Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in urma unei analize, ca fostul premier Victor Ponta a plagiat si a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Din cei 35 de membri prezenti au votat pentru verdictul de plagiat 34 si a existat o abtinere.

 

50 COMMENTS

  • asa este, poate sa fac unul despre domnitorii fanarioti, cartierul Fanari din Istanbul, pesches, haraci, Mihnea Turcitul, Mihean cel Rau, Petru Cercel, Inalta Poarta, Dubai, bairam, mitomanie si inalta tradare.

  • Refrenul basist etern cu Ponta a plagiat. Basistii au furat tara cu totul si astia o tin obsesiv cu
   -Ponta a plagiat
   -Diaspora n-a putut sa voteze
   -Dragnea a adus alegatorii la vot la referendum
   Pacat ca s-a retras Antonescu ca mai aveau refrenul cu somnorosul.
   Toate acte de coruptie masiva nu gluma !
   Acum ca s-a rezolvat o sa avem o tara prospera cu presedintele si prim minstrul pe care l-ati dorit.

 1. era de asteptat.toata lumea a stiut acest lucru.din pacate numai lui i s-a retras titlul si altora nu.ma refer binenteles la politicieni

  • Te referi la lucrarea plagiata a lui Kovesi, Andreea Paul Vass (Vaci, Voci, Vax, Vas de WC etc.) cumva? Pa, pa!

  • A facut si trafic de influenta, pentru ca si-a exercitat functia de premier pentur a-si perpetua plagiatul si fals (falus!) in acte!!!! I-a folosit pe Ionut Mang (alt tovaras plagiator comunist), sinistrul Liviu Pop si diriginta comunista Ecaterina Andronescu – acestia au fost sculele prin care Ponta a infaptuit traficul de influenta despre care vorbesc!!! Pentru a-si ascunde frauda intelectuala, Ponta din Pont a desfiintat si reinfiintat institutii, a taiat curentul, a pus si dat jos interimari si a mintit de sute de ori spunand ca nu a plagiat; poate oricine sa il dea in judecata pentru declaratii mincinoase si manipulare!!! A reusit sa imi musamalizeze acest fals si furt pe parcursul intregului timp in care a fost prim-ministru, iar aceasta situatie mizerabila in care a folosit institutii ale statului in scop personal s-a deblocat si devoalat imediat ce a venit un guvern normal care sa inlocuiasca “cel mai cinstit guvern”. Multumesc Ciolos!
   Se dovedeste inca o data ca ati avut mare dreptate, domnule Tudor cand ati spus ca Ponta este o protejat de un cocun format dintr-o gasca de securisti!!!! Va multumesc!!

   • ATENTIE! IATA DOVADA! TEZA DE DOCTORAT PLAGIATA A LUI KOVESI!

    http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/politica/laura-codruta-kovesi-a-plagiat-in-teza-de-doctorat-dovada–217258181.html

    P.S. Ia ma de-aici, da-te in emoragie cerebrala de ultras basist oparit spalat pe creier ce esti! Mars pe blogurile voastre basiste si decarteaza-ti acolo balariile cerebrale de ghelban agricultor ce esti! Eu sa ma sparg in Fuioru tau direct! Pa

   • Da’ cine e, bre, Ionut Mang !? Ca nici “goagalu'” nu-l cunoaste.
    Nu mai zic de atributele la ceilalti doi (de parca basssescu e vreun fat-frumos cu plete-n vant… sau boc vreun iohannis mai mic:))) desi, la ultimii doi ar mai fi ceva realitate… si ambii sunt “mari liberali”…bine, unu’ mai mic, altu’ mare, da’ tacut…
    In fine, ca ne luam cu vorba : atat am curiozitatea : cine e “Ionut Mang”. Restul textului consider ca nu l-am citit ! Daca vreau basssism, merg la sursa, pe hotnius; la dl. Tudor nu intru sa vad ce spune fuior, ce dracu’ !
    Cu multumiri pentru lamurire.

