Home Articole Comisia Europeana ar putea sanctiona Ungaria

Comisia Europeana ar putea sanctiona Ungaria

3018
31
SHARE

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a criticat dur gestul Ungariei de a ridica garduri la graniţă. Aurescu a explicat că un astfel de gest este “autist” şi nu se încadrează în spiritul european.

 “În opinia mea, ridicarea de garduri, care să delimiteze <Europa civilizată> de restul, este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil, în afara spritului european. În schimb, România este frontieră externă a Uniunii Europene şi a NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte.”
Mi-am exprimat opinia live la Antena 3 in legatura cu declaratiile ministrului Aurescu :
“Ne-am obişnuit cu reacţii cât se poate de moderate, dar profesioniste din partea domnului Aurescu. Înseamnă că i-a ajuns şi lui cuţitul la os, că administraţia de la Budapesta a mers prea departe. Cred că mai e un lucru. Aurescu reacţionează în urma unor consultări cu liderii europeni şi eu anticipez faptul că în săptămâna care urmează Ungaria ar putea să primească o sancţiune din partea UE, pentru modul absolut nedemocratic în care a gestionat problema refugiaţilor. Astăzi Budapesta dă dureri de cap pe continent, încearcă să se înconjoare de sârmă ghimată şi să facă o notă discordantă proastă, de tip sovietic, în raport cu celelalte state. Eu aş favoriza ideea conform căreia Bogdan Aurescu a făcut această reacţie în urma consultării cu liderii europeni”, a explicat Radu Tudor.

31 COMMENTS

 1. Ungurii au demonstrat ca sunt patriotisti. Domnul Aurescu sa inghita in gol.

  Apropo de lunetisti care sa impuste protestatari, nenea Gitenstein ce dracu mai are el treaba prin Romania cu resursele? Sau minele de cupru nu-s indeajuns?

  • Ungaria face asta cu aprobarea Germaniei careia ii convine de minune.
   Ca de obicei Germania lucreaza prin altii adica Olanda , Danemarca si acum Ungaria.

   Iar noi visam si visam…

  • Comisia Europeana inseamna Germania. Acolitii ei olandezii ii indeplinesc ordinele. Asta e. Ungurii au primit la schimb cu ce le-a trebuit lor ordinul de a stavili valul de refugiati si a facut asta. Cine sa-i sanctioneze? Sa fim seriosi.

 2. Acel ”ar”putea plus susţinerea financiară în forţă mă face să cred că NU va fi sancţionată! Daţi-mi voie să nu cred.(îmi miroase impunerea forţei cu înţelegeri pe ascuns sau din priviri=tacit, că tot e la modă, vă amintiţi cum erau marile puteri şi rusia)

 3. Recomandat ar fi sa nu se mai foloseasca cuvantul “autist” atunci cand se descriu situatii negative, fie el utilizat chiar si intre ghilimele. D-nul Aurescu stie ce insemana autist/autism?

  Gestul poate fi descris de o multitudine de epitete, fara a apela la acest cuvand care descrie o boala.

   • Stai putin ca nu inteleg. Daca atitudinea Ungariei fata de Romania este gresita daca nu total inacceptabila inseamna ca in opinia domnului Aurescu autistii sunt niste greseli daca nu chiar total inacceptabili? Scuze dar aici e o problema de discriminare. Tu chiar nu pricepi ca autismul este o boala? Chiar nu pricepi ca acest termen se refera la persoane cu handicap? Trebuie condamnati autistii? Cred ca mai bine ar fi ca un ministru de externe sa fie atent totusi la exprimari si sa nu faca foloseasca termeni care fac atingere si la anumite categorii de persoane cand se refera la atitudinea Ungariei fata de Romania. O poti face si fara sa folosesti termini ce sunt soecifici unei categorii de persoane cu deficient cand vorbesti de greseli.
    In comentariul la care te-ai repezit sa raspunzi fara sa pricepid e fapt absolut nimic nu era laudata atitudinea ungurilor. se atragea atentia ca astfeld e atitudini pot fi condamnate si prin alte exprimari cares a nu aduca atingere persoanelor cu handicap. Au condamnat multi lideri europeni aceste agrduri dar in mod civilizat si fara sa aduca atingere nimanui dar si fara referiri la lucruri care tin de discriminari.

