Presa analizeaza si investigheaza cauzele dezastrului fara precedent din Turcia.
Foarte putina lume stie de fapt care sunt realitatile grave in aceasta tara.
Iata despre ce este vorba.
Reglementările în materie de construcţii au fost înăsprite în urma unor dezastre anterioare care s-au produs în Turcia.
De asemenea, au fost introduse standarde de siguranţă mai stricte după cutremurul din 1999 din jurul oraşului Izmit, din nord-vestul ţării, în care au murit 17.000 de persoane.
Why Did We Forget The 1999 Earthquake? - Modern Diplomacy
Cu toate acestea, a fost introdusa practica “amnistiilor periodice”, ultima în 2018, care oferă scutiri legale acelor structuri construite fără certificatele de siguranţă necesare, în schimbul plăţii unei taxe. Acest lucru a contribuit la catastrofa recentă, spun experţii.
Cu doar câteva zile înainte de ultimul dezastru, presa turcă a relatat că un nou proiect de lege aşteaptă aprobarea Parlamentului pentru a acorda o nouă amnistie pentru lucrări de construcţie recente.
După ce un cutremur soldat cu morţi a lovit provincia vestică Izmir în 2020, o investigaţie a BBC Turcia a constatat că 672.000 de clădiri din Izmir beneficiaseră de cea mai recentă amnistie. 
Acelaşi reportaj cita Ministerul Mediului şi Urbanismului care a declarat în 2018 că peste 50% dintre clădirile din Turcia – echivalentul a aproape 13 milioane de clădiri – au fost construite cu încălcarea reglementărilor.
Până la 75.000 de clădiri din zona afectată de cutremur în sudul Turciei au primit “amnistie” de construcţie, potrivit lui Pelin Pınar Giritlioğlu, şefa Uniunii Camerelor de ingineri şi arhitecţi din Turcia.
serseri bileşen şnorkel pelin pınar giritlioğlu -  garminsareagirlsbestfriend.com

Leave a Reply