Dupa ce a scris o prima scrisoare cand a fost trecut in rezerva din SRI pentru “incalcarea deontologiei profesionale”, Florian Coldea revine cu o noua scrisoare adresata comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile din 2009.

Coldea afirma ca nu se va prezenta la audieri, dar face o serie de precizări în documentul trimis.

După mai multe precizări despre provocările de securitate din cursul anului 2009, generalul Coldea afirmă că a respectat legile şi regulamentele militare în activităţile sale private, iar oricine are alte informaţii are datoria să le prezinte public.

“Atât în cursul zilei de 06 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, în calitate de prim-adjunct al directorului SRI, am desfăşurat cu precădere activităţi circumscrise apărării, promovării intereselor de securitate ale statului român şi protejării cetăţenilor României, potrivit competenţelor conferite instituţiei, adecvate funcţiei şi adaptate situaţiilor specifice (concret, în perioada la care ne referim, adaptate contextului electoral). De asemenea, în mod firect, ca orice alt cetăţean, ocazional am avut activităţi cu caracter privat – fără nicio legătură cu atribuţiile mele de serviciu sau care să implice calitatea mea profesională. Menţionez că aceste activităţi, deşi private, se supun prevederilor din normele şi regulamentele militare aplicabile personalului SRI şi nu au afectat în niciun fel conduita mea profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu.Precizez că, în contextul particular al zilei de 6 decembrie 2009, nu am luat cunoştinţă de niciun fel de date, informaţii, respectiv fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului eelctoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activităţii Comisiei.Vă asigur, cu deplină responsabiitate, că şi în ziua de 6 decembrie 2009, atât în cadrul activităţilor profesionale, cât şi al celor private, la fel ca pe parcursul întregii mele cariere, în situaţiile oficiale şi private, am acţionat în spriritul legii şi al regulamentelor militare.”, scrie Coldea.

Scrisoarea publicata de stiripesurse.ro:

content-image

content-image

Aici scrisoarea I a lui Coldea :

8 COMMENTS

 1. Si zici ca in regulamentul militar scrie asa:Jur voi sta si voi vorbi doar cu Codruta,voi avantaja firmele de softb a lu Ghita intalnindu-ma cu el in case conspirative,din maioras chioru ma va face general cu ***,voi comanda denea ce dosar sa ia si locatiile kaghebiste locatii neocomuniste.Bravos servici adus neamului.Mare gheneral.

 2. Foarte corect! Parlamentul nu se poate substitui justitiei! Daca au dovezi contra lui coldea, sa se adreseze justitiei. Nu le convine? Sa modifice legile.

 3. Sunt foarte curios in ce calitate scrie dl. Coldea comisiei parlamentare ? Este clara situatia, sunt in Romania o gramada de baieti si fete care sunt deasupra legii, a Parlamentului, a Romaniei. Toti baietii si fetele astea, daca n-ar avea ceva de ascuns, ar avea sufletul curat si unii dintre ei isi respecta haina militara si constelatiile de pe umar, s-ar prezenta.

 4. Radu ai ales o poza cat se poate de emblematica pt ambii limacsi sinistri Basescu-Coldea…
  ia uite-i cum rad si se hahahie,cum se gudura generalisimul Coldea pe langa jivina tradatoare..
  cat despre ce ineptii cretine mai debiteaza nepoltul de securist si mai apoi dupa revolutie sri-ist Florian coldea(nepot al gen Dan Gheorghe)..ce sa zic sa citeasca legile 303 si 304 pe 2004 la capitolul incompatibilitati si interdictii ale magistratilor -foarte important..
  si pt avocati legea ,chiar si pt avocatura profesie liberala leg 51 pe 95

 5. La un semn deschise calea,
  Dragnea baiatul destept,
  PSD-ul este valea,
  Tehnocratul e pe piept.
  Tehnocrat sau liberal,
  Numirea e tot pe val,
  Plangaceala este jale,
  PSD-ul merge-n vale.
  Liber capului al mare,
  Sa numeasca ce-are-n cale,
  Alte capuri limitate,
  Care taie tot ce poate.
  De la mine,de la noi,
  Sa mancam de la gunoi,
  Sanatatea din natura,
  Leacuri sa nu mori de ura.
  Bravo baieti,inca odata poporul votant fredoneaza slagarul “Ce bine-mi pare c-ai luat teapa”

 6. ” prietenia politicieni-servicii-procurori” = Trunghiul Bermudelor hahaha, DE AIA! Romania e inghitita….pierduta si fara nicio sansa.
  Coldea e si el om, nu? ce suav si gingas, wow “De asemenea, în mod firect, ca orice alt cetăţean, ocazional am avut activităţi cu caracter privat”. Da, da… prietenia generalilor, bucuria nebunilor haha.
  Ce prietenii minunate cu Ghita …..fugarul lol, dar pardon, el avea contracte fructuoase, suculente ha! cu SRI. Si uite asa se leaga o prietenie sincera, din suflet hahaha, de la….. ce altceva ? de la afaceri -banul ochiul dracului, cred ca de aia clipea Coldea asa des. lol
  Desigur datorita prieteniilor lor atat de frumoase si sincere o ducem noi asa minunat, nu! chiar excelent, de 27 de ani. De la asta ni se trage, evrika! Sa-i aplaudam la scena deschisa!. Merita inca o decoratie, nu?. Ei si prietenii.
  II rugam multtttttt sa nu se mai “imprieteneasca” ca fratii, desigur pana in momentul cand lantul de iubire “se rupe”, tot din motive de “prietenie” haha, macar sa ne scuteasca, poate asa scapam de greata pe care ne-o provoaca non-stop!.

 7. Coldea, Scrisoarea a II- a
  P.S. Poate are nevoie, precum multi altii dealtfel, de…. inspiratie pentru Scrisoarea a III-a

  Voilà:

  “Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
  Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?

  Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
  Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.

  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă

  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

 8. Tupeul astuia, prin scrisorile astea inepte, dovedesc cat de mare se credea el, ce om important era in tara asta… Un om de nimic ridicat la rang mare. Daca nu l-a pus nimeni cu botul pe labe de-aia are tupeu in continuare.

Leave a Reply