Fostul ministru de Interne Dan Nica a susținut luni, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că acel scrutin a fost fraudat.

“Eu, bazându-mă doar pe probele pe care eu le-am avut, pot să vă spun că rezultatul oficial anunțat și rezultatul real nu a fost același, au fost rezultate diferite. (…) Eu pentru un singur lucru nu pot să am niciun fel de explicație — numărul mare de procese-verbale pe care le-am avut ștampilate, semnate cu cifre exact inverse între cei doi candidați.
Deci o dovadă mai clară de fraudă nu am văzut în viața mea și cred și sper că nu voi vedea niciodată, dar când ai … documente în mână, proces-verbal de numărare și dincolo, la Biroul Electoral, dus alt proces-verbal cu alte date, iertați-mă, nu este un lucru care să te ducă decât la o singură concluzie: că a fost o chestiune organizată și premeditată într-un fel pentru că nu puteau să greșească sau să fie inconștienți un număr relativ mare de oameni”, a afirmat Nica, la comisie.

El a precizat că, în calitate de ministru de Interne, a răspuns pentru organizarea alegerilor europarlamentare.

“Să înțeleg că vreți să vă spun câteva dintre lucrurile care au ținut de organizarea alegerilor până la încheierea mandatului de la MAI. A fost un singur rând de alegeri pe care l-am organizat și de care am răspuns în mod direct — cel pentru alegerile europarlamentare. (…) Am cerut tuturor structurilor Ministerului de Interne să ia măsurile necesare și ne-am asigurat că tot ceea ce înseamnă respectarea legii se întâmplă peste tot, în fiecare localitate din România, și că orice infracțiune, indiferent de cine o comite, din partea cărui partid politic, este să spunem documentată și trimis imediat organelor în drept pentru a lua măsuri”, a spus fostul ministru.

Întrebat despre contactele cu instituțiile statului — Parchetul General, DNA și SRI — și dacă a observat vreodată vreo imixtiune a acestora în activitatea sa de ministru, Nica a precizat: “Răspunsul este da, dar într-o manieră pe care eu am considerat-o ca fiind una pozitivă pentru că singurele legături pe care le-am avut au fost la nivelul CSAT-ului și la nivelul legăturilor instituționale pe care le avea MAI. La întrebarea dacă au influențat activitatea partidului — nu de o manieră de care eu să vă pot demonstra în ce fel sau cum”, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

 1. Cu iertare Radu Tudor , știm astea , normal ! Dar dacă Băsescu nu va fi executat ca soții Ceaușescu , și pușcăria e redundantă ! N-ai ce să-i mai faci ! Ce să-i mai faci ?

  • Intoarcerea in trecut este neproductiva. Masurile trebuiau luate atunci iar, vinovatii sa fi platit tot atunci. Astazi ar trebui luate masuri pentru ca toate aceste faradelegi sa nu se mai repete.

 2. Da care-i dovada aia necontestabila ca a furat pesedeul ca organizator al scrutinului electoral? Acum lupta impotriva propriului guvern, dar nu se lasa si lupta impotriva a tot ce TOT EI AU CONDUS! Pesedisti nebuni ce sunteti, va bateti joc de tara asta, asta ati facut de cand l-ati pus pe Iliescu presedinte!

 3. Aţi văzut…aţi tăcut…mai e ceva de făcut?!
  De ce nu aţi luat măsuri la momentu respectiv? Vă era mult prea bine fiindcă vă aveaţi la mână unii pe alţii şi vă şantajaţi? Aţi preferat să minţiţi alegătorii şi să fie târâţi pe la DNA doar pentru a vă ascunde mârşăviile!
  Prea târziu vociferaţi!

 4. Asa, si? Mai mari idioti ca voi, psdistii, nu exista in lume! Daca ati avut probe de ce nu s-a ajuns la un proces? De prosti ce sunteti! Dane, lasa gargara ca si pe tine te-au salvat hotii din parlament de bulau! Dar nu-i graba, nu scapi de puscarie, nici tu! #haosinpsd! Sampanie!

 5. Unde electromagnetice, explozii solare? au baut cucuta, verde de paris? haha.
  Corect, daca au avut probe….. tacerea e de aur?, sau frica, sau interesul poarta fesul?

  S-au tampit toti.

  Din ce in ce mai multi gogomani hahaha. Insa ghinion! ii gasesti pe toata scena politica. Si uite asa ne trece noua viata cu figurantii astia din politica, raspanditi prin toate partidele ca oile pe camp.

  Te uiti si te minunezi!. Sa nu, in Romania e normalul.

Leave a Reply