De la Liviu Dragnea aveam si am pretentii mai mari decat de la senatorul Tutuianu. Dar daca doi lideri ai PSD spun asta, inseamna ca este opinia generala a partidului si a conducatorilor sai. Asadar, in opinia lor, faptul ca angajatii unor companii private protesteaza impotriva Guvernului, chiar cu sprijinul companiei, tine de siguranta nationala.

Este ingrijorator pentru mine si cred ca lucrurile trebuie lamurite public rapid, ca sa stim cum stam si cine conduce tara.


Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reluat, duminică, la România TV, acuzaţiile potrivit cărora corporaţiile multinaţionale, şi chiar naţionale, şi-au “stimulat” şi îndemnat angajaţii să protesteze, comentând că aşteaptă de la şeful Comisiei SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, informaţii suplimentare pe această temă.

“Mie personal mi s-a părut ciudat cum un şef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, şi chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii”, a afirmat Dragnea.

El a spus că a văzut declaraţiile preşedintelui Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, pe acest subiect, dar aşteaptă şi informaţii suplimentare.

“Asta nu înseamnă că nu aştept şi eu continuarea de la domnul preşedinte Ţuţuianu să spună informaţiile pe care le poate spune, dar marea majoritate sunt informaţii publice, pe care publicul trebuie să le ştie“, a spus şeful statului.

Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat pe 6 februarie că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România.

Gandirea ingrijoratoare a senatorului Adrian Tutuianu

18 COMMENTS

 1. Si mie mi-au dat meleoane ca am protestat : mi-am cumparat merțedes, la bunica mea i-am luat beamveu si de restul ma duc in hauai…no ashe
  Deci intr-una din seri am iesit vreo 10…fiecare cu meserii total diferite…pregatiri diferite dar si angati diferit. Doar pregatirea ne unea: studii superioare. Ce ne-a scos in strada? Revolta interioara ca dupa 27 ani de la Revolutie inca securistii ne conduc tara! Aceeasi sefi de partid care se cred stapânii Romaniei si iau de capul lor decizii dupa bunul plac fara sa tina cont de nimic, ca au niste contracte de parteneriate ca au anumite obligatii ca au milioane de protestatari in strada. Se cred invincibili si de neinlocuit. Am iesit de greata si de suparare ca nu vor sa ne asculte si ca manipuleaza niste oameni saraci pacalindu-i cu niste banuti care nu o sa le ajunga dupa majorarea taxelor, alimentelor si energiei!
  M -a platit ..dar la figurat : CONSTIINTA!

 2. ” Mie personal mi s-a părut ciudat cum un şef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, şi chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii”.

  Zvonurile din media (unele chiar ne-zvonuri, ci declaratii directe ale salariatilor) nu trebuie verificate?. Foarte corect ce spune Dragnea. Pai nu presa este numita cainele de paza al democratiei? Din moment ce a scris despre astea, PSD, Dragnea tin cont, nu? si fac verificari in urma carora se pot demonstra toate implicatiile.

  “Tine de siguranta nationala”, da.
  Pai stie si un copil de 10 ani ca o tara o cuceresti in trei feluri sau toate 3 combinat. 1. atac militar. 2. economic 3. politic.
  Atunci cand economic domini piata (piata comerciala) si pentru interesele tale ataci politicul se numeste ca “tine de siguranta nationala”. Toate- atac militar, economic sau politic vizeaza siguranta nationala.
  Sa facem un exercitiu : in America unele corporatii sa zicem europene, ruse si chineze avand salariati americani: 1. se “lipesc de niste proteste”, incurajeaza salariatii lor sa protesteze, le dau zile libere etc. etc… pentru a forta caderea lui Trump, dar putea fi si si Obama, oricare….

  Despre ce vorbim aici? In secunda 2 ar fi zis clar : este un atac la siguranta nationala. Sunt f. convinsa ca nu glumea nimeni cu asta.

  F. CORECT: “Este ingrijorator pentru mine si cred ca lucrurile trebuie lamurite public rapid, ca sa stim cum stam si cine conduce tara.”
  Sa stim cine conduce tara!. Exact!
  Guvernul, executivul este cel ce conduce tara si Presedintele in rolul lui, altul insa de cel executiv al Guvernului -fiindca de economic se ocupa Guvernul. De aceea multi-nationalele, bancherii TREBUIAU stea in banca lor, orice interferenta de acest tip este asimilata cu atac la siguranta nationala si e foarte grav.

