Şefa Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a declarat, joi, că medicul pneumolog Flavia Groşan este invitată luni la o discuţie cu Comisia de etică şi deontologie medicală, după ce instituţia s-a autosesizat în urma afirmaţiilor acesteia, publicate într-un ziar central, privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

“Noi, Colegiul Medicilor Bihor, nu contestăm calităţile profesionale ale doamnei doctor, pentru că o ştim. Este medic primar, pneumolog, cu competenţe în bronhoscopie, a avut întotdeauna o activitate medicală de foarte bună calitate, dar, dar, subliniez, afirmaţiile pe care le-a făcut în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitale considerăm că sunt încălcări grosolane ale deontologiei şi eticii medicale. Şi pentru acestea am invitat-o pur şi simplu, pe luni, la o discuţie cu Comisia de etică şi deontologie medicală la Colegiul Medicilor Bihor”, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Carmen Pantiş.

Potrivit acesteia, Statutul şi Codul de deontologie medicală, reactualizat în 2016, spune la articolul 11 că “recomandarea publică a unor tratamente nefundamentate ştiinţific şi respingerea publică, cu excepţia dezbaterilor din comunitatea medicală, a unor mijloace de diagnostic, tratament şi profilaxie recunoscute de comunitatea ştiinţifică academică medicală sunt grave încălcări ale codului de deontologie medicală”.

“Deci dacă noi avem nişte protocoale pe care le-a stabilit comisia de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii, protocoale reactualizate periodic, după care lucrăm în spitale, aceste protocoale ne lasă dreptul de a decide dacă dăm un anumit medicament sau nu pacientului în funcţie de starea lui, de gravitate. Cum putem să acceptăm ieşirea publică a doamnei doctor care precizează, de exemplu: ‘Nu mă sperii la saturaţii de 80%. Heparina mea este plimbarea. Claritromicina mea. În spital se fac greşeli uriaşe. Protocolul COVID omoară pacienţii.’ Afirmaţiile colegei noastre, cu tot respectul pe care i-l purtăm, nu au suport ştiinţific. Nu înţelege mecanisme fiziopatologice ale insuficienţei respiratorii acute din pneumonia SARS-CoV-2 şi aceste erori medicale profunde prezentate ne-au condus la autosesizare şi la invitaţia de a veni la Colegiul medicilor. Deci nu este vorba despre o anchetă disciplinară, va fi o discuţie cu comisia de etică şi deontologie în care dorim să vedem precizate punctele dânsei de vedere”, a menţionat dr. Pantiş.

În ce priveşte consecinţele acestei prime întâlniri cu Comisia de etică, dr. Pantiş a afirmat că această comisie nu aplică niciun fel de sancţiune. Dar dacă dr. Groşan va continua să iasă în spaţiul public cu aceleaşi “aprecieri”, atunci se va ajunge la Comisia de jurisdicţie şi Comisia disciplinară, putând să rişte avertisment sau suspendarea dreptului de liberă practică pentru o lună, trei luni, şase luni.

“Să spui că odată intubat pacientul nu mai are nicio şansă este o gravă eroare, pentru că avem foarte mulţi pacienţi intubaţi care au supravieţuit. Sigur că mortalitatea este foarte mare, nu contestă nimeni această situaţie. Repet, noi recunoaştem performanţele doamnei doctor în tratamentul cazurilor uşoare, a formelor medii, deci în ceea ce se poate trata ambulator. Pentru că dânsa lucrează în sistem privat, consultă telefonic, online şi face-to-face pacienţii, dar nu are posibilităţile şi complexitatea investigaţiilor care se fac în spitale,” a mai precizat, pentru AGERPRES, şefa Colegiului Medicilor Bihor.

