Candidatul democrat la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, are un avantaj de patru puncte față de candidatul republican Donald Trump în sondajul săptămânal comandat de NBC și Wall Street Journal, ultimul înainte de scrutinul de marți, 8 noiembrie, relatează Reuters.

Clinton conduce în sondaj cu 44%, față de 40%, cât a obținut Trump. Libertarianul Gary Johnson a obținut 6 procente, iar candidatul verzilor Jill Stein a obținut 2%.

Avansul lui Clinton a fost și de 11 puncte față de Trump la jumătatea lui octombrie, înainte ca FBI să redeschidă ancheta cu privire la serverul privat pe care candidata democrată l-ar fi folosit pentru corespondența secretizată în timpul mandatului de secretar de stat.

Noul sondaj dat publicității azi arată că Hillary Clinton cu 12 puncte în fața lui Trump, 51 % față de 39%, printre americanii care au votat înainte de 8 noiembrie.

8 COMMENTS

 1. Asa cum anticipasem intr-unul din mesajele mele de saptamana trecuta, FBI a trimis astazi Congresului o noua scrisoare prin care anunta ca nu au gasit nimic nou pe laptop-ul lui Weiner si ca ancheta a fost inchisa (again).
  Mult prea tarziu, raul a fost deja facut, si cred ca James Comey at trebui sa plece acasa. Parerea mea este ca James Comey a asteptat pana in ultima clipa pentru a vedea trendul. Acum cand toate analizele o indica pe Sen. Clinton cu o foarte mare probabilitate ca viitorul POTUS cred ca James Comey a facut aceasta miscare in speranta ca-si va pastra postul, desi in anticiparea comisiei senatoriale care va analiza cazul din perspectiva Hatch Act, probabil ca James Comey at trebui sa spere ca-si va pastra ceva mult mai pretios decat postul (aviz si altor justitiari de carton care functioneaza la ordin pe baza de PR).

  • nu cred. niciun presedinte n-a prea tinut aceiasi sefi FBI dupa ce a venit i9n functie, inafara de Hoover. clar 🙂

   • Teoretic James Comey mai poate avea inca 7 ani de mandat (din cei maxim 10). Incepand cu 1968 mandatul directorului FBI a fost limitat la maxim 10 ani (maxim doua mandate a 5 ani – Omnibus Crime Control and Safe Streets Act).
    Astea nu inseamna ca POTUS nu poate cere demisia directorului FBI inainte de expirarea madatului. Totusi este o prerogativa la care nu multi presedinti au apelat. Singurul director FBI demis in baza acestei prerogative a fost William Sessions (demis de Pres. Bill Clinton in 1993).

 2. Expunere pe plan mondial!
  Adie în forţă vântul depistat spre revenire de 26 ani în România, un virus cancerigen america prin celula Merkel cu expunerea la substanţa minciună manipulatoare politico-tehno românească de tip tripnlingocio şi copsdirea cu manibăse în completare cu muzanicdan, îmbolnăvesc poporul român de orice nevindecabil. Trebuie ca ministerul sănătăţii mintale-justiţiarul, să găsească urgent o medicaţie care să distrugă aceşti viruşi cancerigeni!
  🙂 🙂 Nu se simte la nivelul bucureştilor?

Leave a Reply