  Daca protestatarii protestatu DOAR in zilele libere de weekend sau concediu odihna, da, se putea spune ca nu exista sau nu se poate suspecta nici o implicatie a acestor multinationale.
  Dar sa fim seriosi ca nu suntem toti orbi. Ceea ce a fost de vazut s-a vazut. Iar lucrurile nu trebuie sa ramana asa “in plop”.

 3. ”Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de a nu avea dreptate, eu voi lupta până la moarte(Winston Churchill)
  .
  Ceea ce fac și eu acum….Adică, vă rog să spuneți unde greșesc și pe ce bază, c-aș vrea să știu și eu? Adică UNDE scrie asta, că ei greșesc în tot ceea ce spun și că dvs. scrie undeva că ați avea dreptate ? Altfel sunt subiectivități fără fundament și fără acoperire, cel puțin…
  .
  I-am văzut, i-am auzit pe cei doi, Tuțuianu, mai întâi(i-am dat dreptate de curând și v-am și spus-o), mai apoi Dragnea aici, la dvs, care gândesc ca și mine, ca și milioane de români , cred, asta dacă cineva i-ar întreba (e vorba de români proști sau neșcoliți, bag-seamă). Dar cine să-i întrebe, Pieleanu?
  Așa și cu dvs. Greșiți, sunt convins. Nu știu ce precepte superioare dobândite în această viață, în această meserie, vă îndeamnă să-i sancționați, să-i admonestați public și, mai ales, de pe ce metereze afirmați că ceea ce fac înseamnă pentru dvs.(n-am mai văzut pe nimeni cu așa fel de ”observații” NEGATIVE la adresa PSD) ceva deosebit de grav fapt care, această punere la colț, la index cum ar veni, mă sperie și pe mine, vorba ceea, om în vârstă. Adică… ” se hazardeaza in mod absolut periculos”.Și nu înțeleg.
  .
  Vă mulțumesc pentru îngăduință! :D))??!! (un emoticon cu unul descumpănit de poziția dvs. vehementă nu am găsit în paleta windows, sorry)

  • @gemil
   Raspund aici, deoarece nu mai gasesc articolul (discutia noastra ref. Ponta…), ulterior si ref. Tutuianu si un comment al meu mai vechi.

   Ref. Tutuianu articolul mai vechi unde intai l-am atacat, apoi de partea lui….

   Da, scos din context (omisiuni, completari) se denatureaza sensul real al vorbelor iar perceptia asupra mesajului, recunosc, poate fi una eronata.
   De obicei nu ma “arunc” :), dar depinde uneori si de timp, pe viteza (timp scurt), se intampla sa nu citesti tot, sau poate intelegi gresit la prima vedere, asa e.

   Ok, oricum e episod trecut, consumat- sper da, sa fiu mai atenta :).

   Si “analizele” mele pot fi gresite uneori, vorba aia …. nobody is perfect! :)….

   • @Cristina,
    .
    Îți mulțumesc pentru răspuns. Este ceea ce am așteptat de la tine astfel încât mi-ai risipit ”dezamăgeala”.
    Iartă-mă, am și eu sensibilitățile mele și nu-mi menajez nici prietenii atunci când constat că bat câmpii. Sunt 4(patru) probleme mari pentru care sar la ”bătaie” atunci când văd că nu sunt gândite mai cu atenție, analizate mai temeinic și mai ales contextul faptelor(incriminate parșiv, cu mânie proletară) care de multe ori nu-i scris nicăieri ci trebuie să-l înțelegi. Și nu-i operație pe creier (dacă ai creier?) dar partizanatul, bată-l vina calcă adevărul în picioare la tot pasul.La mine, astfel de atitudini se manifestă nu numai ca în cazul lui Victor Ponta ci și fașă de adversari astfel încât am disponibilitatea să-i înțeleg și pe aceștia. Nenorocirea este că ei nu înțeleg și nu admit nimic, nimic, călcând peste adevăruri simple cu un tupeu care frizează absurdul. Tupeu de tip ”Brandl” sau ”Prișcă” și ”Mihai Voicu” cele mai recente exemple.
    Dacă admitem că regele Mihai a fost constrâns să abdice(și-o spune DOAR el, reține!) de ce nu admitem că și-n sec.21 un om, fie el și prim-ministru, poate fi constrâns, de la propria libertate la sancțiuni dure exercitate asupra României(din cauza ambițiilor lui personale) astfel încât să-l renege și ea. Și-ai văzut cine-o făceau, de la adm. americana(hilary in persoană) și echipa de kileri ppe-iști(cu Merkel portdrapel) așa cum ușor poate fi dovedit, până la organele represive ale lui băsescu deja preluate de joshannis. Că Ponta a cedat este evident(nu cât au vrut ăștia) dar a cedat. Și asta a fost tratată mizerabil ca fiind un TRĂDĂTOR. Problema este că, cedând, nu am dus-o mai rău în guvernarea PSD, guvernare și-așa plină de piedici și din partea președinției(recte băsescu- ce dizgrațios sună) și de la prietenii lui aliați peneliști,recte(și acesta) antonescu.

