Frau Bundeskanzlerin Merkel a dat un mare chix. A declarat ca Germania e gata sa preia 800.000 refugiati, iar acum propune sanctiuni pentru cine nu vrea sa preia obligatoriu cei 500.000 aflati deja pe teritoriul UE.

Cancelarul german Angela Merkel va propune miercuri, la reuniunea Consiliului European, o reformă a zonei Schengen astfel încât toate statele membre ale acestui spațiu să contribuie la securizarea frontierei externe, în timp ce la reuniunea de marți a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) Germania va susține propunerea ca țările ce nu acceptă să primească imigranți în baza unor cote obligatorii să plătească 6.500 de euro pentru fiecare imigrant refuzat, transmite agenția EFE.

Conform unor surse guvernamentale de la Berlin, solicitarea privind contribuția comună la securizarea frontierei externe a spațiului Schengen va fi punctul cheie pe care șefa guvernului de la Berlin îl va susține la summitul european extraordinar dedicat crizei refugiaților. Fără o consolidare a securității frontierei externe, zona Schengen este în pericol, au indicat sursele citate.

Dacă în prezent monitorizarea și protejarea frontierei externe a spațiului Schengen revin exclusiv țărilor ce dețin respectiva frontieră, executivul german apreciază că în contextul actualului val migrator masiv venit dinspre țările Africii, Asiei și Orientului Mijlociu formula actuală nu mai este funcțională și se impune cooperarea, coordonarea și o mai bună integrare la acest capitol între statele spațiului Schengen. Prin urmare, Berlinul va sprijini consolidarea Agenției europene pentru supravegherea frontierelor (Frontex).

Un alt punct important pe care cancelarul Merkel îl va susține la summit va fi ‘susținerea politică și economică a statelor vecine’ cu Siria, principala sursă de refugiați. Esențială va fi cooperarea cu Turcia, țara ce găzduiește cel mai mare număr de refugiați sirieni (circa două milioane) și locul de unde aceștia pleacă înspre Europa, Berlinul dorind dezvoltarea unui ‘dialog în mod clar consolidat’ cu guvernul turc. În viziunea guvernului german, discuțiile cu Ankara trebuie să aibă în vedere mai ales securizarea frontierei dintre Turcia și Grecia și găsirea unor formule consensuale pentru stabilizarea situației în Siria.

Atât Uniunea Europeană, cât și Turcia doresc încetarea conflictului armat din Siria, dar au opinii diferite asupra căilor de urmat pentru realizarea acestui obiectiv, au recunoscut sursele intervievate de EFE.

Cât despre cotele obligatorii de împărțire a migranților între statele UE, inițiativă susținută intens de Germania, sursele citate au menționat că această chestiune nu se află pe agenda summitului european, soluționarea ei revenind Consiliului JAI.

Conform acelorași surse, miniștrii de interne vor discuta posibilitatea ca statele membre care ‘temporar nu sunt în măsură’ să primească refugiați să suporte costurile întreținerii acestora în alte state din blocul comunitar. Potrivit presei germane, ar fi vorba despre o plată unică de 6.500 de euro pentru fiecare refugiat din cota impusă, măsură pe care guvernul german nu o consideră ca fiind o penalizare.

În mod normal, astfel de decizii în Consiliul JAI ar trebui adoptate prin consens, dar Germania a obținut sprijinul președinției luxemburgheze a UE de a se recurge la un vot prin majoritatea calificată dacă nu va fi găsită o soluție unanim acceptată, mai multe state din estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Letonia) manifestându-se împotriva cotelor obligatorii de refugiați.

17 COMMENTS

 1. În România vor trimite toți refugiații cu SIDA,TUBERCULOZĂ și alte boli ciumatice.Îi ținem cu cazare și cu mâncare,dar cine se îngrijește și cine-și asumă că mulți sunt un focar de infecție?

  • Cum cine? Ponta! Nu spunea el ca se va purta frumos cu refugiatii si nu ii va trata cu bate si inventarieri? Ii asteapta cu paine cu sare pe covorul rosu. Din pacate nu vor veni 30-40000 ca la unguri sau croati ci doar cateva mii care vor incepe sa planga in hohote ca au ajuns in Romania. Sa nu ne miram daca vor cere sa fie trimisi inapoi in Siria.

  • Gata , idiotii de la UE au votat si s-au spalat pe maini??

   De ce Idiotii astia de la UE nu au nici un plan ?

