Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, s-au întâlnit joi, 27 aprilie, la sediul MApN, cu comandantul Forțelor Aeriene Americane din Europa (COM USAFE) și comandant al Comandamentului Aerian Aliat (COM AIRCOM), generalul James B. Hecker, în cadrul vizitei pe care oficialul american a efectuat-o în România, anunta MApN.

Activitatea a reprezentat o excelentă oportunitate de a discuta subiecte de interes comun în domeniul forțelor aeriene în context aliat și de a dezvolta și întări relațiile de cooperare în cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

Vizita în România a oficialului american a inclus întâlniri cu echipele de comandă și militarii români din Baza 90 Transport Aerian „Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu” – Otopeni, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” – Borcea și Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” – Câmpia Turzii, precum și cu o delegație a Statului Major al Forțelor Aeriene condusă de generalul-locotenent Viorel Pană, șeful SMFA.

Activitățile desfășurate pe parcursul vizitei au contribuit la dezvoltarea și consolidarea planurilor de cooperare militară între cele două structuri, asigurând reprezentarea la nivel înalt și promovarea intereselor României în domeniu și a constituit o oportunitate pentru detalierea posibilităților de cooperare pe linia desfășurării misiunilor de Poliție Aeriană (eAP), a misiunilor din cadrul activităților de Vigilență Aeriană Întărită (eVA), precum și a exercițiilor și a evaluărilor.

Leave a Reply