Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat sâmbătă la Antena 3, că există explicații pentru persoanele despre care se spune că se vaccinează „peste rând”, subiect pe marginea căruia ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut anchete și amenzi și a criticat organizarea din centrele de vaccinare, organizare care ține de echipa centrală a lui Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare a spus că există mai multe categorii de persoane care nu sunt înscrise în platforma de vaccinare:

  • In etapa I sunt centre care asigura vaccinarea personalului propriu din spiatle, in acele spitale nu s-au facut programari in platforma informatica. Practic erau centre destinate strict pentru personal propriu.
  • In etapa II sunt persoane exceptate de la programare si fac referire la cei vaccinati prin echipele mobile, cei de la centre rezidentiale si medico-sociale, casele de batrani. Sunt peste 1880 de case de batrani cu circa 40 si ceva de mii persoane internate. Modalitatea de programare este cu totul alta
  • Pentru centrele de dializa nu se face programare, sunt aproximativ 12.000 persoane persoane
  • Nu s-au inscris in platforma, de asemenea, medici rezidenti din afara Romaniei care isi fac stagiile de oractica in tara noastra.
  • Mai sunt persoane vaccinate fara programare pentru a reduce irosirea dozelor atunci cand raman doze suplimentare la sfarsistul programului sau dupa 3 zile

1 COMMENT

  1. precedentele trei articole vorbesc in titlu despre: “ anunt important”, “masura importanta”, “document important”

    … si cind te gindesti ca limba romana are mai mult de 100 de cuvinte….

Leave a Reply