  • Da de ce sa la retraga doar politicienilor? a plouat cu doctorate pe la noi10 000 euro tariful. Muritorii de rand daca au plagiat de ce sa fie scutiti?

 2. ATENTIE!

  Ponta o fi plagiat, dar iata cine a contribuit la acordarea titlului de doctor pentru Ponta, ca doar nu si-a dat singur diploma sau titlul, nu?!

  In Romania, raspunzatori pentru acordarea titlurilor de doctor in stiinte sunt urmatorii, care sunt platiti si iau salariu pentru verificarea si semnarea pe toate documentele si referatele de acordare a titlului respectiv si care in mod normal ar trebui trasi la raspundere conform legii si anume:

  1. Conducatorul stiintific (profesorul coordonator);
  2. Membrii catedrei (se elibereaza un proces-verbal privind avizul catedrei);
  3. Sef catedra;
  4. Presedintele comisiei de doctorat;
  5. Referentii oficiali, membrii comisiei (au obligatia sa studieze teza si sa depuna un referat de analiza la conducerea scolii doctorale, inainte de sustinere);
  6. Conducator scoala doctorala a universitatii;
  7. Rector universitate;
  8. Membrii comisiei CNATDCU;
  9. Presedinte Comisie specialitate CNATDCU (Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare), din subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care comisie analizeaza intreg dosarul candidatului si lucrarea acestuia, verificand daca respecta normele unei lucrari de cercetare;
  10. Ministrul Educatiei de la data respectiva, care semneaza ordinul ministrului, prin care se confera doctorandului “Titlului de Doctor in Stiinte”.

  Titlul de doctor in stiinte nu are cum sa se acorde inainte de trecerea lucrarii prin comisia de specialitate din CNATDCU (cine si-a dat un doctorat in tiganie stie acest lucru). Asa incat, tot cei din comisia de specialitate de la CNATDCU i-au aprobat lucrarea in urma verificarii, si tot ei dupa ani de zile spun ca era plagiat!!

  CAND VOR FI TRASI LA RASPUNDERE SI CEI CARE AU ELIBERAT DIPLOME DE DOCTORI IN STIINTE PENTRU ASEMENEA MATERIALE (GUNOAIE), DACA TOT AU INCASAT SALARIILE FRAUDULOS ELIBERAND DIPLOME FALSE?

  https://www.youtube.com/watch?v=4yaQNiG5v-c

  • Profesorul Coordonator nu vede nici un ban pentru coordonare. Esti total dezinformat, dar nu e nimic, toti invatam.
   Asta e una din problemele din tara asta, se strang o gramada de bani de la cei ce fac doctoratul si vezi doamne e deturnare de fonduri daca sunt platiti coordonatorii.

   • Esti praf cu carne! Profesorul coordonator sustine examen ca sa fie coordonator, e platit separat pentru lucrarile de cercetare! Chiar habar nu ai pe ce lume esti! Pa, pa!

   • Bai @Doar eu, nu mai scrie tampenii, ca te mai cred si altii!

    Activitatea didactica in cadrul scolii doctorale este platita în regim de plata cu ora. Consiliul Stiintific autorizeaza completarea normei de baza a unui cadru didactic cu ore la scoala doctorala.

    Pentru activitatea pe care o desfasoara conducatorii de doctorat sunt remunerati pentru fiecare doctorand indrumat, membrii comisiei de indrumare si a comisiilor de doctorat se remunereaza de asemenea pentru fiecare doctorand.

    LEGE nr. 128 din 12 iulie 1997 (*actualizata*) privind Statutul personalului didactic (actualizata pana la data de 27 ianuarie 2010*)

    ART.80

    Alin. (6) In invatamântul universitar de masterat, in îinvatamantul universitar de doctorat, in invatamantul postuniversitar, inclusiv in cel de perfectionare a personalului didactic, ora de curs reprezinta 2,5 ore conventionale, iar ora de seminar sau de activitati similare acesteia reprezinta 1,5 ore convenţionale.
    Pentru conducatorii de doctorat se normeaza 0,5 ore conventionale saptamanal, pentru fiecare doctorand in stagiu.

