Domeniul infrastructurii rutiere si feroviare este in continuare unul de corigenta pentru #Romania. Diferenta fata de alte membre UE devine extrem de paguboasa din punct de vedere economic. Fara o concentrare masiva si zilnica asupra celor 2 domenii, acest guvern va esua ca si celelalte.

Autostrada A7, Ploiești – Pașcani, care leagă Moldova de București, este propusă de guvern pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), programul UE de aproape 30 de miliarde de euro, a declarat în exclusivitate pentru Economedia Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, scrie economedia.ro

Ghinea a mai spus în interviul pentru Economedia că un alt proiect major propus pentru finanțare în PNRR este metroul din Cluj.

Ambele proiecte trebuie terminate până în august 2026, data – limită la care statele membre pot cheltui banii alocați de UE prin acest program dedicat relansării economice post-pandemie, scrie economedia.ro

2 COMMENTS

  1. Inca o dovada ca ordinul de sus este: “faceti orice, autostrada Bucuresti – Luna, Pitesti – Afumatii de Jos (in sus), legati capitala cu Codirlatele, cu ORICINE, dar NU cu Ardealul! “De ce? De ce? Pai nu pricepeti, bre?” – cum cintam prin “ceainariile” de pe Corso pe vremea cind eram caminist 2MV, la cite-o cafa cu muuult rom!
    Daca planul A, legat de Ucraina. a esuat atit de lamentabil, s-a trecut la planul B: Moldova. Un plan mult mai subtire decit primul. cu mult mai putine sanse de reusita. E-adevarat, strategii lui Peste, care se joaca cu creioane colorate pe harti care nu-s ale lor, n-au nimic de pierdut. Cine pierde, sa-i intrebam pe ucrainieni! Si sa nu ne luam dupa aventurieri care uita ce-au patit Napoleon sau Hitler.
    Cit despre tovarasul Ghinea si relatia lui cu “femeia Ieuropii”, nu cred ca mai sint multe de spus! Norul de lacuste ce-a intunecat cerul Romaniei pare din ce in ce mai gros!

  2. Din categori a “sa vorbim vorbe” face parte si acest individ care doarme cu ochii deschisi la microfoane! Astia doar pun piedici la ceea ce se vrea facut, vezi exemplul unui ptimar liberal interesat de cetateni(nu il agrez din cauze obiective reale). De cateva luni de zile, soseaua de centura care ocoleste barladul se vede cu ochiul liber cum se executa, nu stiu exact din ce fonduri, dar se lucreaza! Si chiar si-a pus amprenta in localitate, e vizibila schimbarea: parte din gradina publica e curatata, parcuri super langa un liceu la intrarea in bd dinspre tecuci, curat in oras, acea sosea in constructie care ocoleste orasul, strazile nu mai arata ca un camp de hopuri damburi, si destuke pentru cei care vor sa vada! O fi avand si codite groase dar inca nu sunt la vedere! Atentie: nu e laudatoi, il fac varza cu acte daca imi amintesc! Si el stie asta!

Leave a Reply