Home Articole Volkswagen, frauda cu poluarea motoarelor diesel !

Volkswagen, frauda cu poluarea motoarelor diesel !

4059
9
Volkswagen risca penalitati de pana la 18 miliarde de dolari dupa ce compania a fost acuzata ca a realizat un program software pentru masinile diesel ce inseala autoritatile de reglementare ce masoara emisiile toxice, a anuntat Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA), citata de Reuters. “Pe scurt, aceste masini contin software ce dezactiveaza controlul emisiilor cand se conduce normal si il activeaza cand masina este supusa unui test de emisii”, a declarat Cynthia Giles, functionar EPA.
Volkswagen risca penalitati civile de 37.500 de dolari pentru fiecare masina ce nu respecta regulile federale privind emisiile in atmosfera.
Exista 482.000 de masini diesel in patru cilindri VW si Audi, vandute din 2008 si pana acum, toate implicate in aceste acuzatii aduse acum.
Un purtator de cuvant al VolkWagen a spus ca producatorul de masini “coopereaza cu cei care fac investigatia: nu putem comenta mai mult acum”.
Mecanismul acuzat mascheaza adevaratele emisii doar in timpul testarii, asa ca atunci cand masinile circula in mod obisnuit emit un nivel de pana la 40 ori mai mare decat cel permis de regulile privind calitatea aerului, menite sa protejeze sanatatea cetatenilor, a spus Giles.

9 COMMENTS

  • Valeleu… Nu pot sa cred.
   Germanul nu-i neamt?
   Adica jegohanis e un hot?
   Au distrus astia visul romanilor de a deveni nemti.

  • Ce hoti, si asta la nivel de companie mare plus va dati seama cati manageri si ingineri sunt implicati intr-o asemenea smekerie !
   La nemtii cinistiti o sa se lase cu o amenda iar la noi ar fi abuz in serviciu si complicitate la abuz si ar intra la puscarie si ministrul economiei si mai ales prim ministrul care l-a pus pe ministrul economiei evident prin traffic de influenta, mita si spalare de bani neaparat.
   Da’ io cred ca Klaus o sa ne bage in randul lumii adica al hotilor cinstiti cu acte in regula.

 1. Este foarte greu de emis o parere cand vine vorba de voracii producatori auto. Concurenta este acerba ca si pumnii trasi pe sub masa. Trebuie tinut seama si de unde vin acuzatiile. Nu trebuie uitat ce tehnologie era folosita in 2008 si care este cea actuala.

Leave a Reply