Home Articole Colosala frauda Volkswagen : 11 milioane de masini cu soft aranjat !

Colosala frauda Volkswagen : 11 milioane de masini cu soft aranjat !

4251
6
SHARE

Uriasa frauda savarsita de grupul german Volkswagen da o lovitura imensa Germaniei. Actiunile producatorului german se prabusesc pentru a doua zi consecutiv la bursa, dupa ce seful filialei americane a recunoscut ca firma a trisat testele de emisii. Das Auto?!

——————

Grupul Volkswagen a anuntat marti, 22 septembrie, ca a vandut circa 11 milioane de automobile diesel care prezinta deviatii ale emisiilor si consumului. Toate acestea sunt echipate cu motorul turbo diesel EA189 (2 litri TDI), potrivit companiei germane.

Investigatii interne ale companiei au relevat ca acel software incriminat ca ar identifica procedurile de testare a emisiilor si consumului si le-ar reduce temporar este instalat in mai multe masini ale Grupului, nu doar Volkswagen si Audi, practic pe toate masinile cu motor EA189, dar ca in cele mai multe cazuri acel software nu face nimic.

Potrivit Volkswagen Group, acel software nu influenteaza comportamentul rutier al masinii, performantele, emisiile si consumul de carburant.

“Volkswagen lucreaza intens pentru a remedia aceste deviatii prin solutii tehnice”, a anuntat Volkswagen Group.

Compania a facut provizioane de 6,5 miliarde euro, repartizate din profit, pentru a remedia problemele.

Pe langa amenda record de 18 miliarde dolari pe care ar avea-o de platit Volkswagen Group se ia in calcul si intocmirea de dosare penale pentru cei gasiti vinovati.

 

 

6 COMMENTS

 1. din ciclul “normele Euro se razbuna” azi va prezentam un prim episod, intitulat “cine face pace cu rusii isi ia amenda de la Unchiu”
  In rolul principal: VW
  in rolul secundar: Audi
  Regia: Unchiul Sam

  Episodul urmator: “Si tu, Mercedes BlueTec?”

 2. nemtii sa fure ? nemtii sa insele? nu se poate! daca va uitati numai la ciolanisul nostru si nu putem crede asa ceva. americanii astia sunt ofticosi ca sunt ma ibuni nemtii decat ei! ce exemplu mai bun decat sa ciordesti case ca doar alaturi de timisoara, sibiul e renumit pentru activitatea “caselor regale” tiganesti. e o adevarata intrecere intre sasul ciolanis si clanul carpaci la ciordit case. nici cu traficul de persoane nu e prea clar cine e mai tare intre cele 2 clanuri de ciorditori. numai poprul roman in marea lui intelepciune alaturi de servicii stie pe cine a ales. sa ne traiasca marele “neamt” ciolanis care in marea lui intelpciune, care a inceput sa se reverse peste capetele romanilor, poate intra iar intr-o vacanta sa ne la se in durerile nostre ca poate are treaba si il deranjam din ciordit.

 3. A bun, ce sa ne mai asteptam la verticalitate, onetitate si cinste, cand o tara legendara pentru cele enumerate triseaza flagrant. Faradelegea, mafia si toate care decurg din acestea n-a fost inventata in Romania.

Leave a Reply