    Alin. (7) In cazul predarii integrale in limbi de circulatie internationala, la ciclurile de licenta, masterat si doctorat, orele de curs, seminar sau alte activitati pot fi normate cu un coeficient suplimentar de 1,25.

    http://www.upt.ro/pdf/legi/L128_1997_actualizata.pdf

    P.S. “Doar tu” esti lemn, e drept! Pa, pa!

    • Subscriu la ceea ce spune cel din spatele “un băsist ordinar (ultraş opărit spălat pe creier)”…eşti deştept frate…dă-le peste bot şi peste neuron cu vorbele!

  • In sfarsit, ai inteles cine era artizanul acestei manopere facuta pentru propaganda securista!

   P.S. Eu zic acum sa iti dea tie diploma lu’ Ponta, sau macar lucrarea aia plagiata ca sa te poti da si tu mare ‘telectuala sau ceva! Da-te in emoragie cerebrala de aici, basisto oparita spalata pe creier, in sfarsit! Cu bulangii ca tine au spalat pe creier comunistii stalinisti 50 de ani tara asta, de nu au mai ramas decat oameni cu spinarea aplecata, turnatori sau lingatori de clante, japito ce esti! Mars pe blogurile voastre basiste de spalati pe creier ce sunteti, bulangeoaico!

  • ce proasta esti, Mitzo … e aproape dureros, e ca o senzatie fizica durerea asta, cand vad atata prostie: va bucurati ca i-au retras titlul ala, si uitati ce guvernare a avut. sunteti construiti special pentru a fi furati si batjocoriti.

   • D-aia n-avea mitza butelie:))) Ca plagiase Ponta !
    Interbelicii au anticipat ce va fi, e clar : “coana Mitza, biciclista / a cazut si si-a rupt….”. Si-a rupt, cum ar veni, organu’ de gandit; d-aia ies ideile cum ies:)))

 3. Doar lui?
  Înseamnă că subiectivitatea privind distrugerea omului Ponta e la cote alarmante!
  De ce nu se ia măsuri subiective cu toţi plagiatorii care au funcţii fiind ajutaţi de această diplomă???
  🙂 🙂 ca cu vânzătorul de case cu acte ce conţin falsuri uriaşe ?
  Waw!
  🙂 Şi câţi sunt !!!
  În absolut toate funcţiile publice de decizie!

 4. ABUREALA!!!.Da kiovesi si altii nu au plagiat? Sau adevarul,acuzatiile si penalii sunt doar cei doriti de Organul Mafiot Suprem? Dar despre miliardele alea imprumutate de la FMI si pe care le-a platit guvernarea Ponta,de banetul ala nu se ocupa nimeni sa afle unde sunt? Banii aia si “soarta” lor,dar si multe alte disparitii si praduieli ale tarii, sunt cu mult mai importante pentru romani decat asazisul plagiat al lui Ponta.Bai basisto-iohanistilor,lasati-ne cu prafurile!!!

 5. Si atat? Nu exista repercusiuni legale??? Acest limbric inuman a primit bursa doctorala pe parcursul elaborarii lucrarii (atati ani cat o fi avut nevoie pentru a da un CRTL+C si un CTRL+V) si a mintit pe toata lumea ca este doftor timp de vreo 20 de ani, timp in care a beneficiat de acest fals, a obtinut functii la stat pe baza unui CV falsificat!!! Credeti ca daca nu era doctor, mai ajungea copilul de mingi/lingi al lui Adrian Nastase in corpul de control al premierului??? Mai putea ajunge ministru in guvernul lui Basescu daca era era doctor in drept??? Acest individ are un CV falsificat, o istorie falsificata, a facut fals in inscrisuri is la firma de avocatura a lui Sova, nici macar nu se stie cine e ta-su, era ofiter acoperit in timp ce era si procuror, ce alte mizerii si tradari a mai facut acest fanariot??? A vandut secrete de stat si informatii sensibile in exterior?? Ce manevre a facut atunci cand vandut Rompetrol la kazahi?? Nu e exclus sa fie criminal sau spion chinez sau rus! Acest individ trebuie luat pe sus de serviciile secrete si investigata in detalii viata sa dubla si facut public totul despre el, fiecare tranzactie bancara, fiecare chitanta, fiecare convorbire telefonica!!! LA PUSCARIE!!!!

