Aceste imense pierderi, semn al incapacitatii cronice de la varful Armatei Ruse, nu vor impiedica pe Putin sa genereze in continuare suferinta imensa in Ucraina. Va incerca, disperat, sa invadeze total aceasta tara si sa o stearga de pe harta Europei. Pentru Putin, viata nu conteaza. Sute de mii de rusi vor muri pentru obsesiile acestui dictator bolnav. Sute de mii de ucraineni mor si sunt raniti intr-un razboi sangeros, ilegal si neprovocat.

CNN scrie ca Rusia și-a pierdut, cel mai probabil, aproape jumătate din întreaga sa flota de tancuri operaționale de la începutul războiului din Ucraina, potrivit informațiilor colectate de un grup de monitorizare. Oryx, un site web de informații din surse deschise, a colectat dovezi vizuale ale pierderilor de echipamente militare în Ucraina de când a început invazia Rusiei, la 24 februarie 2022.

Grupul a declarat săptămâna aceasta că a verificat 1.000 de pierderi distincte de tancuri rusești în război. Alte 544 de tancuri rusești au fost capturate de forțele ucrainene, 79 avariate și 65 abandonate.

Această cifra nu include pierderile pe care Oryx nu a putut să le confirme vizual, a spus Jakub Janovsky, un analist militar care contribuie la blogul Oryx. El a estimat că cifra reală ar putea fi mai aproape de 2.000 de tancuri.

„Rusia a început războiul cu aproximativ 3.000 de tancuri operaționale… așa că există șanse mari ca Rusia să fi pierdut jumătate din tancurile sale utilizabile”, a spus Janovsky.

Tancurile au reprezentat un obiectiv major al invaziei Rusiei asupra Ucrainei și sunt considerate un element cheie al invaziei.

Potrivit Oryx, cele peste 500 de tancuri pe care Ucraina le-a capturat de la Rusia compenseaza cele 459 de tancuri pe care le-a pierdut in lupte.

Și mai multe tancuri sunt în drum spre Ucraina.

De luna trecută, Kievul a primit angajamente de tancuri moderne din Germania, Statele Unite, Marea Britanie și alți parteneri occidentali.

Mai mult decât atât, aceste tancuri sunt văzute ca având o tehnologie superioară celor pe care Rusia le folosește.

Oficialii ucraineni au rugat în mod repetat aliații lor occidentali să furnizeze tancuri de luptă moderne care să poată fi folosite nu numai pentru a-și apăra pozițiile actuale, ci și pentru a duce lupta în fața inamicului, scrie CNN.

Leave a Reply