   1. Nimeni de la UE nu vorbeste de oprirea razboiului
   2. Nimeni de la UE nu vorbeste de repatrierea acestor refugiati dupa incetarea conflictului
   3. Nimeni de la UE nu concepe un plan de actiune prin care sa se creeze niste zone tampon in Siria cu tabere sub egida ONU-UE-NATO in care sa fie gazduiti si ajutati refugiatii de razboi.

   • Cum o sa-i repatrieze?! Ce, ati inebunit? Cu atatia shiiti ostili in jur (Siria, Iran, Irak, Liban, Teritoriile Palestiniene), cum va supravietui Israelul?! Va mai avea el liniste? Pai, nu asta era ideea, sa-i alunge cat mai departe pe shiitii din Levant?!?…

 2. 1.
  http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395
  EU should ‘undermine national homogeneity’ says UN migration chief
  By Brian Wheeler, BBC News
  21 June 2012
  The EU should “do its best to undermine” the “homogeneity” of its member states, the UN’s special representative for migration has said. Peter Sutherland told peers the future prosperity of many EU states depended on them becoming multicultural.”
  – Ia te uita cine serveste in functie inalta la ONU! Un inamic al statului national.

  2.
  http://uk.reuters.com/article/2015/09/21/uk-europe-migrants-iraq-military-insight-idUKKCN0RK0EO20150921
  Some Iraqis ditch fight against Islamic State for life in Europe
  “A 33-year-old special forces (Iraq Army) member who was based in western Anbar province – an Islamic State stronghold – said he had lost any reason to stay, and joined 16 fellow soldiers who smuggled themselves to northern Europe last month. “We were fighting while the government and political parties made it their mission to make money and officials sent their children to live abroad”.” La “gard” dadea cu pietre armata Irakiana!

  3.
  https://www.youtube.com/watch?v=4PFGnzkt8Dg
  Immigrants on the way to the Hungarian border from Croatia
  (procesiune de barbati singuri -80%- versus cate femei si cati copii)

  4.
  http://www.agerpres.ro/social/2015/09/22/inscop-56-2-dintre-romani-cred-ca-tara-noastra-nu-ar-trebui-sa-primeasca-refugiati-11-08-01
  INSCOP: 56,2% dintre români cred că țara noastră NU ar trebui să primească refugiați
  Ntz!Ntz! Alinierea!

 3. Ştii ceva Radu, hai să nu-i mai acoperim de impunerea altora. Au votat cu ambele mîini şi se dau la fund, milogii lenoşi şi pupători motivînd: impunere şi obligare? Măăă da hai sikkktir momîilor mincinoase. De la pornirea acestor manevre am pus linkuri, 2 variante care se vor analiza la rece cu obiectivitate, fiecare ţară expune propriile condiţii şi eforturi apoi se va vota ca să nu se trezească că nu au ştiut despre ce este vorba! Mă da’ mai daţi-vă dreacu de mincinoşi şi nesătui politicieni, pe cine credeţi voi că minţiţi??? Bă, după ce v-aţi aranjat afacerile pe mînă cu alţii acum vă ascundeţi să nu vă cotonogească alegerile de la anul??? Cum bre, peste tot se împotrivesc şi la noi e lege impusă??? Ai dreacu de cotoi români mincinoşi! Luaţi d’aici:
  1. http://francais.rt.com/france/7251-manifestation-regime-social-independants-paris
  2. http://www.thelocal.de/20150922/eu-ministers-seek-deal-to-end-migrant-quota-row”Diplomați de top din Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă, toți aceștia au respins propunerea UE de cote obligatorii de refugiați, sa întâlnit la Praga, luni, cu omologul lor din Luxemburg, care deține președinția UE.”
  3. e vreo diferenţă între cele 2 linkuri care au şi poze mai ales pozele?
  http://www.thelocal.de/20150921/merkel-plans-historic-joint-speech-with-hollande, şi:
  http://www.thelocal.fr/20150922/will-cameron-reveal-eu-reform-plans-to-hollande
  -cît de mult seamănă fotografiile care acum: coincidenţă! Dar să nu uităm că deja au început în forţă atacurile zonelor în care sînt cazaţi refugiaţii în germanica.
  4. Dimineaţă citisem un articol în care americanii nici nu voiau să audă de refugiaţi că trebuiesc să ajungă obligatoriu în europa şi ei(marile puteri) să-şi continuie ”afacerile”
  LA NOI NU PERMITE CONSTITUŢIA ŞI NICI NU SÎNTEM IMPLICAŢI ÎN CEEA CE SÎNT ALŢII! Nu sîntem obligaţi să primim nicio ordonare sau impunere din străinătate! Alţii se dau peste cap şi nu vor plăti niciun şfanţ dar nici refugiaţi nu şi noi: pe-al nostru plai e scris drum liber???
  – CAPAC PUS: http://francais.rt.com/international/7250-armes-atomiques-usa-allemagne
  Şi cum să vrei distrugerea la alţii dar voi să le menţineţi???