  • Eu sa ma sparg in Fuioru si in comentariu tau de basist oparit spalat pe creier retardat mintal ce esti, ba bulangiule!

   Eu propun sa iti dea tie diploma falsa eliberata de profesori pe acea lucrare, sau sa iti dea tie macar teza plagiat a lui Ponta ca sa te dai si tu mare ‘telectual, ceva!

   Da-te in emoragie cerebrala si in chinurile facerii de aici, basistule ultras oparit spalat pe creier ce ai fost si care esti! Ghelbane!

  • Cine e, fuioare, ala de te-ntrebai mai sus (n-am retinut, da’ e unu’ care era comunist, sinistru, ceva naspa, oricum) !?! Tu asta sa spui, ca de basssisme n-am timp – nici sa le citesc, nici sa le comentez.

 6. Dpdv onoare, public e terminat! Ramane pe Face-Book only, cu glumite si alte comentarii care nu mai rezolva nimic! A avut echipa buna, au facut treaba buna, dar a pactat pentru ca avea scheleti in dulap, asta e!

  • Cu o singura precizare, daca acelasi CNATDCU a dat in 2012 neplagiat si acum plagiat, inseamna ca asistam doar la jocuri care sugereaza neincrederea in structuri pe mai departe, iar societatea per ansamblu nu a castigat nimic, eterna mlastina…

 7. nu pot sa uit niciodata cand si-a trimis sluga adica pe Liviu Pop in 2012 si a desfiintat CNATDCU cand l-a gasit plagiator. In direct la toate televiziunile cu cea mai mare nesimtire exact in ziua in care au constat plagiatul a si desfiintat CNATDCU. Atunci am zis ca intram in dictatura si ca ponta este in stare de orice! S- a facut dreptate oarecum in mediul academic romanesc…chiar daca mai tarziu

   • Scurt, si la obiect, tizule:)))
    Da’ merge si mai la obiect “hai basss !”… sau “hai fasss !” (cu variante, sa-si aleaga ovi p-aia de-i miroase bine)

  • Da, ai dreptate. Sper sa se faca dreptate pana la capat si in cazul lucrarii plagiate a lui Kovesi de la DNA (lucrarea e pe net facuta cu culori in toate zonele copiate cu copy/paste), a lucrarii plagiate a Andreei Paul Vass (Vaci, Voci, Vax, Vas de WC) etc. Ai dreptate, intr-adevar, sper sa se faca dreptate si in cazul acestor mizerii de lucrari ale unor gunoaie umane carora din lene, prostie sau din golanie le-a fost lene sa isi faca o lucrare corespunzatoare normelor.

   Ai perfecta dreptate, sper sa ii rezolve si gunoiul de plagiat de lucrare a lui Kovesi, cel putin, asa cum foarte bine ai sugerat tu! Te sustin total! Pa, pa

 8. De plagiatul lui kovesi, ”onoratul” consiliu nu spune nimic ?
  Ca altfel e doar propaganda infecta.

  • Pai nu cu aia are treaba, ca “onoratul” consiliu e al lui Ciolos de la SIE, marele comisar agricol ce se ocupa cu agricultura la Bruxelles! A facut si el o comisie la comanda si a rezolvat treaba politic, ca lui Ponta in afara sa-i retraga diploma nu au ce sa ii faca.

