Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat marți că deține informații de la înalți responsabili ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) care confirmă moartea liderului lor, Abu Bakr al-Baghdadi.

‘Înalți responsabili ai SI prezenți în provincia (siriană) Deir Ezzor au confirmat pentru OSDO moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul Statului Islamic”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. ”Am aflat astăzi, dar nu știm când și cum a murit”, a adăugat el.

Rusia a afirmat pe 22 iunie că este foarte probabil să-l fi omorât pe Al-Baghdadi în cursul unei lovituri aeriene la sfârșitul lunii mai în Siria, informație ce nu a fost confirmată la acel moment de nici o altă sursă.

Liderul Statului Islamic a apărut o singură dată în public în iulie 2014 la moscheea al-Nouri din Mosul, marele oraș din nordul Irakului.

Abu Bakr Al-Baghdadi nu a mai dat nici un semn de viață de la difuzarea unei înregistrări audio în noiembrie, la scurt timp după lansarea unei ofensive la Mosul, în care el le cerea oamenilor săi să lupte până la moarte. El ar fi părăsit orașul la începutul anului, îndreptându-se probabil către frontiera irakiano-siriană.

Irakul a anunțat recent preluarea controlului asupra orașului Mosul de la gruparea Stat Islamic, care îl cucerise în iunie 2014, scrie Agerpres.

 

7 COMMENTS

 1. Cand un lider al terorii este dilit inseamna ca nu mai este de folos cu nimic nici celor care-l executa nici altor puteri care-l mai aparau din diverse interese.Tehnic nu e o mare problema sa-l localizezi si sa i-o dai…momentul e mai greu de ales.

  • Important este ca sprijinitorul fanatic al PSD domnul Ciuvica e bine merci !
   El e liderul terorii la A3 !

   El a devenit noul Boureanu, nu poate nimeni sa vorbeasca in studioul A3 pt ca Ciuvica in cel mai pur stil Bourean il intrerupe si vorbeste peste el.
   E ingrozitiarea marionetea aia de la PNL domna Braderburg , whaterver, dar agresivitatea absurda a lui Ciuvica o s-o faca in curand simpatica cu toate cretinitatile pe care le debiteaza.
   Ciuvica a devenit deja daunator…

 2. Are si ventilator ciuhabul:)))un aer conditionat nu găseai si ei:))
  Bine ca e mort:)sper sa moară unul dupa altul
  Foarte mult rau au facut mostrii astia sunt pe jumatate kurd din partea tatalui meu si stiu cat jaf cate nenorociri cat hoas fi dezastru au adus in irak diavolul astia…au jefuit aveti case mosii pământuri au violat ucis si prăduit tot ,a si pt naivi rebelii sirienii sunt foarte foarte apropiați in fapt de isis mulți de la FSA fac dovada la isis si vice versa ,pr sau arme sprijin impotriva armetlor guvernametale si a iranului…asa ca acolo nu exista rebeli moderati opoziția moderată pacat ca nu ati cercetat sa vedeti ce lucruri absolut oribile au comis rebelii in siria au ucis schigiut si maltratat crestini si yazdi si kurzi au torturat sute de oameni si au distrus sate si orase întregi au comis acte crunte de barbarie si ei si isis si al nusra,toti sunt fundamentalisti teroristi spălați pe creier de islamul radical de rautate si dorinta pt putere…
  bine ca a murit al bagdadi…
  Oricine l-a ucis a facut fantastic..fie rusi fie americani nu contează

Leave a Reply