De luni bune avertizez in emisiunea Punctul de intalnire ca pe fondul tensiunilor politice si institutionale aberante din Romania, cu ministere care au schimbat 4 ministri in 12 luni, tara noastra n-a reusit nimic in domeniul marilor investitii, al infrastructurii, al constructiei noilor spitale cu bani europeni. Iata ca cei din PSD sunt avertizati chiar de colega lor de partid de la Bruxelles, Comisarul european Corina Cretu. Este a 5 oara cand Cretu trage aceste semnale de alarma in ultimul an. E aberant ce se intampla in timp de altii se lauda singuri si se raporteaza la eternul, plictisitorul si nerespectatul “program de guvernare”.

Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, avertizează că, dacă România nu face eforturi anul acesta, riscă să piardă fonduri europene importante. Corina Creţu a afirmat că există în continuare întârzieri, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea regională, dar şi la transporturi şi la construcţia celor trei spitale regionale, însă până la sfârşitul lunii februarie vor fi găsite soluţii pentru a grăbi procesul de implementare a proiectelor.

Corina Creţu a afirmat că România a făcut progrese anul trecut, fiind recuperaţi paşi pierduţi mai ales în ultimele câteva luni, ajungându-se la o rată de absorbţie de un miliard de euro după ce plecase de la zero, însă riscă să piardă miliarde de euro.

„I-am spus doamnei premier că anul acesta, dacă nu se vor face eforturi majore, România riscă pierderea unor fonduri importante, nefolosite în ultimii ani, în pofida progreselor înregistrate anul trecut. Sunt în continuare zone cu întârzieri, care sper că nu vor costa România. La dezvoltare regională, în primul rând, sunt probleme, vorbim despre riscul de dezangajări în 2018 de milioane de euro, iar la transporturi şi la spitalele regionale sunt întârzieri”, a declarat marţi comisarul european Corina Creţu, la finalul unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă.

PS : Si Corina Cretu e impotriva PSD cand semnaleaza aceste grave disfunctionalitati ale guvernarii PSD-ALDE cu 3 premieri?!

14 COMMENTS

   • Si doi premieri ai psd plecati, nici din vina psd ,nici din vina lui Dragnea,ci pentru ca au luat-o pe langa treaba,in “paralel”,la ordin, sau de frica. Si ce ne spusera dovezile inregistrate si faptele petrecute? Grindeanu in curs de “decapare”,deci bagat la “fragezit” si “fezandat” de catre STATU PALMA BARBA COT ,iar Tudose pe aceeasi cale (si nu dupa multa vreme) si nu cred ca ar fi de mirare sa aflam intr-o buna zi ca si aluia i se pregatea vreo “decapare” si nu mai stia cum sa se retraga pana sa n-o ia pe cocoasa, precum Dragnea,Tariceanu si altii. Acum sa vedem ce i se mai comploteaza si guvernarii Dancila, cand,nici nu a aparut bine la orizont, si deja a si inceput “fragezirea” de catre propaganda denigrarilor mincinoase si absurde,dar si de catre “piticii” susnumitului Barba Cot, care muncesc in subterane,cum stiu ei mai bine, cu facaturi de dosare. Dupa care iese Baronul din Sibiu (cu sau fara Geaca Rosie) cu “penalii” in gura si da cu vrajelile in… fasole,cum ca altii TZOPAIE si nu orcile si dracii lor,care au facut tzara asta de tot rasul.

  • Si ca sa raspundem si la intrebarea lui Radu Tudor de final, si Corina Cretu s-a dat cu statul paralel, cel mai probabil ademenita de Pahontu !

 1. Daca tot suntem un stat comunist psdist sa ne comparam cu o tara comunista emergenta. De ce educatia si santatea ar trebui sa fie prioritatea 0 pe langa autostrazi:
  Vietnamul, tara comunista, represiva, dar care investeste 7% din PIB in sanatate, iar la educatie sunt printre primii in lume.

  https://www.slideshare.net/tutor2u/economic-growth-and-development-in-vietnam
  http://www.bbc.com/news/business-33047924

  N-ai educatie, ramai sa fii sclav pe plantatie. Nu ai forta de munca inalt calificata, nu o sa fie bine, companiile de inalta tehnologie poate se muta in Vietnam din Romania.

 2. E foarte bine, de ce ? Asa PNL-ul va arata din 2020 ce poate gestiona din ceea ce nu s-a facut pana acum ….

  • Chiar se spera ca pana in 2020 sa fie suficienti spalati pe creier incat sa ajunga securistoizii PNL la guvernare? O fi uitat lumea cum tzipa la Dragnea in 2016 ca sa-i scape de guvernarea Ciolos printr-o motiune de cenzura (care totusi nu isi avea rostul atunci cand mai era putin pana la alegeri)? Sau vor romanasii sa vada iar cum era pe vremea lui Boc, atunci cand nimeni nu avea cum sa-i scape de ticalosii lui Basescu?

 3. S-au repezit pe Corina Cretu crezand ca poate raspunde la solicitarile “colegilor care au trimis-o acolo” ! De parca fondurile europene ar fi pusculita lor de partid asa cum s-au obisnuit cu banii publici de la buget.Se vede acum ce buni erau banii risipiti anul trecut ? Doar la Bucuresti cat s-a aruncat in stanga si-n dreapta,aproape ca ieseau pe strada sa imparta bani populatiei,primul intalnit-primul servit.

 4. Data trecuta desi absorbtia a fost dezastruoasa ceva la 40%, au reusit Ponta si Basescu sa negocieze astfel incat sa primim bani pe proiecte amanate, defazate sau chiar proiecte facute de noi neeuropene si s-a ajuns la absorbtie de 90% prin 2016 desi ciclul 2007-2014 se terminase de 3 ani.

  Si acum multe dintre proiectele mari sunt de pe vremea lui Boc: “Corina Crețu a confirmat că a aprobat trei proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 407 milioane euro în România. “Aș vrea să spun că e vorba de proiecte fazate, care ar fi trebuit să fie terminate până în decembrie 2015”. Mai tine minte cineva cand a luat puterea PSD ?

  De data asta cu problemele de imagine si reprezentare la nivelul UE si conflictul deschis de PSD nu cred ca mai avem aceeasi sansa de negociere !

Leave a Reply