Unul dintre cei mai importanți oameni din campania lui Donald Trump a avertizat statele NATO că vor exista “consecințe”, dacă nu vor contribui mai mult pentru alianță.

Comentariile vin din partea lui Carl Paladino, care a condus campania prezidențială a lui Donald Trump în New York.

Afirmația acestuia vine pe fondul avertismentului lansat de fostul secretar general NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a explicat că dacă Statele Unite slăbesc eforturile de protejare a Europei, Rusia va specula avantajul.

“Dacă Statele Unite s-ar retrage din Europa, atunci, fără îndoială, Rusia ar avansa și ar exercita mai multă presiune în est”, a explicat Rasmussen, pentru BBC Radio 4.

Paladino a declarat, la același post, că oamenii nu ar trebui să creadă tot ce a declarat Trump în timpul campaniei prezidențiale, dar că acesta trebuie luat în serios în ceea ce privește NATO.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă statele NATO nu ar contribui mai mult pentru bugetul alianței, Paladino a răspuns “Nu cred că este foarte clar ce ar putea să urmeze, dar cred că este corect să reluăm termenii la care statele NATO s-au pus de acord, altfel vor exista consecințe”, a explicat Paladino.

“Nu cred că schimbăm statutul NATO, pur și simplu vrem să fie respectat așa cum a fost convenit. Căutăm să întărim acordul”, a conchis oficialul, potrivit Antena3.ro

https://www.theguardian.com/world/2016/nov/14/increase-nato-payments-or-face-consequence-trump-ally-tells-europe

 

3 COMMENTS

 1. Eu am vazut niste interviuri cu Trump cand era mai tanar si trebuie sa spun ca se vede inteligenta omului. El a afirmat la un moment dat, intr-un astfel de interviu, ca daca ar fi sa candideze vreodata la presedentia SUA, ar candida din partea republicanilor, pentru ca sunt cel ai usor de manipulat. Acum, show-ul pe care l-a facut Trump in timpul campaniei poate fi exact asta, un show. Trump e mai mult decat pare, oricum.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/11/10/america-deplorabila-e-america-reala-ce-se-intampla-cu-romania-dupa-alegerile-din-sua/

 2. Faptul ca va sparge retelele de traficanti,bandele de cartier si alte astfel de organizatii infractionale mai mult teroriste este un fapt FOARTE BUN ! Infractionalitatea trebuie combatuta radical,cu barbatie nu cu drepturile omului si cu duhul blandetii in brate…Acum incepe sa-mi placa pana acum eram neutru.

 3. Ce zice consilerul? Nu-l luati in serios pe presedintele Americii.
  Dormiti linistiti atunci.
  Cand Putin o sa invadeze Romania si generalii il intreaba pe comndantul suprem : Domnu Trump ripostam ?
  El o sa zica , pai sa sa-si plateasca singuri tancurile si sa se apare singuri ca ce castig eu la treaba asta?

Leave a Reply