Comisarul european Corina Crețu a vorbit, duminică, la ”Punctul de Întâlnire” -Antena 3 despre vizita premierului Sorin Grindeanu la Bruxelles și despre ce trebuie să facă România în privința absorbției fondurilor europene.

Sorin Grindeanu și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, au avut întrevederi cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, şi cu Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

Discuțiile au abordat teme diverse, de la OUG 13 și problema penitenciarelor din România, până la raportul MCV.

”M-am bucurat că au adus clarificări importante. A fost realmente o vizită foarte bună. Am avut o discuție aplicată privind fondurile europene, pentru a debloca situația, care după părerea mea este foarte gravă. Am văzut programul de guvernare, mi se pare foarte ambițios, dar am încredere că Guvernul va face ce și-a propus. Trebuie să fie un an critic pentru absorbția fondurilor europene, 2016 a fost un an pierdut. Jumătate dintre investițiile din exercițiul bugetar 2006 – 2013 nu s-au încheiat la termen” a spus Corina Crețu la Antena 3.

11 COMMENTS

 1. In seara asta a fost Cantarea Romaniei…si pe vremea lui Ceausescu tot duminica era…tot seara! Laude multe pentru un eşec imens: grindeanu! A fost chemat la Bruxelles ca sa dea explicatii iar daca acest prim ministru si-a inceput cariera cu milioane de demonstranti , cu furtisaguri si neincredere in fata liderilor europeni , nu stiu ce viitor va avea! Au noroc ca deblocarile realizate de Ciolos la autostrazile incepute pe vremea pedeleului ca se vor incheia anul acesta si vor incasa ceva bani europeni. Domnule Tudor de ce nu i-ati intrebat de ce nu continua lucrarile la tronsoanele Aiud -Sebes, Suplacu de Barcau -Oradea, Pitesti-Sibiu, Campia Turzii -Targu Mures? Ce tronsoane noi vor scoate la licitatii de executie? De ce infrastructura au lasat-o pe ultimul loc?

 2. Femeia a vorbit şi în reluare zilele astea pe euronews. Nu încape îndoiala că totul se va schimba, în afară de mentalitatea idioată îmbuibată de ură, agitaţie şi urlători după ciolan! Trebuie multă voinţă, dorinţă, putere interioară împreună cu susţinere, o coagulare a pozitivităţii pentru progres!
  Cu pesimism nu se rezolvă nimic!

 3. Comparativ cu altii consider ca emisiunea Dvs de aseara a fost interesanta, doi invitati de marca, profesori, fosti Ministri ai Educatiei si o interventie telefonica interesanta a comisarului Corina Cretu. Nu inteleg de ce unora care nu le place fata Dvs si a invitatilor n-au apelat la telecomanda.

 4. Domnule radu Tudor , m-a cam luat iar cu tensiunea când găguța Olguța a vorbit despre pensii.În cel mai bun caz , este doar naivitatea Olguței Vasilescu dar nu e punctul de vedere a ministrului muncii.Nu s-au luat măsurile economice suficiente cât să garanteze creșteri spectaculoase de pensii cu auzi … 20% ? mai degrabă cu 20 de lei.Și aia e ceva , dar te rog eu Olguța , mai încet cu pianul pe scări.Nu sunt banii necesari ! N-au de unde pentru că Cioloș n-a adus decât minus la buget nici decum plus

  • Inainte sa promita pensiii dodoloate poate nu i-ar strica Olgutei sa se uite un pic peste deficitul fondului de pensii.

 5. Când este gata Magistrala 5 de Metrou Tronsonul Eroilor – Drumul Taberei ? Ba in 2013, ba in 2015, 2016, vară 2017, de 1 luna aflu că in 2018 deoarece chipurile nu sunt trenuri de metrou si mai sunt încă lucrari. Păi cumpărați trenuri din fonduri UE și chemati chinezii, japonezii sa termine lucrările sa putem circula cum trebuie ! Drumul Taberei este ca un oraș in oras. Când vom avea de fapt metrou ? In 2018 veți spune ca nu e nu știu ce finalizat si ca se amână pentru ……. hăt. Ne apropiem de deceniul 3-al Secolului XXI. Vin extraterestrii si metroul nu mai e gata.

 6. Bucureștiul ar trebui reasfaltat in intregime. Peste tot gropi si petice. E o mahala cu iz european. Sunt străzi fără lumină electrică prin cartierele mărginașe. După câteva ploi gata, toate canalele pline, apoi apar infiltratii de apă in stațiile de metrou (vezi Unirii 2, Universitatii, etc.)

 7. Romania este in evul mediu in plin Secol XXI. Nu avem infrastructură de autostrăzi, șosele, cai ferate bune pe care trenurile sa poata atinge si viteze de 100-130 Km/h. La noi sunt 3-4 viteze: încet, încetișor si pi loc, di loc.

Leave a Reply