Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a primit miercuri la Ankara pe șeful securității naționale al Poloniei, Jacek Siewiera, și pe consilierul pentru securitate națională al Președintelui României, Ion Oprisor, scrie agenția Anadolu.
Întâlnirea desfășurată la complexul prezidențial s-a referit la consolidarea cooperării dintre cele 3 țări, războiul din Ucraina, precum și ultimele evoluții din conflictul Israel-Palestina.
Susținând că abordarea Ankarei față de Ucraina este în conformitate cu Polonia și România, Erdogan a spus că nu s-au făcut progrese în stabilirea păcii, în ciuda a mai bine de doi ani de conflict activ.
Subliniind necesitatea de a deschide o ușă care să ofere o ieșire onorabilă pentru ambele părți, Erdogan a spus că inițiativele unilaterale de pace care nu implică Rusia „au șanse slabe de succes”.
(…)
„Președintele Erdogan, exprimând așteptările Turciei de la următorul summit NATO de la Washington, a spus că acestea includ asigurarea unei solidarități complete în cadrul NATO, abținerea aliaților de la a-și impune restricții unii altora, în special în investițiile în apărare și comerț, și abandonarea eforturilor de excludere a Turciei în contextul cooperării NATO-Uniunea Europeană”, a precizat Președinția Turciei.
La întâlnire au fost prezenți și directorul de comunicare Fahrettin Altun, consilierul șef al lui Erdogan Akif Cagatay Kilic și alți oficiali.

Leave a Reply