dau refresh, lăsaţi-i să-l pupe pînă l-o beli de piele pînă la sînge!

 6. off tipoc
  Domnule Tudor !
  Pe cand un interviu cu dl. primar general Oprescu ? Sa va spuna ce are de gand in primavara asta, in afara de marile proiecte, cu gropile cum ramane ?
  A venit primavara, au fost zile calduroase si uscate, iar gropile din asfaltul capitalei se adancesc si rup jentile si amortizoarele masinilor. Puteau face o operatiune de plombare a acestora.

 7. Apropierea multimii de escroci calificati de basescu ingroasa imaginea de sef de clan mafiot a betivanului.

  DE RETINUT: Aseara basescu a declarat in direct la B 1 : ” …poporul s-a bucurat ca GUVERNUL A ORGANIZAT GALA BUTE !!! ” . Adica exact ce se afirma in rechizitoriul DNA iar Nutzy se chinuie sa nege. Deci asta a facut etilicul la sedinta de guvern pe care a prezidat-o, a impus ORGANIZAREA galei de catre guvern, iar amica lui tocmai feisbuceste ca Obreja a facut-o. De remarcat si ce a soptit Cristoiu : ” Este un autodenunt !” Oare Lulutza se uita la B 1 ? basescu tocmai a rezolvat cazul !

 8. Cum, la Basescu Traian numai 3 dosare au mai ramas ?
  Dar cele legate de ALRO, dosarul Flota, dosarul “Casa din Mihaileanu” si dosarul “Spalarii de bani”, cu Casuneanu ??
  Intrebari pentru cineva care stie sa raspunda:
  – s-a emis MOTIVAREA inchiderii dosarului Flota ?
  -se mai poate deschide vreunul dintre acestea, considerate inchise ?
  – este oare posibil ca pentru Basescu Traian sa se fi stabilit in secret o alta imunitate pe care sa o aiba in continuare ?(Pare foarte sigur pe el)
  De ce intreb ? Pentru ca este evident ca, in afara de dosarul cu Gabriela Firea(si care cred ca se va CLASA in curand !), niciunul dintre dosarele despre care s-a facut atata caz nu se incepe vreo ancheta.

Leave a Reply