 4. Asta suna cam asa: Proiect.Amenzi pentru statele “nesolidare”(care nu vor cote obligatorii de migranti)
  Mod de functionare: Se incaseaza amenzile. Se vireaza sumele incasate in contul Ungariei, ca sa-si scoata banii pe garduri, politisti, etc. + daune morale (i-ati tratat de fascisti, autisti,etc). Refugiatii musulmani se trimit inapoi in Turcia, ca tot vrea Turcia sa intre in Europa, de ani de zile , si nu reuseste din cauza genocidului armean (prilej de veto la frantuji, dar sa se spele Hollande pe cap cu ei). Crestinii sa-i ia papa Francisc pe toti, impreuna cu spaniolii, ca tot au o datorie fata de istorie pe chestia cu cruciadele, iar kurzii cine-o vrea si-o mai putea, ca astia-s rebeli de la natura si numai necazuri aduc. Iar SUA sa se ocupe naibii de Siria si imprejurimi, ca odata intra rusii peste tot si ne trezim ca ne taie Putin caii de la masina.
  Asteptam provincia pentru alte propuneri.

 5. sigur , merkel a gresit calculelelele, germania poate absorbi 800000, dar in etape, probabil.
  merkel tine in spate ue ,europa, problemele rusiei , greciei, orientului apropiat si lipsa sua pe plan mondial.

  dar uman si ca imagine a europei , a intervenit foarte corect. priviti cum au fost primiti refugiatii/imigrantii in orasele germane. normal ca si aia trebuie filtrati , sunt si militanti si imigranti economici.

  pentru pontisti si propagandisti merkel e asociata cu basescu. ca atata pot.

  • :)azi spuneau că e vorba de 1 milion de oameni că nu au ce ”omorî prin incendierea locaţiilor” unde sînt plasaţi!

  • Merkel tine in spate ue pe drac,tine tiparnita de euro,unii muncesc pentru ei ,MERKEL MAI TIPARESTE NISTE SUTE DE MILIARDE,iar tu te uiti apoi ca milogu’n traista la cei catva euroi pe care i-ai ascuns de muste in sifonier, printre chiloti si constati in curand ca euro ajunge mai devalorizat decat dolarul,care si ala a fost devalorizat,ca si obama are tiparnita lui,dar astia lucreaza pe rand ca sa nu se prinda fraieri ca tine ca sunt tepuiti non-stop.Si tot voi,fraierii,cu toata tepuiala ce v-o trag astia.nu scapati nicio ocazie sa-i pupati in bass.

 6. daca am avea presedinte si nu un malai-mare adormit, acu ar trebui sa-si retraga oferta cu 1785 fata de UE si sa discute direct, bilateral, cu sirbii, grecii, ungurii si italienii si sa preluam citi putem pe bune (chiar si daca nitel mai mult ca 1785…) dar mai ales cazuri umanitare, familii cu copii, crestini din Siria, samd. Deci sa iesim de facto din mecanismul asta cretin, gindit de birocratii socialisti filogermani.
  Si, evident, sa nu platim nimic din amenzile nemtilor, daca chiar or veni, nu pentru n-am putea da aia 30 de milioane de euro, ci pentru ca astia sunt banii calculati la 4646 refugiati. Ori, e clar ca la anul pe vremea asta ne vor reveni de vreo zece ori pe atita… deci si amenda va creste corespunzator.

  Da cine sa faca asta, prietenul cel mai bun al importatorului de VW?
  (Oh, cit imi place cum le-au tras-o americanii nemtilor cinstiti, corecti si performanti…. 18 miliarde USD daune? Auf wiedersehen, VW, you’re history!)

 7. “Slovacia va refuza să pună în aplicare planul Uniunii Europene de redistribuire de solicitanţi de azil între toate statele membre, pe baza sistemului de cote aprobat marţi de miniştrii de interne şi ai justiţiei, a indicat premierul Robert Fico, relatează Reuters.”

  • Cand milioane de romani au plecat prin Europa dupa ’90, multi cerand chiar azil politic, cate referendumuri s-au facut prin tarile in care au ajuns ca sa fie primiti sau nu?

Leave a Reply