    • Pe ce lume traiesti ?! Inca nu te-ai lamurit cu LIDERII maghiari ? Lasa filozofia cu termenul autist la propriu, asa cum il interpretezi tu si mentorul tau Oana. Si tu si Oana il criticati pe ministrul de externe roman. Aveti tot dreptul. Nu ziceti nimic despre cel care a dat tonul in mod abrupt, prin fapte concrete, Ungaria prin faimosul ministru de externe. Analizele strict pe text, palesc in fata faptelor. Pe astea voi nu le vedeti.

     • Scuze! Vrei sa iti desenez ca sa pricepi ca nu iau apararea ungurilor si ma doare undeva de ei? Nu pe unguri si gesturile sau declaratiile lor, despre care stai linistit ca am o parere execrabila, ii analizam aici ci gafele oficialilor romani. Si inca ceva. Daca tot te dai mare roman si patriot atunci crede si in vorbele populare romanesti, mai ales in cea care spune ca razbunarea este arma prostului.

    • @Mihail, 22 sept. 2015, 08:29
     Ai chipurile o parere execrabila despre unguri dar o spui abia dupa ce esti tras de urechi ! Esti foarte exigent in schimb cand analizezi ,,gafele” oficialilor romani. Da, esti mare patriot !

 4. Sigur. Uniunea Europeana – portile in laturi, deschise si libere pentru toti.
  Numai cine nu vrea nu intra.

 5. ACTIUNEA XENOFOBA NEOHORTISTA A GUVERNULUI VIKTOR ORBAN, NU ESTE DE LOC INTAMPLATOARE AM SENZATIA CA A FOST PLANIFICATA COORDONATA DIN ALTA PARTE
  GUVERNUL V. ORBAN NU ACTIONAZA DE CAPUL LUI ESTE SUVENTIONAT FINANCIAR MASIV DE UN PRIETEN BUN AL UNGARIEI ==VLADIMIR PUTIN== PENTRU A CREEA HAOS IN EUROPA AVAND TOT INTERESUL CA UNIUNEA EUROPEANA SA SE DESTRAME SUB PRIVIREA INGADUITOARE A DOMNEI MERKEL CARE DIN RATIUNI PUR ECONOMICO-FINANCIARE JOACA UN JOC DUBLU CARE A DEVENIT PARAFRAZAND O EXPRESIE A DVS. ”SULFUROS”
  1.MERKEL DORESTE SA CONDUCA EUROPA CU”O MANA DE FIER”NU STIU CUM ESTE POSIBIL CA ACEASTA DOAMNA MERKEL INVOCA NECESITATEA AUSTERITATII IN TARI CA ROMANIA PE CARE ==NU O ALPICA IN GERMANIA???== CONSIDARAND CA NUMAI GERMANIA ESTE MOTORUL EUROPEI INDUSTRIAL SI FINANCIAR INGENUNCHIND ALTE TARI(ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI VICTOR PONTA ESTE ACUM IN POZITIA DE INCULPAT PE MOTIVE JURIDICE IMAGINARE PENIBILE PENTRU CA SI-A PERMIS SA IASA IN RADUIALA LUI MERKEL SI A FACUT CA ROMANIA SA PROSPERE TIMID DAR, CU ANUMITE PERSPECTIVE CARE SA DUCA SI LA O PROSPERITATE A POPORULUI ROMAN ==DECI A FOST PEDEPSIT == DE SLUGA SUPUSA KW JOHANNIS SI UNETELE SALE DE REPRESIUNE DE LA ”DNA”PRECUM SI ALTI MAFIOTI INFOMETATI DE PUTERE CARE SUNT PUSI NUMAI PE FURAT )