    • @gemil 🙂
     De acord cu tot, iar ex. cu Regele Mihai e f. bun.
     Multumesc pentru explicatii detaliate, ….intr-o lume atat de grabita, asa cum vedem in jurul nostru toti si toate, rabdarea in a explica si detalia, e de apreciat. 🙂

 4. Exista informatii ca anumiti politicieni de varf nu pot justifica sub nici o forma averea colosala pe care o au,tot ce-au putut sa faca a fost sa o treaca pe numele unor rude sau ale unor apropiati….Acolo ce-ar putea domnul Tutuianu sa ne spuna pt ca ma intereseaza unde pleaca banul public din postura de contribuabil.

 5. 🙂 🙂 acum când sunt pe rând daţi în gât, iese şi băse la…completări ca cu wisky+gheaţă(cacofonia e reală). Citiţi printre rânduri şi o să găsiţi mai mult decât spune nea ăla din comisie.

 6. Antena3 e trup si suflet alaturi de psd si aliatii , dar pana la multinationale care au reclama la antena 3.

 7. Acum ca nu mai exista PRU fara Ghita trebuie intretinut fenomenul anti-straini !

  Si cine sa faca asta daca nu PSD si Dragnea ? Macar sa ii lase pe hal de Savu sau Codrin Stefanescu, ca aia sunt cunoscuti ca fabuleaza !

  Tutianu ar trebui sa vina sa spuna ca Dragnea bate campii si sa ofere scuze ca a mintit saptamana trecuta: „Sunt publice cifrele, multinaționalele produc cam 80% din cifra de afaceri și plătesc cam 3 miliarde de euro profit, ceilalți, întreprinderi mici și mijlocii produc 20% din cifra de afaceri și plătesc 56 de miliarde de euro impozite” , declarația lui Adrian Țuțuianu este falsă

  “Suma de 56 de miliarde de euro avansată de senatorul PSD reprezintă aproximativ 30% din PIB-ul de 160 miliarde de euro corespunzător anului 2015 (potrivit Eurostat), o proporție neverosimilă în comparație cu profitul net total al tuturor companiilor, fie ele de stat, cu capital privat românesc sau cu capital privat străin (aproximativ 15 mld euro).” conform factual.ro

  Adevaratele procente sunt de 49% la 46%.

  Nici nu mai discutam ca la noi companiile de stat sunt datoare insusi statului cu CAS si alte taxe egale cu aproape jumatate din cifra lor de afaceri, conform Ziarul Financiar !

  Si despre directorul Reifeissen s-a dovedit ca omul e de 20 de ani in Romania, are nevasta romanca si copii romani. Deci are tot dreptul sa protesteze !

 8. Cred ca ar trebui autoritatile sa le ceara oarecare documente de identificare celor ce striga la guvern….atunci poate vom vedea …cum se spune in provincie, ce hram poarta. Eu am vazut la mine in oras cine isi pune eticheta #rezist, cei care au primit totul de gata de la parinti si daca le-ar cere cineva sa isi justifice averea nu stiu cum ar putea. P.S. Averea lui Dragnea este ceai pe langa ce au acestia pe care ii stiu eu ca #rezista.
  Deci sa nu tragem concluzii ca asa da bine in situatia actuala….ar trebui sa deschidem putin ochii.
  Inca ceva….nu sunt nici handicapata, nici penionara si am si oarecare studii superioare facute acum 21 de ani :), doar asa sunt catalogati cei ce nu iesim in strada…deocamdata .

  • Mentalitate securista. O sa trimita dracnea niste angajate de la stat din Teleormanistan cu registre in piata sa numere in numele partidului , sa ia date personale in numele securitatii, dar ca sa nu-i sperie numarotarea finala va falsifica tot ca doar a fost condamnat pentru fraudare!
   Tu fatuca esti intreaga la biluță? Tu din inventivitatea si frumusetea mesajelor pancartelor nu ti-ai dat seama de diversitatea oamenilor de la proteste? Nimeni nu i-a platit sa iasa, nu i-a adus nici un autocar de firma de partid! Chiar trebuie sa va faceti de ras tot timpul?

