Cum a fost salvată o tânără din Germania la un spital din România

 

Unii pacienți români aleg să se trateze în străinătate, considerând că acolo au acces la medici mai buni, dar povestea Andradei ne arată că este posibil și invers: pacienții să vină din străinătate, pentru a se trata în România.

Andrada, în vârstă de 30 de ani, este de origine română, dar locuiește de mai mulți ani în Germania. La un moment dat, a început să respire din ce în ce mai greu și să obosească la cel mai mic efort. Îngrijorată, s-a dus la spital, unde a efectuat o bronhoscopie, dar starea ei s-a agravat brusc și medicii de acolo i-au montat o traheostomă, care să-i permită să respire. Din cauza acestui dispozitiv, tânăra nu mai putea să vorbească sau să mănânce normal.

La recomandarea familiei, Andrada a decis să vină în România și să se programeze la un consult la Prof. Dr. Ioan Cordoș, medic primar chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR. O alegere inspirată, pentru că diagnosticul primit a fost unul sever: stenoză idiopatică laringo-traheală, adică o îngustare a laringelui și a traheii, care afectează respirația. Profesorul Cordoș este unul dintre foarte puținii specialiști în chirurgia traheii, domeniu de mare dificultate. P

Pentru Andrada, singurul tratament posibil era o intervenție de chirurgie toracică prin care să fie eliminată porțiunea afectată, urmată apoi de reconstrucția căii respiratorii. Operația a fost realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR de echipa profesorului Cordoș. În urma procedurii, pacienta ascăpat de neplăcerile traheostomei și și-a redobândit vocea. Andrada se poate bucura în continuare de o viață normală.

„În România avem medici excepționali, foarte bine pregătiți și dornici să te ajute. Semnul acesta de la gât o să îmi amintească toată viața de medicii care m-au salvat”, spune Andrada, bucuroasă că a scăpat de dispnee, adică de dificultățile la respirat, că poate vorbi și se poate hrăni normal.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la servicii medicale de elită, realizate de profesioniști cu foarte multă experiență. Atunci când sunt necesare intervenții chirurgicale, operațiile se desfășoară în deplină siguranță într-unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii din România, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată la nivelul maxim, cu competențe extinse.

Leave a Reply