Analistul politic Cristian Pârvulescu, a comentat, la “Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, conflictul existent între Preşedinţie şi Guvern, despre care a afirmat că este “păcatul originar” al democraţiei româneşti.

“Avem o serie de evenimente politice de suprafaţă şi o criză de regim care ţine de natura relaţiilor dintre preşedinte şi primul ministru. Şi până nu vom rezolva instituţional acest păcat originar al democraţiei româneşti vom avea întotdeauna această criză”, a spus analistul Cristian Pârvulescu, la Antena 3.

“Criza de regim ajunge într-o fază acută cam la 6 luni de la începerea unui mandat prezidenţial”, a spus Pârvulescu, dând ca exemplu episodul din iunie 2005, când relaţiile dintre Traian Băsescu şi Tăriceanu s-au răcit până la a deveni ostile.

“Există o contradicţie între puterea primului ministru şi legitimitatea electorală a preşedintelui”, a mai spus Cristian Pârvulescu.

12 COMMENTS

  • @citizen,
   .
   1. În primul rând expresia ”îl acuză pe Iohannis” nu-și are locul câtă vreme ceea ce a spus Ponta a fost doar ”o constatare” care se vede și de pe Lună, dar și raportat la multele declarații belicoase , cu impact mult mai mare, care nu au fost considerate la vremea respectivă a fi ACUZAȚII la adresa lui Ponta și , urmare, nu au fost tratate cu aceeași măsură niciodată, dar niciodată, fâcându-se astfel dovada unei imparțialități politice evidente. Cuvântul are un impact major asupra antipontiștilor și vine mănușă modului de gândire al acestora cât și pescuitorilor în ape tulburi care-i văd vinovați pe amândoi.
   2. Și folosirea expresiei ”se ceartă” care rezidă urmare cuvântului ”acuză” este tot improprie pentru că aruncatul cu bolovani care vine numai dintr-o direcție se poate numi orice numai ceartă nu. O răutate pur și simplu gratuită(dacă înțelegi ceea ce înseamnă gratuită pentru că s-ar putea să nu…) cum că ”amândoi se ceartă pe ce-au furat”. Ești aiuritor, măi @citizene, prin ceea ce scrii.
   Prin ceea ce scrii dar și cum scrii , orizontul așteptărilor tale se vede a fi destul de tulbure ba, mai mult, asta îi tulbură și pe alții care oricum orbecăiesc pe aici ei ne găsindu-și nu numai direcția dar nici drumul pe care să facă încrezători un pas mai sigur.
   Plecând de la prezumția de nevinovăție sper să fi înțeles, la adevărata ei valoare, dojana mea 😀

 1. Domnul Parvulescu, membru de onoare al asociatiei Pro Democratia a facut ceva pentru democratia acestei tari? Cred ca e membru de mult timp in acest ONG. Ce a facut dumnealui si organizatia pe care o reprezinta pentru a apara drepturile si libertatile cetatenilor, mai ales in ce priveste abuzurile vadite ale justitiei basiste? Intreb doar, sa stiu cat credit sa-i acord pentru declaratiile facute ieri la Punctul de Intalnire.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/06/13/raspunderea-patrimoniala-a-magistratilor-deputatii-incapabili-sa-ia-o-decizie-corecta/

 2. Domnule Radu Tudor, sa-i comunicati domnului Parvulescu faptul ca nu exista nici un ciclu politic, exista unul care VREA si altul care POATE.

 3. Daca si-ar respecta fiecare strict atributiunile constitutionale acest ,,pacat” ar disparea. Constitutia de acum, dincolo de unele limite, este pentru oameni normali. Basescu a pervertito in ultimul hal, iar acum Iohannis o face si el. Este abia debutul ! Ponta, si el cu coada sus, efectueaza vizite externe fara macar a-l informa personal pe presedinte si tot asa .

 4. Dl. Parvulescu mai elegant a spus ca este de partea Presedintelui Republicii, adevarat cu oarece argumente, care in fata unora stau in picioare in fata altora nu.
  Oricum scandalul perpetuu dintre Presedintie si Guvern nu duce nicaieri, face rau doar tarii si cetatenilor ei.

 5. trebuie sa avem repere comune. plecam de la doua evenimente.
  1. ponta pleaca la arabi fara sa anunte si mai nou se plimba printre dictatori.
  2. declara ca demisioneaza daca apare o ancheta a dna-ului pe numele lui si ca nu obstructioneaza dna-ul.
  cu ,sau fara capitalul de incredere , cum trebuia iohannis sa reactioneze ?
  astea sunt reactii politice ? nu mai stim ce e bine si rau ? avem reguli , sau nu ?

 6. Asa se intampla cand vrei sa scapi de dracu’ si dai de tac-su. Bucurati-va Romani! Iohanis, acest Mengele al politicii romanesti, va mai face multe experimente pe pielea voastra. Iar daca maine va candida din nou tot pe el il veti alege. Asta pentru ca va place ca cineva sa va f…. in c…. si sa si va plesneasca cu biciul pe spinare(scuze pentru cuvintele inlocuite cu puncte desi as putea spune ca este o exprimare licentioasa). Deci bucurati-va, a dat fericirea peste voi.

 7. Criza atat de des repetata a luptei intre prim ministru si presedinte este clar datorata in majoritatea cazurilor de criza de caracter a celui ales sa fie presedinte si nu sa fie un al doilea prim ministru,este lipsa de caracter a cate unui neispravit ratacit intr-o functie clar definita de Constitutie ca persoana impartiala care sa asigure echilibrul puterilor si nu pentru a umbla cu excrocherii tocmai el, presedintele.Astfel unora dintre acesti alesi li s-a urcat functia la cap,se considera “Sefu Statului” si au crezut si cred ca li se cuvine sa faca orice tampenie le trece lor prin cap. Este foarte greu de inteles ca functia pe care o au le este recunoscuta doar cat se afla in limitele Constitutiei caci in afara ei sunt doar niste indivizi oarecare si poate nici atat.

 8. din pacate cristian parvulecu a facut cateva greseli clare in emisiune, greseli pe care ceilalti din platou nu le-au sesiza, dovedind o clara partinire fata de una din parti. pentru mine cristian parvulescu poarta o mare vina la aducerea lui vaselu la putere. nu e de uitat implicarea lui si a pro democratia in celebra verificare a softului folosit la alegerile din 2004. nici pana acum nu a raspuns concret de ce l-a favorizat practic pe baselu.

 9. Cine sunt prodemocratia si cine sunt de isi dai cu parerea? Doar manipulatori si mnipulanti de vorbe si idei, in afara de incasatori de venituri si o cupanti ai micilor ecrane.

 10. Ce spune profesorul Andrei Firică, ortoped la Spitalul Colentina: operatia poate fi realizată, cu uşurinţă, chiar şi de specialiştii mediocri. „E o ruşine să optezi, în această poziţie, pentru o operaţie în străinătate. Din punctul meu de vedere este o înjosire adusă medicinei româneşti”, este de părere profesorul Firică. Intervenţia, a cărei durată poate varia de la o oră la două ore, în funcţie de complexitatea problemei medicale, nu este una foarte dificilă. Concret, ea presupune efectuarea unei incizii foarte mici la nivelul articulaţiei respective şi înlocuirea ligamentelor rupte cu grefe proprii, grefe preluate de la cadavru sau cu ligamente artificiale din fibre polimerice.

Leave a Reply