  ACESTE METODELE ILOGICE IMPUSE DE MERKEL DE AUSTERITEATE DIN INTERESE PUR POLITICE IN FAVOAREA EI SI A PARTIDULUI EI CARE CONDUCE IN TOTALITATE ”PPE” SUNT CONVINSA CA DIN ACEST MOTIV A FOST NUMIT PRESEDINTE AL ROMANIEI KW JOHANNIS UN BIET PROVINCIAL UN MAIMUTOI PARVENIT CU MULTE SCHELETE IN DULAP(CELE 6 CASE OBTINUTE IN MOD ONEROS) DE ORIGINA GERMANA CARE NU ARE PERSONALITATE, CARISMA ESTE FAD NU TRANSMITE NIMIC BUN PENTRU ROMANIA DAR, CE ESTE MAI GRAV CA DEMONSTREAZA IN FIECARE ZI CA NU ARE NICI UN FEL DE LEGATURA CU ROMANIA SI
  ” REALITATILE DIN ROMANIA” SE UMFLA IN PENE CA UN COCOSEL DE MUNTE” LA PALATUL COTROCENI MIMAND PATRIOTISMUL IN MOD ATAT DE FALS DAR, O DATA AJUNS LA CONSILIUL EUROPEAN ESTE EXACT CA BASESCU ”O CURCA” (NU POT SA AFIRM ”CURCA BEATA” CUM ERA BASESCU PE CARE NIMENI IL BAGA IN SEAMA LA ACESTE REUNIUNI IMPORTANTE CAND IL VEDEAM LA TELEVIZOR MIE PERSONAL CA ROMANCA IMI VENEA SA INTRU IN PAMANT DE RUSINE CA AVEM UN ASTFEL DE PRESEDINTE)
  2. DOAMNEI MERKEL NU II PASA DE== EUROPA== SAU DE== UNIUNEA EUROPEANA== FACE UN JOC MURDAR SI PERICULOS PENTRU ASA ZISA UNIUNE EUROPEANA CARE SE PARE CA DISPARUT??? IAR LIDERII CELOR 27 DE STATE PAR AUTISTI SI INCAPABILI SA INTELEAGA CE VIITOR VA AVEA EUROPA CONDUSA DE ACEASTA FEMEIE FARA SCRUPULE SI DE UN DICTATOR CA PUTIN CAND SE VOR TREZI VA FI PREA TARZIU ”VA FI O NOU YALTA??”SAU EXACT CA ACUM CAND MUSULMANI SERIENI,AFGANI, PACHISTANEZII SI ALTI NATII STIUTI SAU NESTIUTI AU INVADAT PARCA LA UN SEMNAL BINE ORGANIZAT BATRANA EUROPA INTRATA IN COLAPS FARA IESIRE COMPLET NEPREGATITA SI BUIMACITA DE SITUATIA CARE PARE FARA NICI O REZOLVARE CARE FACE REPARTITII DE OAMENI IN CELE MAI MULTE CAZURI DISPERATI SI FARA APARARE PE CARE II DISTRIBUIE CA PE” SCLAVI LA TARG”IN FUCTIE DE OBTIUNILE PROPRIETARILOR SAU PE POST DE” ANIMALE BUNE DE TRAS LA JUG” ESTE ABSOLUT REVOLTATOR INUMAN SI DEZGUSTATOR PENTRU NISTE TARI CARE SE PRETIND DEMOCRATE
  DOAMNA A.MERKEL ISI URMARESTE PROPRIILE INTERESE SI INTERESELE IMEDIATE ALE GERMANIEI FIIND PRIETENA CU PUTIN DIN MOTIVE DE ”GAZPROM”PETROL GAZE IEFTINE SI ALTE AFACERI MAI MULT SAU MAI PUTIN VIZIBILE