   • pseudonimul e relevant….
    stii cine a fost Vladimir Ilici Ulianov (Владимир Ильич Ульянов)?
    el a zis vorbele cu care te denumesti tu…

 9. daca am sti cite firme “acoperite” avem si citi “acoperiti” sunt in posturi mari prin oaresce firme “multinationale” ne-am cam cutremura si nu ne-a vine a crede. Asa ca, pe principiul “fericit cel sarac cu duhul” mai bine sa nu stim…
  Explicatia cu “acoperitii” e mai simpla decit pare, afara de citiva care chiar sunt pe bune acoperiti, probabil, chiar in interesul statului roman – desi am unele rezerve…; si e totodata si explicatia cu feluritii “tehnocrati” si “tinara generatie” care ne-a fost servita odata si pe vremea lui Base si a doua oara pe vremea lui Julien: copiii de aparatciki si de securisti, altfel oameni cu ceva relatii si informatii, au fost indrumati si plasati prin metode mai mult sau mai putin oneste catre firme straine pe simplul motiv ca de prin anii 90 alea plateau mai bine.
  Comert exterior, ambasade, externe, schimburi culturale, euro-orice, partide, etc toti astia au vrut in mod normal sa-si asigure odraslele cu un viitor mai bun. Odraslele erau relativ bine educate si dornice de cariera, la intern sau la extern. Cei mai multi au si reusit la modul asta.
  Asa se face ca dupa 2005-2006 chiar si pozitii de top au fost ocupate de “romani”, mare prilej de mindrie nationala si de economii pentru bugetul multinationalelor. Banci, retail, media, telecom, comert,…. Inutil de spus ca daca fata lu mama sau baiatul lu tata lucrau prin vreo astfel de firma, firma aia avea ceva protectie si relatii pe filiera mama sau tata, ca doar regimul Nastase a fost hipercorupt….
  Asa s-a facut noua patura de corporatisti middle sau de top, conditionati din start sa-si apere propriul interes (banul, cariera) si interesul firmelor lor straine (banul, pozitia in piata).
  Nepotismul si traficul de influenta de partid din anii 90 a fost inlocuit cu aceleasi metode dar mai securistoide prin anii 2000, chiar fara mare efort de la vreun “serviciu”…
  Astia s-au bagat ei singuri in chestii gen LinkedIn ca da bine la cariera sa ai relatii. S-au sharuit de unii singuri, intii ei intre ei, apoi si cu subordonatii lor (ca asa e politically correct, sa fi preten cu sefu/sefa, clientu sau furnizoru) pe facebuci… deci cind vine stimulul cu protestu de la cine trebuie, normal ca tot poporul asta se inflameaza si daca firma accepta tacit sa pleci un pic mai devreme azi de la bureau si miine sa vii un pic mai tirziu, daca firma iti da like la poza facuta din piata, treaba e gata.
  Ce trebuie sa inteleaga Dragnea din toata povestea asta e ca aceasta generatie de pseudoindependenti (genul care are o cafenea de 20mp in franciza si se crede antreprenor) sau de amploaiat la blocul de sticla cu paza in hol sunt poporul globalist roman, marxist fara sa stie, de stinga acultural, inconstient si radical, semicreativ si anarhist, sunt mediul fertil in care e usor sa pui saminta revolutiei pentru nimic, sunt cei care nu cunosc nici nu pretuiesc libertatea si care, mindri cind sunt multi, se dau sclavi pe gratis doar banu sa iasa. Ei sunt doritorii de credite si de masina submediocra in leasing, cotizanti pe viata la gradi privata, spa, sala, club si mai ales sunt early adopters de orice gadget cu care te poti fali pe facebuci.
  Astia sunt noii comunisti mondiali care vor ingropa civilizatia crestina si liberala vestica. Si nu ai ce sa le faci, educatia e un pariu pierdut, de 25 de ani ne distrugem si ne timpim ca natie si acum platim pretul.
  In Romania as estima cam pina intr-un milion numarul lor, adica ceva din generatia PRO si urmasii lor, generatia BAC (aia care au luat BACul cu note intre 6 si 9). O minoritate amorfa cu vocatii totalitare.
  Astia pot fi infrinti doar de o clasa medie autentica, de o mica burghezie urbana si rurala reala si relativ putenica. Cam ca in SUA. Dar nu mai e timp sa fie construit asa ceva, in Romania s-au pierdut 25 de ani… adica s-au pierdut viitorii 50 de ani. Tovarasi multinationali, invatati limba turca si limba rusa; poloneza, daca aveti noroc.

Leave a Reply