   P.S. Problema e ca toti profesorii care au fost in comisiile de evaluare (si sunt f multe!) care erau platiti special pentru asta si care au contribuit la acordarea unei diplome false pe un gunoi de lucrare, aia in mod normal ar trebui exclusi din invatamantul universitar si trasi la raspundere conform legii, pentru ca eliberarea de diplome false este infractiune cu incadrare penale. Dar, vezi tu ca in Romania se va intampla asa ceva?
   Oricum, povestea a fost aruncata pe piata pentru a fi speculata politic, mediatic si propagandistic, nu a fost lansata pentru a schimba ceva fundamental in tiganie (tara noastra). Sal

 9. Decizia de astazi a comisiei de specialitate CNATDCU consfinteste practic savarsirea unei infractiuni penale de catre toti profesorii universitari din comisiile care au contribuit la acordarea unei “diplome false” pe un asemena gunoi de lucrare.

  De aceea toti acesti profesori universitari carora statul le-a platit salarii ca sa asigure corectitudinea si legalitatea procesului de evaluare, in mod normal ar trebui sa urmeze sa fie scosi din invatamantul universitar si dati pe mana “justitiei independente” din tara noastra.

  Sau toata povestea se va limita doar la telenovela politica cu V. Ponta, nu? Vrajeala propagandistica mediatica de doi lei, in rest nimic schimbat fundamental. Romania, ce dreac! Politichie damboviteana!

 10. Avand in vedere decizia de astazi a comisiei CNATDCU, in mod normal acum ar trebui sa urmeze sa fie trasi la raspundere conform legii urmatorii, pentru eliberarea de diplome false care este infractiune cu incadrare penala:

  1. Conducatorul stiintific (profesorul coordonator);
  2. Membrii catedrei (se elibereaza un proces-verbal privind avizul catedrei);
  3. Sef catedra;
  4. Presedintele comisiei de doctorat;
  5. Referentii oficiali, membrii comisiei (au obligatia sa studieze teza si sa depuna un referat de analiza la conducerea scolii doctorale, inainte de sustinere);
  6. Conducator scoala doctorala a universitatii;
  7. Rector universitate;
  8. Membrii comisiei CNATDCU;
  9. Presedinte Comisie specialitate CNATDCU (Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare), din subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care comisie analizeaza intreg dosarul candidatului si lucrarea acestuia, verificand daca respecta normele unei lucrari de cercetare;
  10. Ministrul Educatiei de la data respectiva, care semneaza ordinul ministrului, prin care se confera doctorandului “Titlului de Doctor in Stiinte”.

  Lui Ponta nu i se poate retrage decat diploma, nimic mai mult.
  Profesorii din toate comisiile in fata carora a prezentat lucrarea si care luau salariu ca sa verifice, sa controleze, aia trebuie scosi din invatamant si bagati in puscarie conform legii, pentru ca eliberarea de diplome false este infractiune cu incadrare penala in tara noastra. Dar, banuiesc ca nu se va intampla asa ceva, povestea fiind tratata si speculata exclusiv politic, mediatic si propagandistic, nu?

  Restul e cancan. Pa, pa!

  • Cineva de aici care insista si insista abitir cu conducatorul stiintific ce merita la randul lui sanctionat (as adauga cu prea-plin si indestul) ma face sa rad in hohote. Din dorinta de a apara frauda intelectuala, forma umana Ponta, insista sa mai fie inhatat o data Adrian Nastase, respectiv conducatorul (stiintific) de doctorat. Misto! Mai e un pic si ajungem la ziua in care va veti cotonogi voi insiva intre voi. Pa!

   • Bai fraiere basist ultras oparit spalat pe creier, eu ma refeream la orice conducator stiintific care isi ia salariul si semneaza referate si procese verbale pentru coordonarea lucrarilor stiintifice ba fraiere. Eu nu discutam aici asa cum discuti tu ca retardatul, despre speta lui Ponta, despre coordonatorul de lucrari Adrian Nastase sau despre altceva. Dar tu fiind ultras basist oparit spalat pe creier e normal sa nu poti vedea fondul problemei, pentru ca tu ai treaba cu intriga politica si cu niste personaje bai ghelbane, pentru ca esti tu basist si la voi e ca la ultrasii de galerie, sa moara adversarii, in timp ce toti golanii nostri impostori, escroci si centuriste, aia sunt intotdeauna perfecti. Ghelbanule si derbedeule ce esti! Esti cam retarded! Apropo, cate clase ai? Ia de aici!