  VIKTOR ORBAN UN FEL DE EXECUTANT BAGAT IN FATA DAR, PE POST DE SLUGA EXACT CUM A FOST HORTY FATA DE HITLER ESTE LASAT SA ISI FACA DE CAP AICI LANGA ROMANIA NIMENI NU II SPUNE ABSOLUT NIMIC ,NU CRED CA VA FI SANCTIONAT DE MAI MARI EUROPEI PENTRU CA ORBAN SE BUCURA DE” UMBRELA GERMANIA” CARE NU VEDE, NU AUDE SI NU O INTRESEAZA CE SE INTIMPLA IN ACEASTA ZONA DE SUD -EST A EUROPEI S-A PRIMIT UN SINGUR ORDIN LA BUDAPESTA ==REZOLVAI SI GATA==
  VIKTOR ORBAN ESTE LASAT SA RIDICE GARDURI DE SARMA, SA MOBILZEZE ARMATA MAGHIARA IMPROSCAND GAZE LACRIMOGENE SI TUNURI DE APA INDREPTATE SPRE FEMEI COPII SI BARANI REFUGIATI VENITI DINTR-UN RAZBOI NEMILOS CU GAZ SARIN CARE AU OMORAT MII DE OAMENI NEVINOVATI FEMEI COPII BATRANI TOT DIN ORDINUL UNUI DICTATOR DEZAXAT SUSTINUT TOT DE PUTIN
  LUI VIKTOR ORBAN I SE PERMITE ORICE ,SA INCALCE CONVENTII INTERNATIONALE INCURAJATE DE APARTENENTA LUI LA CLUBULUL ”PPE ”DAR IN CALITATEA DE SLUGA CARE DE FAPT SPALA RUFELE MURDARE ALE DOAMNEI MERKEL CARE I-A MINTIT PE SIRIENI CA POT VENI IN GERMANIA DAR CAND S-A TREZIT CU EI LA USA S-A RETRAS SI L-A PUS PE VIKTOR ORBAN SA FACA CURAT EXECUTAND ORDINELE SEFEI LUI DE LA BERLIN
  VIKTOR ORBAN ESTE DE O OBRAZNICIE INCALIFICABILA MAI ALES FATA DE ROMANIA PENTRU CA I S-A PERMIS DE 100 DE ORI PANA ACUM DE JIGODIA DE BASESCU SA INSULTE POPORUL ROMAN CONSIDERAND TRANSILVANIA O PROVINCIE A UNGARIEI IAR ACUM ARE UN ALT ALIAT KW JOHANNIS CARE NU A SCOS NICI MACAR O VORBA CAND MINISTRUL MAGHIAR DE EXRENE A AMENTAT ROMANIA CA VA RIDICA UN GARD DE SARMA GHIMPATA INTRE 2 TARI MEMBRE ALE UE SI NATO DE ACEEA KW JOHANNIS MERITA NUMAI APELATIVUL DE SLUGA A ACTULIEI ”’ DOAMNE DE FIER” A EUROPEI HERR MERKEL CARE NU ISI MERITA NUMELE SA II FIE ATRIBUITA ACEASTA CALITATE ”DOAMNA DE FIER” PUSA IN OGLINDA CU PRIMULUI MINISRU BRITANIC MARGARET THATCHER CARE A FOST==O ADEVARATA DOAMNA DE FIER== PENTRU BRITANICI SI NU SI-A PUS NICIODATA IN GAND SA DISTRUGA COSTRUCTIA COMUNITATII EUROPEANE ASA CUM JOACA DUBLU HERR MERKEL PRIN INTERMEDIARI FARA COLOANA VERTEBRALA
  CU TOATE EFORTURILE SI CALITATILE INCONTESTABILE PE CARE REPUTATUL AVOCAT SI DIPLOMAT BOGDAN AURESCU IN CALITAREA SA DE MINISTRU DE EXTERNE NU VA OBTINE NIMIC DIN PACATE ,NICI UN FEL DE PEDEPSA SAU SANCTIUNE EXEMPLARA IMPOTRIVA UNGARIEI SI A LUI VIKTOR ORBAN DIN CAUZA AUTISMULUI TOTAL AL CONDUCATORILOR UNIUNII EUROPENE CARE NU ISI DAU SEAMA CE PERICOL REPREZINTA ACEST NEOFASCIST IREDENTIST CARE MAI NOU S-A UNIT CU PUTIN SI DE CE NU CU DICTATORUL DIN SIRIA CARE SI-A OMORAT PROPRIUL POPOR CU ARME CHIMICE NU SUFAR DE SCENARITA DAR, TOTUL ESTE POSIBIL?