3 COMMENTS

 1. Asta, “categoria hoituri” e categoria de halate albe, insetati de afaceri(primitori de mita de oriunde si orice=trebuiesc controlai la avere obligatoriu) inclusiv de moarte prin orice metoda, care nu mai au ce cauta in domeniu, si cealalta categorie de halate albe inca ramasi umanizati, care fac tot posibilul sa mentina omul in viata, aici e cazul acestei doctor care inca isi practica meseria ca OM pentru OAMENI! Radu, am scris cu lux de amanunte ce tratament mi-au dat halvetica, nimic scump, o vitamina C pe zi, sau injectii, sau vaccinuri, cum trebuia sa ii cataloghez pe acei medici care mi-au recomandat totul doar pe baza de spray si apa de gura de 3 ori pe zi, dar cu INTERZIS LA ORICE TRATAMENT-PASTILE FARA SA MERG LA EI LA reCONSULTATII? Am mai spus, tot ce inseamna caposi din Romania, sunt catalogati fara nicio teama sau frica, direct in fata ti se spune:”criminali, alungatori de cetateni din tara, hoti, excroci, mincinosi si orice dar doar negativ(am scris anul trecut 2020) in mai sau iunie cand nu aveai voie sa intri in tara ta natala, in casa ta propritate! Nu e bascalie! De asta ii si atac agresiv cu lux de amanunte pe aceste lepre de lux care terorizeaza natiunea si distrug o tara! La fel au facut si cu institutul Cercel, ma intrebau medicii de ce nu scot vaccin si arunca fondurile oriunde, acel institut a fost unicat pe glob cu polidinul=timp scurt de fabricatie si eficienta maxima! In nivio tara nu s-a intamplat asa ceva! Inca o remarca tot din sfaturi straineze: toate medicamentele si vaccinurile se fac pe tiparul adn-ului din acea tara care nu se potriveste cu adn-ul oricarui adn din alte tari! Ceea ce se si confirma! Asadar, goata de halate albe imorala si ineficienta vietii cetateanului, urla si arunca cu orice in cealalta mentinuta parte umanizata inca, cum ar fi doctorita pe care o vor sacrificata! NU, NU, NU! Gloata setoasa de disyrugeri si ucideri de vieti omenesti trebuie sa dispara indiferent de vechime si specialitate!

 2. anul trecut toti cei care au murit CU covid au murit DE covid; anul asta toti cei care au murit sau, ma rog, au avut mari probleme DUPA vaccin nu au murit si n-au avut probleme de la vaccin ci de la altceva… fie e o coincidenta, fie din cauza incalzirii globale…

  asta e UNICUL adevar, ala oficial in care trebuie sa credem orbeste – pentru ca vine de la “autoritati” !

  tot asa si cu tratamentul, de care dealtfel nu e nimeni preocupat – precum toti sunt preocupati de masca si de vaccin; doar tratamentul oficial, ala aprobat de “autoritati”, e bun, nimic altceva. Dar si “autoritatile” astea sunt secrete… Nicio alta voce, alta parere, nu trebuie sa existe ca fie “nu e medic” fie daca e medic si chiar a avut succese atunci “a incalcat codul”, etc

  “Sistemul” e gata sa reduca la tacere prin orice mijloace pe oricine are alt adevar decit cel oficial.
  Asa facea si Securitatea: daca calcai pe bec usor, prima data, doar te chema la o discutie… abia la a doua incercau sa te racoleze, abia la a treia te sicanau iar de la a patra deveneau seriosi (urmariri, batai, arestari, omoruri) ca e clar ca te dovedeai un element dusmanos si ne-reducabil! Ziceai altceva decit Adevarul Oficial!

  Acum, daca mor la ati 99% e ok, daca cineva reuseste sa trateze (Didier Raynoult, de ex), de exemplu si sa vindece 99% nu e ok ca nu e “dovedit stiintific, “nu e oficial”, nu e “aprobat”. Nici Giordano Bruno nu a divedit stiintific ca Pamintul e rotund – si l-au omorit “autoritatile”!

  Ei bine, apetenta pentru secrete (cam totul e secret, nu?) si dorinta de control absolut al informatiei nu face decit sa mentina extrem de suspecta toata povestea cu covid-ul, de la geneza ei si pina la adevaratul ei scop

  The Great Reset continua…

 3. Citez din articol:”Deci dacă noi avem nişte protocoale pe care le-a stabilit comisia de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii, protocoale reactualizate periodic, după care lucrăm în spitale, aceste protocoale ne lasă dreptul de a decide dacă dăm un anumit medicament sau nu pacientului în funcţie de starea lui, de gravitate. ”
  Din practica acestor protocoale intre parti, se vede clar dezinteresul fata de bolnav si, arata o practica obligata sa se firnizeze bolnavului ca i se scoala scump si ineficient ministerului sanatatii pentru denigrarea si accentuarea neinncrederii cetateanului in medicul profesionist! Exemplu clar: lista de medicamente impusa medicilor pentru recomandare bolnavilor= moarte lenta spontana si sigura! Am trecut prin aceste episoade grave! O intrebare decenta, Radu:
  – De ce nu s-au vindecat bolnavii de cancer si nu numai, dupa atata tratament ingjitit?
  Eu am, cred ca 8-10 ani de cand ma chinuie o micoza la 3 unghii, niciun tratament nu e eficient, nici ce mi-a recomandat medicii si nici ce este pe tv ca publicitate! Si nu e unica experienta! Sunt enorm de multe aici in tara! Inca o intrebare decenta:
  – Cum naiba in strainatate ti se da un tratament care este eficient 99% si in Romania, sacose de tratament necompensat si mai bolnav ca oricand?!
  Astea sunt protocoalele impuse medicilor de ministerul sanatatii indiferent de ministru!

Leave a Reply