Consiliul Europei a cerut într-un nou raport combaterea rasismului şi intoleranţei în Ungaria, menţionând “discursul urii” prezent în tot spectrul politic şi un “climat de impunitate”, relatează Euronews în pagina electronică.

Străinii care sosesc în Ungaria sunt avertizaţi prin panouri instalate în toată ţara să nu le ia locurile de muncă cetăţenilor ungari şi să respecte legislaţia, în conformitate cu o campanie antiimigraţie a Guvernului.

“Avem îngrijorări mari legate de discursul urii, vizând toate grupurile vulnerabile: imigranţi, romi, evrei, homosexuali, transsexuali etc. Avem probleme privind violenţa şi integrarea romilor (…), cu copii romi care merg la şcoli segregate”, a declarat pentru Euronews Stephanos Stavros, membru al comisiei pentru combaterea rasismului din cadrul Consiliului Europei, care a ajutat la redactarea raportului.

Raportul subliniază că antisemitismul este foarte răspândit în cadrul partidului ungar de extremă-dreapta Jobbik, care a atras alegători de la partidul Fidesz al premierului Viktor Orban.

Raportul menţionează “materiale rasiste şi ură cibernetică” şi cere autorităţilor să pedepsească discursurile care promovează ura.

Postul de televiziune Echo TV este citat în raport ca un “infractor” în serie. Criticii afirmă că postul este preferat de neofascişti, acesta promovându-l în mod regulat pe liderul Jobbik, Gabor Vona.

8 COMMENTS

 1. Off-topic: D-na Lucia Stanciu sa isi dea demisia din functia de presedinte al ICCJ, pentru ca a facut denunt calomnios sau plangere penala mincinoasa, lucru care nu face nicio cinste unui f inalt magistrat.

  Pentru cele 6 luni (191 de zile) de arest preventiv abuziv pe care le-a efectuat d-na Rarinca, trebuie trasi la raspundere judecatorii care pe baza probelor sau a declaratiilor false depuse la dosar de catre procurorul de caz, au dispus masura arestarii preventive prelungite pentru d-na Rarinca, decizie care s-a dovedit a fi abuz.

  P.S: D-na Livia Stanciu trebuie sa isi dea demisia pentru ca a facut denunt calomnios sau plangere penala mincinoasa, lucru dovedit de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila. Deci ea stia ca mintea in declaratie. Trebuie sa isi dea demisia pentru minciuna, golanie si perversitate.
  Asteptam provincial! Romania, undeva in Univers …

 2. Ete curu’! face nasolu-ăsta pe copilul teribil, la indemnul CE și pe urmă pe spășitul, să-i dea Sperie Ciori palme. Mi-e o silă de brucselesu-ăsta de-mi vine să borăsc pe ei!

 3. Cu povestea cu legea raspunderii magistratilor pentru cazurile unor hotarari judecatoresti eronate date din rea intentie sau incompetenta si care conduc la condamnari abuzive, exista legislatie si regulamente in vigoare. Aceste lucruri le are ca atributii de serviciu inspectia judiciara sau CSM, ei au aceste atributii in fisa postului. Asa incat, daca CSM-ul se ocupa cu altele sau nu isi face treaba, asta este o cu totul alta poveste! Deci, nu lege pentru asa ceva trebuie, ci trebuie mai degraba CSM-ul fortat sa isi faca treaba pentru care sunt platiti si sa nu mai stea sa se ocupe cu toate golaniile!

  A vazut o tara intreaga ce baga inversorul de procuror karatist Vasy Dailess.

  P.S: Traind in Romania, oamenii stiu ce inseamna sa muncesti la stat. Institutiile statului asta inseamna, si anume institutiile in care oamenii muncesc in sectorul de stat. Institutiile statului stim toti ca sunt pline de pilosi si de incompetenta. In Romania, toti stiu cum e la stat!

  • Este complet anormal ca un organism creat de o institutie (inspectia judiciara sau CSM), fie ea si justitie, sa-l controleze pe cel ce l-a creat. O fi valabila teoria asta prin carti sau in rai, dar intr-o lume reala unde interactioneaza oameni, este o utopie, nu da rezultate. Iar cita vreme asa se vor petrece lucrurile, nu sint sanse de evolutie a justitiei.

 4. Ioiii! Ce ghinion pe capul lor! Consiliul Europei : “Rasism si intoleranta in Ungaria”
  Un frumos sikktir merită din plin, se fac că nu ştiu, dar peste tot în lume mai puţin aici la noi, rasismul şi intoleranţa este la cote alarmante! Ştiu ce vorbesc.

 5. Ioi, cat de tare ne ingrijoram si luam atitudine, fara sa cunoastem despre ce e vorba. Orban nu a spus, a strigat , a urlat in PE ca este vorba exclusiv de cetatenii extracomunitari , care nu sunt refugiati, nu au razboi la ei in tara, este vorba de chinezi, ucrainieni, etc. Nu stiu daca vreunui cetatean roman i-ar conveni sa vina chinezu si sa lucreze pe bani marunti si el sa piarda locul de munca.

Leave a Reply