 6. Fara gard intra oricine in Schengen ILEGAL la orice ora. Infractori, teroristi, imigranti, droguri, arme, contrabanda etc. Care e problema? Si in SUA exista o dezbatere pe tema aceasta deoarece intra milioane de oameni ilegal in fiecare an prin granitele din sud si se presupune ca multi dintre ei sunt infractori. Declaratia este ridicola in primul rand pentru ca insulta autistii si in al doilea rand pentru ca nu e nici o problema cu intentia de a preveni intrarea ilegala in Schengen care oricum este prevazuta in acordul de aderare. Mii de autisti sunt angajati de companii IT datorita inteligentei ridicate, IQ-uri mult mai mari decat al celor care bat cu pumnul in masa cand aud de garduri la granita Schengen. O intrebare simpla de logica elementara: ce rost mai are spatiul Schengen daca oricine poate intra oricand la pas lejer prin camp fara sa fie controlat, legitimat?

 7. I-a ajuns lui Aurescu cuțitul la os și ungurilor le-a ajuns ”Șenghenul” la budă.
  Luați din față, civilizaților! Nu stați la coadă.

  Pute Europa a civilizație… și progres.

 8. Ungaria sufera de o criza identitara care nu se ma sfarseste si care o face vulnerabila la provocarile istoriei. Daca mi-aduc bine aminte, ce-l durea cel mai tare pe ministrul de externe ungur era faptul ca tara sa e tratata de “coridor”, de loc de tranzitie spre Vestul civilizat. Si, refuzand sa fie coridor, tara lui Petofi se redefineste ca “bastion”, ceva care, oricum, seamana cu o casa. Chiar daca in mijlocul casei se taie un spatiu de trecere, al nimanui, tot un semn de civilizatie se cheama ca este, un semn ca ocupantii nu mai sunt nomazi ci locuitori de drept ai taramului. Aici inclin sa-l cred pe dl.Chirieac, ungurii vor sa se constituie in bastion al Europei si, probabil, vor reusi. Nu cred ca Berlinul sau Haga vor impune sanctiuni pentru gardurile de sarma inaltate pe conturul bastionului. Daca ungurii vor sa tina fortul impotriva hoardelor “barbare”, treaba lor, nu i-a fortat nimeni s-o faca. Iar noi vom trece si peste asta, fiindca pe la noi s-a trecut mereu si ” ce e val ca valul trece”. Ministrul Aurrescu face bine sa se ratoiasca la ratoiala omologului maghiar, noi, unii, bastioane din astea am tot tinut, si Europa nici vorba sa se sinchiseasca.
  Intre timp aflu din Le Point ca Franta e la fel de nedorita ca loc de azil ca si Romania, desi ea, Franta, se afla in Schengen. E cazul sa mai insistam?

 9. Ar putea ! Cine o spune ? Aurescu.Bine…hai sa vorbim discutii.Si chiar daca s-ar intampla sa fie sanctionata de ochii lumii pe cai neoficiale ungurii vor fi felicitati pt ca fac exact ceea ce trebuie pt a apara Europa Civilizata de astfel de invazii nedorite pentru ca acesti refugiati nu mai sunt doriti asa cum s-a crezut initial nu comentez motivele pt care acest lucru s-a intamplat.Aici a fost de fapt marea greseala,condamnabila greseala a Germaniei.Le-a dat sperante fara sa fie pregatita pt asta,fara sa calculeze numarul mare al celor care ar putea sa invadeze tarile Spatiuliui Schengen

 10. Domnule Radu Tudor,profesorul Dan Voiculescu avea un program prin care noi,cetățenii să ne expunem soluțiile noastre pentru economie și nu numai.Cartea a fost redactată deja dar am propuneri:
  Pe lângă salariile mici,după ce în sfârșit vrei să vi acasă de la lucru,în România nu este nimic de făcut în centru,cât să te împiedice să ajungi acasă și să leșini pe canapea cu televizorul deschis.
  Pentru început m-am gândit ca Ministerul Culturii să facă cumva să se organizeze zilnic cmîn fiecare oraș,în centru,după ora 17,spectacole stradale,cum mimi zicem sau ceva în genul.Astfel,românii ar privi altceva decât televizorul și și-0ar reîncărca bateriile venind acasă un pic mai odihniți sau cât să-și facă bine odihna

 11. Prefer mai mult timp alocat emisiunilor: CaN România:GENIALĂ! emisiunile tale şi cu Dana Grecu dar cu tentă de băşcălie, a lui Mircea Badea. În emisiunea lui Gîdea trebuie mai multă ironie(zîmbet), chiar toate emisiunile dar cu mai multă ironie că ne-am săturat de încrîncenare. dacă puteţi lua în seamă şi-n considerare opţiunea şi chiar de nu, tot vă mulţumesc pentru că rezistaţi şi sînteţi armonia în grup pe care nu o găseşti în nicio televiziune online.
  ,

 12. Din ce am văzut ungurii insistă cu gardul. Ei sincer cred că este o acţiune utilă. În această situaţie Comisia ar trebui să-i ajute să împrejmuiască toată Ungaria cu un gard solid. Poate că este mai bine aşa!

 13. Pai daca ungaria nu vrea sa primeasca acei refugiti are tot dreptul sa nu o faca.
  Ceia ce fac tarile occidentale bogate este o rusine pentru europa nu ce face ungaria. Cand Franta si Anglia care care sunt principalele vinovate pentru valul de refugiati (democratizare cu bombe, regime change, Assad must go etc.) vin si spun ca iau 15 mii de refugiati sunt iste ipocriti.
  Ar trebui toti refugiatii imbarcati si trimisi in Franta si Anglia si sa se spele pe cap astia cu ei impreuna cu cretinitatea si aroganta acestor tari.

