Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis marţi o scrisoare deschisă arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, prin care îi cere înlocuirea lui Francisc Doboş din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, acuzându-l de “conduită inadecvată poziţiei sale”, prin comunicate şi prin postările personale pe reţelele de socializare.

“Doresc să vă înaintez pe această cale un protest oficial faţă de conduita domnului Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, care şi-a permis să insinueze, atât prin intermediul unor comunicate de presă oficiale, cât şi al unor postări în nume personal pe reţelele de socializare, că aş servi, în calitate de Primar General, anumite grupuri de interese, nenominalizate, fără a aduce vreo dovadă în acest sens”, se arată în scrisoarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, adresată Arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu.

Firea mai spune în scrisoare că Francisc Doboş a folosit un “limbaj trivial” la adresa sa şi a răspândit “informaţii trunchiate”, solicitându-i Arhiepiscopului înlocuirea lui Francisc Doboş din funcţia de purtător de cuvânt.

“Încă mai nutresc speranţa că această conduită nu este aprobată, sau chiar încurajată de către Înalt Preasfinţia Voastră, drept care vă rog să-l înlocuiţi pe dl. Doboş din poziţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice şi să încredinţaţi această misiune unei persoane capabile să poarte un dialog civilizat cu publicul în general şi cu autorităţile în particular, chiar şi pe teme considerate sensibile”, subliniază edilul.

Gabriela Firea invocă şi un fragment dintr-o predică rostită de Ioan Robu în care acesta îndeamnă la “un comportament care îi este total străin subalternului Dumneavostră”: “Implor harul lui Dumnezeu pentru ca rugăciunea noastră comună din aceste zile să topească gheaţa inimilor noastre, să ne apropie unii de alţii pentru a ne simţi tot mai mult fraţi între noi, de vreme ce ne ştim cu toţii fraţi ai lui Isus Christos şi împreună, fii ai Tatălui ceresc”.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti a avut, în ultima perioadă, postări critice la adresa primarului Capitalei, referitoare la clădirea de birouri Cathedral Plaza. “Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot sa nu remarc că naşa de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit “turnul corupţiei”, Cathedral Plaza. O fi o pură coincidenţă?!”, a scris preotul într-una dintre postările de pe Facebook, ataşand şi o fotografie de la nunta primarului general.

Într-o altă postare, Francisc Doboş a scris: “Apropo, cum se spune în limba română ţoapă şi tupeu?!”. El a distribuit o ştire despre cererea de eliberare a avizului necesar desfiinţării clădirii de birouri Cathedral Plaza pe care Primăria Capitalei a trimis-o la Ministerului Culturii, iar în acelaşi timp primarul Capitalei i-a cerut arhiepiscopului Ioan Robu să nu mai lanseze acuzaţii la adresa sa. Săptămâna trecută, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu declara că, în opinia sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, “fuge de obligaţia de a da decizia de demolare” în cazul Cathedral Plaza, el explicând că în această problemă nu s-a ajuns la niciun acord. El spunea că există o hotărâre definitivă de demolare a imobilului, dar că în această problemă nimeni nu vrea să facă primul pas, scrie news.ro.

 

17 COMMENTS

 1. Scandalul e in firea acestot vremuri,ideea e ca unii il cauta cu lumanarea,regretabil ca s-a ajuns aici dar sa vedem cine a ridicat primul tonul.Biserica nu a facut altceva decat sa se puna in practica o hotarare judecatoreasca,in culpa fiind PMB cea care a dat avizele in mod ilegal si a acceptat ca aceasta constructie sa se ridice.Au trecut 11 luni de la preluarea madatului,a schitat cineva din PMB vreun gest ca ar avea de gand macar sa demareze o initiativa in acest sens ?

   • Sa-i fie rusine ca s-a razgandit dar nu vad relevanta,aici avem o hotarare judecatoreasca…Nu aveam destule scandaluri care ne-au bagat in gura partenerilor europeni ? Ne mai trebuia unul exact acum si cu Biserica Greco Catolica ?

    • Exista hotarare judecatoreasca, cine isi asuma o demolare profesionista a edificiului, fara a afecta ansamblul apiscopal ?

     • Exista experti pt asa ceva daca nu la noi pt ca ne-au cam fugit creierele atunci in strainatate, totul e sa organizezi licitatii corecte pe criterii profesionale si sa dai drumul la treaba.

   • “Sa nu uitam ca popa Robu a fost de acord cu ridicarea constructiei.”
    Daca exista documente in acest sens, ar fi de dorit ca aceste acte sa iasa la iveala. “actili vorbeste”.

 2. Cathedral Plaza este o rusine a Bucurestiului, si un edificiu al puterii mafiei transpartinice a imobiliarelor si nu numai.
  Doamna Primar General coborati, va rog, pana la intrarea din strada Saligny a primariei capitalei ca sa admirati strada plina de gropi si inchipuiti-va ca asa arata multe strazi ale capitalei.
  Sper ca Doamna Primar General sa nu fi devenit un instrument in mana mafiei transpartinice. Cazul Cathedral Plaza trebuie rezolvat cumva de comun acord, amiabil cu Arhiepiscopia Romano-Catolica.

 3. A gasit primarita solutia: facem sondaj daca aplicam legea si o sentinta definitiva.
  Eventual un sondaj factut de pieleanu.

  Nu facem un sondaj si daca ar trebui sa infunde ei puscaria.

 4. Eu spun ca la fiecare hotarare judecatoreasca sa se faca cate un televoting doua seri la rand la doua televiziuni pe care si le alege chiar doamna primar(aici chiar are expertiza) pe reteta OTV,daca mai tineti minte acel delir mediatic cu domnul Dan si “invitatii”…. Cam asta e nivelul Primariei actuale.

 5. Ce tupeu are madam firea, tupeu nesimtit! Sa ceara schimbarea din functie a unei persoane, care a cerut doar aplicarea unei sentinte definitive! Astia sunt oamenii psdului dle Tudor! Si a3 ii prezinta in topul increderii! Ciuma rosie, stapaneste bucurestiul si romania. Greu vom scapa de cancerul asta, numit psd!

  • Are acoperire Firea daca acel domn a facut-o toapa….Urat ! Putea sa-si faca un alt cont fara sa expuna biserica catolica si nu mai sarea nimeni ca arsa….

  • Mammii ?! Aoleuuu iar ai inceput cu ciuma rosie. Mai bine ai scrie numele proprii cu majuscule. Tupeu de unineuronic.

 6. Hai sa facem refenredumuri ca sa punem in practica sentintele judecatoresti in Romania !

  Hai sa ne bagam nasul ca primari in alte institutii care nu ne privesc !

  Normal ca a facut-o “toapa” cu “tupeu”. Ia tanti si pune in aplicare sentinta si demoleaza cladirea construita de firma nasei tale si nu mai fa scandal !

 7. O toapa care se cam baga peste tot. Este ca musca țețe. Numele articolului ar fi fost domnule Tudor: Madam Pandele nu vrea sa respecte justitia ! Dar nu ne mai miram …asa sunt pesedistii ! Au greata fata de statul de drept!

Leave a Reply