    ATENTIE! IATA DOVADA! TEZA DE DOCTORAT PLAGIATA A LUI KOVESI!

    http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/politica/laura-codruta-kovesi-a-plagiat-in-teza-de-doctorat-dovada–217258181.html

   • Inteleg ca pe tine nu te intereseaza corectitudinea in general, pe tine te intereseaza doar sa fie executate public doar anumite personaje, asa cum gandeste orice ultras basist ultras oparit spalat pe creier. Ce esti!

    P.S. Ba, tu cate clase ai? Ca pe voi, basistii astia ultras spalati pe creier, va stiu ca la majoritatea v-a baut vaca cerneala! Tu cate clase ai, repet? Ai 7-8, macar? Esti din provincie? Ghelbane! Ai fost un tractorist, basistule oparit ce esti! Pa, pa

  • Nu e doar atat!!!! Daca eu iti fur matale 10000 de RON si sunt prins si dupa aceea trebuie sa ti-i dau inapoi, suntem chit, e totul OK??? Nu ar trebui sa intru si la puscarie pentru furt?? Ce spui dumneata inseamna ca un hot ordinar nu are nimic de pierdut daca va incerca sa fure – daca nu e prins, e negustor cinstit, daca e prins, e ok, da totul inapoi si nu s-a produs niciun rau, nu? Best case scenario – ramai cu banii furati, worst case scenario – e totul ca inainte!! Pai atunci s-ar apuca toata luma de furat, daca ar fi cu risc zero. Noroc ca am scapat de justitia Pontista, ca aia legalizau furtul daca mai stateau la putere!! PONTA LA PUSCARIE!!!!

  • Bravo, ma:)))
   Sa-l executam, sa-l schingiuim, sa-l belim ! C-asa vrea fuior, asa vrea ioan (vorba aia : “Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane”….desi, daca stia Radu Gyr cine urma sa fie “ioane”, gasea alta rima… Parerea mea:)))
   Stiam ca prostia e infinita… da’ prea multa s-a strans p-acilisea, pe la Miorita…

 11. Eu de aia aveam cosmaruri noaptea, ca toti romqnii erau cinstiti si Ponta plagiase. Daca e cu dovada sai se retraga, dar sa se duca treburile pqna ța capat, sa se retragq si lui kobesi lucrarea si altor plagiatori, si cine a dat doctorate false sa.raspunda. asa cu o floare nu se face primavara

 12. Ce e ciudat e ca a fost aproape unanimitate; asta aduce aminte de MAN (o chestie de pe vremea lu’ Ceasca, astia, frumosi si liberi, n-au cunoscut-o…un fel de Parlament, da’ nu d-asta naspa ca asta d-acu’, unu’ pe care nu-l contesta nimeni…ce vremuri, pentru unii:)))
  Daca, intr-o gasca, se gasesc 34 din 35 sa gandeasca la fel, atunci ori treaba era evidenta (si, intrebarea e : de ce n-a fost pana acum !?), ori e cu “ordin de zi pe unitate”; conform involutiei contemporane, inclin spre a doua varianta.
  N-am treaba cu doctoratu’ lu’ Ponta, am cunoscut, inca d-acum niste decenii “doctori” care vorbeau cu “este” la plural… decani, rectori, profesori universitari, la vremea aia…Mi-e, deci, paralel daca i-au luat sau ii lasa titlul respectiv. Ma furnica, insa, postarea “frumosului de net” – d-ala cu “aifon” in posesie, da’ afon in exprimare – cu o incrancenare demna de lucrari agricole : “da ! sa moara ! comunistii ! huooo !”… Si ma ingrijoreaza ca unii dintr-aia sunt asa, “de capul lor”, nu scriu cu “ordin de zi pe unitate”… Intuiesc, prin asta, ca prostia creste odata cu populatia Terrei… fara sa conteze la, la noi, demografia are orientare negativa !

Leave a Reply