 14. “Eurostat a procesat datele celor 213.000 sosiți începând cu luna aprilie. În total este vorba de 44.000 care vin Siria, deci nici măcar 20% din total.27.000 vin din Afganistan, 17.700 sunt albanezi, 13.900 provin din Irak, iar restul din Eritreea și din alte țări”. de modul cum actioneaza imigrantii in tarile occidentale vizitate, de ce s-a intamplat nu demultin franta incep sa le dau dreptate ungurilor. din ce in mai sigur devine faptul ca ungurii actioneaza la comanda germaniei.faptul ca din ce in mai multe state ue se cer referndumuri privind primirea imigrantilor-refugiatilor arata falia dintre sefii politici si populatie. cine crede ca populatia europeana satula de masele de imigranti din toata lumea abia asteapta noi hoarde sa ajunga pe teritoriul lor cu toate problemele pe care le creaza se inseala amarnic. populismul asta vecin cu inconstienta cu privire la primirea acum a catorva sute de mii de asa zisi refugiati iarmaine a unor posibile milioane sosite pe acelasi principiul al refugiatilor de razboi arata grave probleme de perceptie a realitatii. in turcia sunt cateva milioane de refugiati din siria, in liban alte cateva milioane samd. ce sa mai zicem de milioanele din libia, liban, afganistan, irak etc pe unde marele licurici si-a bagat coada aducand “democratia” si provocand dezastre sociale si economice mai mari decat pe vremea “dicatorilor” care inabuseau democratia? ce se poate intampla in acest caz? milioanele si miliaonele de oameni care vor sa navaleasca in europa pot spune evident ca sunt victimile unor razboaie si realitatea ne arata ca in ultimii 20 de ani nu a existat practic o zi fara morti si raniti in urma unor razboaie . trebuie primiti toti asa gramada pentru asta? mai sunt razboaie prin africa, asia etc trebuie sa vina si de acolo milioanele de refugiati? nu cred ca toti care se manifesta pe blogul asta sau altele contra acceptarii sosirii in tara noastra dar si in europa a acestui val de imigranti au probleme de cultura, inteligenta sau mai stiu eu ce prostii debiteaza diversi asa zisi analisti prin showurile tv unde nu mai pot de grija imigrantilor-refugiatilor. poate ca totusi astia destul de multi vad mai bine situatia. si mai cred ca la un evantual referendum pe tema asta si nu in sondajele masluite de pe la avangarde, csci etc exista o mare posibilitate ca sa fie respinsa ideea primirii de refugiati in tara.

 15. Din pacate nu rezonez cu Dvs. domnule Tudor.
  Dl. ministru Aurescu care avea o aura buna incepe sa nu mai fie un diplomat pur sange si nu stiu unde este osul si unde este cutitul in diplomatie sau unii cu painea si cutitul ii fac semne.
  Astept sa vina valuri de migranti la frontiera de vest a Romaniei acolo unde deja sunt dislocati oameni si tehnica si sunt curios cum vom reactiona la un potential val masiv de migranti, daca informatiile vor fi corecte, apoi sa judecam o tara mica ca a vecinilor nostri care au fost depasiti de situatie cu toate gardurile lor cu tot. Incerc sa vad lucrurile la rece fara vreun parti-pris fiind vorba de Ungaria.

 16. Acum nu luati de buna tot ce zice papusica vorbitoare, faceti-va doar o parere despre baietii astia obraznici fara Dumnezeu, adevarate pericole la adresa crestinatatii.

 17. Aurescu a invatat hartile si drapelele tarilor din Europa? Nu de alta dar ultima data vorbea de Germania si dadaea cadouri germanilor brosuri ce aratau pe coperta harta Frantei colorata cu drapelul Germaniei.

 18. nu prea cred.ungurii vor sa pare independenti dar nu sunt.indeplinesc ordinele angelicai.cand angelica a spus:germania primeste toti refugiatii,prin ungaria se plimbau sirienii ca la promenada.cand angelica a vazut ca-i groasa si a inceput sa o dea ocolita hop si ungurii cu gardul.sa fim seriosi:am ajuns in” europa unita “sute de milioane de barbati sub ordinele unei fuste.halal de noi!

Leave a Reply